ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά στη Βοιωτία: Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες - Σώθηκε η Μονή του Οσίου Λουκά

Φωτιά στη Βοιωτία: Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες - Σώθηκε η Μονή του Οσίου Λουκά

Η ζημιά που έχει γίνει στη Μονή είναι ότι ένα παλιό κτίριο το οποίο τα τελευταία χρόνια χρησιμοποιούνταν ως αποθήκη πήρε φωτιά η ξύλινη στέγη του και κατέρρευσε

Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες έδιναν οι πυροσβέστες στο μέτωπο της Βοιωτίας, όπου τεράστιες εκτάσεις έχουν καεί, ενώ με το πρώτο φως της ημέρας η εικόνα εμφανίζεται καλύτερη.

Η καταστροφή που έχει σημειωθεί στον Ελικώνα είναι μεγάλη κι όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, από τις 04:00 τα ξημερώματα περίπου έχει αρχίσει να φυσάει πάρα πολύ.

Η περιοχή πνίγεται ακόμη στο καπνό, είναι ένα μέτωπο σχεδόν 25 χιλιομέτρων που έκαιγε για πάρα πολλές ώρες.

Σώθηκε το Μοναστήρι του Οσίου Λουκά

Τα πάντα γύρω από το Μοναστήρι του Οσίου Λουκά έχουν καεί, με τις φλόγες να φτάνουν στα πέτρινα τοιχία του. Η ζημιά που έχει γίνει είναι ότι ένα παλιό κτίριο το οποίο τα τελευταία χρόνια χρησιμοποιούνταν ως αποθήκη πήρε φωτιά η ξύλινη στέγη του και κατέρρευσε. Όλος ο άλλος χώρος έχει μείνει άθικτος.

Βέβαια και γύρω από το Μοναστήρι του Οσίου Λουκά αλλά και σε όλη την περιοχή δεν έχει μείνει τίποτα άκαυτο.

Η φωτιά έφτασε στο Μοναστήρι χθες στις 15:00, η Πυροσβεστική εκκένωσε αμέσως ενώ στις 15:30 οι φλόγες είχαν φτάσει 2 χιλιόμετρα από το Μοναστήρι και είχε κλείσει ο δρόμος, ούτε οι Πυροσβέστες είχαν τρόπο να περάσουν.

Το βράδυ εκκένωσαν τα χωριά τους οι κάτοικοι στο Στείρι, και μάλιστα ήταν τόσο μεγάλη η φωτιά που μπορούσαν να κατευθυνθούν μόνο προς το Δίστομο. Εκκένωσαν και οι κάτοικοι στη Ζάλτσα προς το Κυριάκι.

Παράλληλα, όλη τη νύχτα, έρχονταν μηνύματα από το 112 στους κατοίκους δύο οικισμών, της Περιστεράς και του Αγίου Νικολάου, καθώς υπήρχε φόβος για ένα μέτωπο. Τελικά δεν χρειάστηκε κάτι περεταίρω.