ΕΛΛΑΔΑ

Ο εφοπλιστής Γιάννης Καραγιώργης επιτέθηκε με γροθιές στον δημοσιογράφο Γιώργο Παπαχρήστο

Ο εφοπλιστής Γιάννης Καραγιώργης επιτέθηκε με γροθιές στον δημοσιογράφο Γιώργο Παπαχρήστο
Ο Γιώργος Παπαχρήστος
Φωτογραφία αρχείου / INTIME

Θύμα επίθεσης μέσα στα VIP του ΟΑΚΑ, στο ημίχρονο του αγώνα Παναθηναϊκός – Μπράγκα, έπεσε ο δημοσιογράφος Γιώργος Παπαχρήστος ο οποίος γρονθοκοπήθηκε από τον εφοπλιστή Γιάννη Καραγιώργη και μέλη της ασφάλειάς του.

Σύμφωνα με όσα κατήγγειλε ο ίδιος ο Γιώργος Παπαχρήστος, ο Γιάννης Καραγιώργης συνοδευόταν από δύο άνδρες της προσωπικής του ασφάλειας και τον πλησίασε ενώ συνομιλούσε με άλλον δημοσιογράφο. Ο σύμβουλος έκδοσης της εφημερίδας «Τα Νέα», πριν καταλάβει τι ακριβώς συνέβαινε δέχθηκε γροθιές στο πρόσωπο και το κεφάλι.

Σύμφωνα με τον κ. Παπαχρήστο, εκτός της επίθεσης σε βάρος του εκτοξεύτηκαν και απειλές ότι «θα τον σκοτώσει» και ότι «είναι τελειωμένος», ενώ όπως λέει ο εφοπλιστής έδωσε εντολή στους συνοδούς του «να τον σκοτώσουν» επιτόπου. Οι ύβρεις συνεχίστηκαν για αρκετή ώρα, ενώ όταν δόθηκαν οι πρώτες βοήθειες στον Γιώργο Παπαχρήστο, ο Καραγιώργης και τα μέλη της ασφάλειάς του εξαφανίστηκαν από το γήπεδο.

Ο Γιώργος Παπαχρήστος στη συνέχεια διακομίστηκε στο νοσοκομείο «Σισμανόγλειο», όπου του έγιναν προληπτικές ιατρικές εξετάσεις και αργά το βράδυ μετέβη στο ΑΤ Πεντέλης όπου έκανε μηνυτήρια αναφορά κατά του Γιάννη Καραγιώργη, ο οποίος αναζητείται από τις Αρχές στα πλαίσια του Αυτοφώρου.

Για την επίθεση σε βάρος του Γιώργου Παπαχρήστου, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, ανέφερε «Καταδικάζουμε απερίφραστα την επίθεση που δέχθηκε χθες ο δημοσιογράφος Γιώργος Παπαχρήστος και είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό του, επειδή ο δράστης είχε ενοχληθεί από τη δημοσιογραφική του δουλειά. Η Δικαιοσύνη θα κρίνει την υπόθεση και θα αποφανθεί. Η ελευθερία του Τύπου αποτελεί βασική αρχή της Δημοκρατίας μας και τραμπούκικες ενέργειες δεν χωρούν».

Από την πλευρά του, ο ΣΥΡΙΖΑ, σε ανακοίνωση αναφέρει: «Απερίφραστη η καταδίκη μας στην τραμπούκικη επίθεση εναντίον του δημοσιογράφου Γιώργου Παπαχρήστου, που είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό του. Οι επιθέσεις εναντίον δημοσιογράφων στρέφονται εναντίον της ελευθερίας του Τύπου, εναντίον της ίδιας της Δημοκρατίας. Και το πολιτικό σύστημα της χώρας οφείλει σταθερά και πάντα να βρίσκεται απέναντι σε αυτές. Δυστυχώς, για την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας δεν ισχύει το ίδιο για όλες τις περιπτώσεις βίας εναντίον δημοσιογράφων».

Ανακοίνωση εξέδωσε και η ΕΣΗΕΑ, η οποία τονίζει: «Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ καταδικάζει, με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο, την επίθεση που δέχτηκε το μέλος της ΕΣΗΕΑ Γιώργος Παπαχρήστος από γνωστό εφοπλιστή. Η επίθεση σημειώθηκε στο ημίχρονο της ποδοσφαιρικής συνάντησης Παναθηναϊκού – Μπράγκα αναίτια και χωρίς να έχει προηγηθεί συζήτηση ή ένταση. Από την επίθεση τραυματίστηκε ο Γιώργος Παπαχρήστος ενώ ο εφοπλιστής, σε έξαλλη κατάσταση, συνέχισε να απευθύνει απειλές κατά της ζωής του. Τονίζουμε ότι οι τραμπουκισμοί και οι μαφιόζικες συμπεριφορές δεν αρμόζουν σε μια ευνομούμενη πολιτεία και καλούμε τη Δικαιοσύνη και τις αρμόδιες Αρχές να πράξουν γρήγορα το καθήκον τους».

Θυμίζουμε ότι ο εφοπλιστής Γιάννης Καραγιώργης, είχε εμπλακεί στην υπόθεση που αφορούσε τα κεφάλαια με τα οποία προ οκτώ ετών είχε επιχειρήσει να στήσει δίκτυο περιφερειακών τηλεοπτικών σταθμών, το περιβόητο Hellasnet, το οποίο προοριζόταν να στηρίξει επικοινωνιακά τον ΣΥΡΙΖΑ. Στο παρελθόν, ο κ. Καραγιώργης είχε απασχολήσει τις Αρχές και για άλλες υποθέσεις.