ΜΑΡΤΥΡΙΑ ΚΑΤΟΙΚΟΥ ΣΤΟ NEWSBOMB.GR ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΗ ΠΛΗΜΜΥΡΑ ΣΤΗ ΜΑΓΝΗΣΙΑ

ΕΛΛΑΔΑ

Κακοκαιρία Daniel - Βόλος: Μαρτυρία κατοίκου στο Newsbomb.gr - «Κολυμπούσαμε σε ενάμισι μέτρο»

Κακοκαιρία Daniel - Βόλος: Μαρτυρία κατοίκου στο Newsbomb.gr - «Κολυμπούσαμε σε ενάμισι μέτρο»

Άνθρωποι που κολυμπούσαν σε ενάμιση μέτρο και ηλικιωμένοι που δεν είχαν κανέναν τρόπο να ζητήσουν βοήθεια. Αυτοκίνητα που παρασύρθηκαν από τα ορμητικά νερά και κάτοικοι που εγκλωβίστηκαν στα σπίτια τους. Αυτή είναι η τραγική κατάσταση που περιγράφει κάτοικος από το Χορτό Μαγνησίας, το οποίο βρίσκεται στο έλεος της κακοκαιρίας Daniel

Απελπιστική είναι η κατάσταση στα χωριά του νότιου Πηλίου τα οποία πνίγηκαν κυριολεκτικά από τη σφοδρή βροχόπτωση και τις ισχυρές καταιγίδες που από το ξημέρωμα χτυπάνε ανελέητα τη Θεσσαλία και ιδιαίτερα τον Βόλο.

Ο κύριος Κώστας, κάτοικος στο Χόρτο ο οποίος βοήθησε δύο ανθρώπους να απεγκλωβιστούν από το σπίτι που διέμεναν μίλησε στο Newsbomb.gr για την τραγική κατάσταση που επικρατεί στο χωριό του κάνοντας λόγο για «ξεχασμένο στον χάρτη χωριό από την Πολιτεία».

«Είναι ότι συνέβη το 2006 και το 1993. Το Χόρτο είναι μια λεκάνη απορροής όταν βρέχει καταρρακτωδώς. Το χειρότερο που συμβαίνει είναι ότι όταν το 1960 φτιάχτηκε ο δρόμος είναι σαν να χτίστηκε τοίχος που χωρίζει το πάνω μέρος και το κάτω μέρος του χωριού και όταν η στάθμη ανέβει δεν έχει από που να περάσει το νερό γιατί δεν υπάρχουν διελεύσεις για να πηγαίνει στη θάλασσα. Κανείς δεν μιλάει για αυτό. Το χόρτο είναι εκτός χάρτη», είπε απεγνωσμένος ο κάτοικος του χωριού.

«Αν έρθει ένας μηχανικός και κάνει μελέτη είναι μια γελοιότητα. Ένας δρόμος σαν τοίχος – κάστρο και χωρίζει τα δύο χωριά. Θα πλημμυρίζει»

Όσον αφορά τους κατοίκους που σώθηκαν από τα ορμητικά νερά ο κύριος Κώστας μας δήλωσε: «Οι άνθρωποι είναι καλά. Τους βγάλανε από το παράθυρο με το αγροτικό. Το αυτοκίνητό τους είναι καλά. Άλλοι ενοικιαστές έχασαν το αυτοκίνητό τους.»

Ο κάτοικος ανέφερε ότι ζημιές υπάρχουν και στα γύρω χωριά του νότιου Πηλίου και συγκεκριμένα σε Κάλαμο και Λευκόκαστρο χαρακτηρίζοντας την επόμενη ημέρα «εμπόλεμη».

«Θα μπορούσε να πνιγεί κόσμος»

Ο κύριος Κώστας περιέγραψε τις δραματικές στιγμές που έζησε.

«Έχει ανέβει ξανά η στάθμη. Βρέχει ασταμάτητα. Είχε έρθει η πυροσβεστική, αλλά είχαμε απεγκλωβίσει ήδη τους ανθρώπους. Τι να κάνει; Κολυμπάνε όλοι σε ενάμισι μέτρο νερό. Ο άνθρωπος που με βοήθησε κολυμπούσε στο νερό με τους τουρίστες. Το αυτοκίνητο κολυμπούσε πήγαν να ανοίξουν την πόρτα και τους έπαιρνε η ορμή του νερού και βγήκαν στον δρόμο. Θα μπορούσε να πνιγεί κόσμος. Υπάρχουν ηλικιωμένοι που τους ψάχνουν τα παιδιά του επειδή δεν υπάρχει ρεύμα. Κόπηκε από τις 3 τα ξημερώματα μέχρι τις 10. Κάθε φορά αυτό γίνεται, το ίδιο και στα χιόνια.»

«Με το παραμικρό δεν έχει ρεύμα. Οπότε οι αντλίες αποστράγγισης παύουν να υπάρχουν. Κόβεται το τηλέφωνο, το νερό, καμία μελέτη. Πείτε μου που υπάρχει αυτό το πράγμα; Έχουμε γίνει ρεζίλι όλη την Ελλάδα και στους τουρίστες. Θα πεθάνουν άνθρωπο. Αν δεν είχα οικογένεια θα έφευγα από τη χώρα. Έχουμε τελειώσει σαν χώρα», είπε στο τέλος ο κ. Κώστας εκφράζοντας την απόγνωσή του για την κατάσταση που επικρατεί.