ΕΛΛΑΔΑ

Αποκαλύψεις για το κύκλωμα με τα σκευάσματα αντιμετώπισης της στυτικής δυσλειτουργίας

Αποκαλύψεις για το κύκλωμα με τα σκευάσματα αντιμετώπισης της στυτικής δυσλειτουργίας

Κύκλωμα που διακινούσε παράνομα σκευάσματα για την αντιμετώπιση της στυτικής δυσλειτουργίας εξάρθρωσε η Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας.

Ένας υπήκοος Αλβανίας 29 ετών κι ένας Έλληνας 51 ετών είναι τα δύο πρόσωπα που κρύβονταν πίσω από την καλά οργανωμένη απάτη του κυκλώματος διακίνησης παράνομων σκευασμάτων για την αντιμετώπιση της στυτικής δυσλειτουργίας.

Σύμφωνα με την αστυνομία, τον βασικό ρόλο τον είχε ο 29χρονος, ο οποίος, με βάση την έρευνα, τουλάχιστον από ένα χρόνο πριν, τον Αύγουστο του 2022, προχωρούσε στην παράνομη διακίνηση φαρμακευτικών σκευασμάτων για την αντιμετώπιση της στυτικής δυσλειτουργίας, καθώς έφερνε τα σκευάσματα από την... Ινδία. Ο 51χρονος ο οποίος είχε αναλάβει τον ρόλο του... διανομέα ήταν το δεξί χέρι του υπήκοου Αλβανίας.

Τα φαρμακευτικά σκευάσματα εισάγονταν μέσω εταιρειών ταχυμεταφορών και η πληρωμή των προμηθευτών πραγματοποιούνται μέσω ταχυπληρωμων. Είχαν φτιάξει ιστοσελίδες στα social media για να διαφημίζουν τα.... θαυματουργά σκευάσματα. Ενώ ο 29χρονος αναρτούσε τα χάπια και τα τζελ και σε δημοφιλή ιστοσελίδα αγγελιών όπου παρουσιαζόταν η πλήρης γκάμα των παράνομων προϊόντων ανά κατηγορία δραστικής ουσίας και παρέχονταν και οι σχετικές με τη χρήση τους οδηγίες. Προκειμένου να μην τους εντοπίζουν οι αρχές ανά διαστήματα προχωρούσαν στη διαγραφή των παλαιών αναρτήσεων και προχωρούσαν σε νέες αγγελίες αλλάζοντας τα στοιχεία επικοινωνίας και την επωνυμία της υποτιθέμενης επιχειρήσεις.

Επίσης χρησιμοποιούσαν τηλεφωνικές συνδέσεις που ανήκαν σε αχυρανθρώπους καθώς και διαδικτυακές εφαρμογές για να επικοινωνούν. Η διανομή των παραγγελιών πραγματοποιούνταν είτε μέσω αποστολής δεμάτων με εταιρείες ταχυμεταφορών είτε με κατευθείαν από τους κατηγορούμενους παράδοση. Το εύρος της παράνομης δραστηριότητας η οποία εκτιμάται σε χιλιάδες πωλήσεις δεν περιοριζόταν στην Αττική αλλά επεκτεινόταν σε πολλές περιοχές της Ελλάδας και την Κύπρο. Τα έσοδα από την παράνομη δραστηριότητα εκτιμάται ότι υπερβαίνουν τα 150.000 ευρώ.

Σχετικές ειδήσεις:

Εξαρθρώθηκε κύκλωμα που διακινούσε παράνομα σκευάσματα για τη στυτική δυσλειτουργία

Θεσσαλονίκη: Οίκος ανοχής λειτουργούσε παράνομα – Συνελήφθη 26χρονη, κάμερες κατέγραφαν πελάτες

400 με 500 αιτήσεις στο κέντρο της Αθήνας για… σιδερικά