ΜΥΣΤΗΡΙΟ ΜΕ ΚΟΜΒΟΙ 50 ΜΟΤΟΣΥΚΛΕΤΩΝ ΣΤΗ ΡΙΖΟΥΠΟΛΗ - ΝΕΑ ΒΙΝΤΕΟ-ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Νέα Φιλαδέλφεια: Τα νεότερα στοιχεία για τον εντοπισμό του φονιά– Τα κινητά, το DNA και οι «φυγάδες»

Νέα Φιλαδέλφεια: Τα νεότερα στοιχεία για τον εντοπισμό του φονιά– Τα κινητά, το DNA και οι «φυγάδες»

Συνεχίζεται η έρευνα των Αρχών για τον εντοπισμό του δράστη – ή των δραστών – της δολοφονίας του Μιχάλη Κατσουρή, στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση της δολοφονίας του Μιχάλη Κατσουρή από την ομάδα των Κροατών χούλιγκαν.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα κινητά που έχει κατασχέσει η ΕΛΑΣ έχουν αρχίσει να «μιλάνε».

Συγκεκριμένα, όπως ανέφερε ο ΣΚΑΪ, οι Αρχές έχουν ξεκινήσει να αντλούν σημαντικά στοιχεία από τα κινητά των χούλιγκαν της Ντινάμο Ζάγκρεμπ. Μάλιστα παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο το ιστορικό από το κινητό ενός εκ των συλληφθέντων.

Σε αυτό φαίνεται το Google Maps και οι τοποθεσίες που είχε αναζητήσει ο εν λόγω χούλιγκαν.

Παράλληλα, χαρακτηριστικό του πόσο οργανωμένο ήταν το τάγμα εφόδου των Κροατών, σε νέο βίντεο φαίνεται πως πριν την φονική επιδρομή, οι χούλιγκαν τοποθέτησαν διακριτικά (συγκεκριμένα λευκές κορδέλες) στα μπράτσα τους, προφανώς για να αντιλαμβάνονται και να ξεχωρίζουν τους ομοϊδεάτες τους.

Δέκα Κροάτες χούλιγκαν διέφυγαν της σύλληψης

Σύμφωνα με το OPEN, η ΕΛ.ΑΣ. στις διασταυρώσεις των Κροατών χούλιγκαν σε σχέση με τα στοιχεία από τους συνοριακούς σταθμούς «δείχνουν» πως 10 άτομα παραμένουν ασύλληπτα. Παράλληλα επισημαίνεται πως δεν έχουν καταφέρει, επίσημα τουλάχιστον, να βγουν από την χώρα μας.

Από την πλευρά των κροατικών Αρχών υπάρχει κωλυσιεργία, καθώς τα ποινικά μητρώα που έχουν ζητηθεί από την ΕΛ.ΑΣ. δεν έχουν σταλεί.

Γι' αυτό το λόγο, υπάρχει ανησυχία πως η διαδικασία θα καθυστερήσει ενώ να σημειωθεί πως το ζήτημα έχει προωθηθεί μέσω του διεθνούς συστήματος SIRENE, οπότε δεν υπάρχει περίπτωση μη αποστολής.

Δεν βοηθάει το DNA

Οι έρευνες της ΕΛ.ΑΣ. έχουν επικεντρωθεί στην ανάλυση βίντεο, δειγμάτων DNA και αρχείων κινητών τηλεφώνων, προκειμένου να εξακριβωθεί η ταυτότητα του ατόμου που ευθύνεται για τη θανατηφόρα επίθεση στον 29χρονο Μιχάλη.

Συγκεκριμένα, οι αρχές βρίσκονται στη διαδικασία σύγκρισης γενετικού υλικού που συλλέχθηκε από τους συλληφθέντες με στοιχεία από τη φρικιαστική επίθεση στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Ωστόσο, τα πρώτα αποτελέσματα δείχνουν ότι τα δείγματα από τα νύχια και το σώμα του δολοφονημένου φιλάθλου της ΑΕΚ δεν είναι αποδοτικά και δεν θα μπορέσουν να ταυτοποιηθούν με το γενετικό υλικό που έχει ληφθεί από τους συλληφθέντες.

«Τυφλό» το σημείο του μαχαιρώματος

Από τις καταθέσεις που έχουν λάβει και το οπτικό υλικό που έχουν κατασχέσει, οι αστυνομικοί καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι ο Μιχάλης Κατσουρής δέχθηκε το φονικό χτύπημα ευρισκόμενος στο «γεφυράκι», κοντά στο γήπεδο της ΑΕΚ.

Αυτό συνιστά αρνητική τροπή για τις έρευνες, καθώς εκείνο το σημείο είναι «τυφλό», δηλαδή δεν υπάρχουν κάμερες που να δείχνουν τη σκηνή της δολοφονίας. Μοναδική ελπίδα είναι να προκύψει κάποιο νέο βίντεο κινητού τηλεφώνου από κάτοικο της περιοχής ή διερχόμενο. Αυτό που έχει αποτυπωθεί στο βίντεο είναι η προσπάθειά του να διαφύγει αιμόφυρτος, και να δέχεται χτυπήματα με στειλιάρια στο κεφάλι, το οποίο είχε καλύψει με κράνος.

Νέο ντοκουμέντο από τη δολοφονία του Μιχάλη

Στο μεταξύ, νέες σκληρές εικόνες από τη δολοφονική επίθεση κατά του Μιχάλη Κατσουρή και η πορεία των ερευνών για τον εντοπισμό του δολοφόνου του έφερε στη δημοσιότητα βίντεο του ΑΝΤ1.

Σε αυτό το video φαίνεται ο Μιχάλης Κατσουρής να καταδιώκεται από τις ορδές των χούλιγκαν της Ντινάμο Ζάγκρεμπ ενώ λίγο αργότερα φτάνει στο περίπτερο γεμάτος αίματα όπου και καταρρέει.

Οι Αρχές θεωρούν πως ο 29χρονος οπαδός της ΑΕΚ είχε δεχτεί ήδη την μοιραία μαχαιριά, ωστόσο δεν είχε χάσει αρκετό αίμα για να χάσει τις αισθήσεις του.

Μυστήριο με κομβόι 50 μοτοσυκλετών στη Ριζούπολη μετά τη δολοφονία του Μιχάλη Κατσουρή

Οι αστυνομικοί που πέρασαν χειροπέδες στους χούλιγκαν περιγράφουν αναλυτικά τα επεισόδια.

Αναφέρονται όμως και σε μία ομάδα – μυστήριο πενήντα δικυκλιστών που εντόπισαν να κινείται 20 λεπτά μετά τη λήξη των επεισοδίων έξω από το γήπεδο της Ριζούπολης.

Εξετάζεται εάν πρόκειται για Έλληνες οπαδούς που βοήθησαν τους Κροάτες χούλιγκαν στη διαφυγή τους.

«Περί 23.50 ώρα όταν φτάσαμε στο γήπεδο της Ριζούπολης από την πλευρά των Ανθέων, είδαμε να βρίσκονται εκεί ομάδα με περίπου πενήντα δίκυκλα με δύο επιβάτες το καθένα, σχεδόν τριάντα μέτρα μακριά μας. Μόλις μας αντιλήφθηκαν και εκείνοι, ανέστρεψαν τα οχήματά τους και διέφυγαν στο σύνολό τους με κατεύθυνση προς την οδό Χαλκίδος», αναφέρει αστυνομικός.

Ένα τέταρτο νωρίτερα, μία ομάδα περίπου 150 χούλιγκαν είχε τραπεί σε φυγή.

«Την 23.35 εντοπίσαμε στη συμβολή των οδών Προμπονά και Αριοβαρζανού μία ομάδα ατόμων, 150 περίπου, τα οποία έφεραν σκουρόχρωμα ρούχα και κινήθηκαν προς την οδό Αριοβαρζανού. Τα ανωτέρω άτομα τα ακολούθησαν έτερες αστυνομικές δυνάμεις και μας ενημέρωσαν ότι τα άτομα αυτά συμμετείχαν στα προαναφερόμενα επεισόδια και είχαν τραπεί σε φυγή».

Πέντε λεπτά μετά, οι αστυνομικοί ακινητοποιούν τέσσερις από αυτούς.

«Κινούμενοι επί της Ανθέων τα άτομα αυτά κινήθηκαν απειλητικά προς το μέρος μας και ενήργησαν επίθεση σε βάρος των ομάδων ΔΡΑΣΗ, με τα χέρια και τα πόδια τους. Εμείς περί ώρα 23.40 καταφέραμε και ακινητοποιήσαμε τέσσερις εξ αυτών».

«Κινούνταν απειλητικά προς το μέρος μας»

Προηγήθηκε ένα σκηνικό πεδίου μάχης, με τους χούλιγκαν να επιτίθενται σε βάρος των αστυνομικών δυνάμεων ακόμα και μετά τις συλλήψεις.

«Κατευθείαν ο κύριος όγκος κινήθηκε απειλητικά προς το μέρος μας και για τον λόγο αυτόν η ΔΡΑΣΗ 30 έκανε χρήση δακρυγόνου με αποτέλεσμα τα άτομα να μπουν δεξιά με κατεύθυνση προς την οδό Ανθέων».

Συνολικά εκεί έγιναν 84 συλλήψεις Κροατών χούλιγκαν.

Οι αστυνομικές δυνάμεις που πρώτες έφτασαν στο σημείο, επιχείρησαν να σταματήσουν τα επεισόδια αλλά δυστυχώς ήταν πια αργά για τον 29χρονο οπαδό της ΑΕΚ ο οποίος κατέρρευσε από αιμορραγία.

«Το πλήθος διαλύθηκε και καταφέραμε να ακινητοποιήσουμε και να δεσμεύσουμε τρία άτομα. Με την πλήρη αποχώρηση των ατόμων, διαπιστώσαμε ότι υπήρχαν δύο τραυματισμένα άτομα κοντά στο γήπεδο, τα οποία είχαν τις αισθήσεις τους και άμεσα καλέσαμε το ΕΚΑΒ».