ΕΛΛΑΔΑ

Κακοκαιρία «Daniel»: Σε απόγνωση Βρετανοί τουρίστες στη Σκιάθο - «Πάρτε μας από δω»

Κακοκαιρία «Daniel»: Σε απόγνωση Βρετανοί τουρίστες στη Σκιάθο - «Πάρτε μας από δω»
skiathoslife.gr

Κακοκαιρία «Daniel»: Μετά τις φωτιές στη Ρόδο, Βρετανοί τουρίστες δοκιμάζονται για ακόμα μια φορά από τις καταστροφικές πλημμύρες στη Σκιάθο - Τον γύρο των διεθνών ΜΜΕ κάνουν οι πλημμύρες στον Βόλο

Τον γύρο των διεθνών ΜΜΕ κάνουν οι φωτογραφίες και τα πλάνα από τις καταστροφές που έχει προκαλέσει η κακοκαιρία Daniel στην περιοχή του Βόλου και της Μαγνησίας.

Εκατοντάδες τουρίστες έχουν αποκλειστεί - σύμφωνα με την Daily Mail - στο νησί της Σκιάθου μετά τις πλημμύρες από τις καταρρακτώδεις βροχές που πλήττουν την περιοχή.

«Οι απελπισμένοι Βρετανοί έχουν προσφύγει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και εκλιπαρούν για βοήθεια αφού έχουν μείνει χωρίς ρεύμα, δεν έχουν τρόπο να βρουν φαγητό», αναφέρει χαρακτηριστικά η βρετανική εφημερίδα στην ηλεκτρονική της έκδοση.

Τουρίστες που έχουν κολλήσει στο νησί περιέγραψαν την κατάσταση ως «τρομακτική» και λένε ότι δεν έχουν ακυρωθεί οι πτήσεις στο αεροδρόμιο του νησιού, το οποίο απέχει λίγο περισσότερο από ένα χιλιόμετρο από το πλημμυρισμένο κέντρο της Σκιάθου.

Το δημοσίευμα της Daily Mail.

Ένας Βρετανός τουρίστας είπε στην MailOnline ότι αυτός και η οικογένειά του επρόκειτο να πετάξουν για την πατρίδα τους στις 20:00, αλλά η πτήση τους ακυρώθηκε και έχουν λάβει ελάχιστες πληροφορίες για το πότε μπορούν να επιστρέψουν στο Ηνωμένο Βασίλειο.

«Πλάνα που κοινοποιήθηκαν από ντόπιους δείχνουν γρήγορα κινούμενα νερά να τρέχουν στους δρόμους της πόλης, όπου πριν από λίγες μέρες οι Βρετανοί απολάμβαναν το τέλος των καλοκαιρινών τους διακοπών. Εν τω μεταξύ, τα ορμητικά νερά καταστρέφουν σπίτια και καταλύματα σε όλο το μικρό νησί, αφήνοντας πολλούς παραθεριστές εγκλωβισμένους σε ξενοδοχεία που επλήγησαν από διακοπές ρεύματος και σοβαρές ζημιές», αναφέρει η Daily Mail.

Πρώτη είδηση σε όλο τον κόσμο η κακοκαιρία στην Ελλάδα

Οι ενημερωτικοί κολοσσοί κάνουν λόγο για τεράστιες ποσότητες νερού που έπεσαν μέσα σε λίγες ώρες στην περιοχή, ενώ οι μετεωρολόγοι αναφέρουν ότι πρόκειται για μία από τις μεγαλύτερες σε σφοδρότητα κακοκαιρίες που πλήττουν την Ευρώπη.

Δείτε την gallery:

30 τουρίστες εγκλωβισμένοι σε ξενοδοχείο στο Πήλιο

Σε απόγνωση είναι οι κάτοικοι στο Πήλιο, όπου τα ύψη βροχής έχουν φτάσει τα 645 χιλιοστά, ενώ η περιοχή είναι σε κόκκινο συναγερμό για νέα φαινόμενα από την κακοκαιρία Daniel, που επελαύνει στη χώρα μας.

Στον Άγιο Ιωάννη Πηλίου ένα ξενοδοχείο έχει πλημμυρίσει από το χτύπημα της κακοκαιρίας, με αποτέλεσμα σχεδόν 30 τουρίστες, μεταξύ αυτών και μία έγκυος, να έχουν εγκλωβιστεί στο κτήριο. Όλα τα άτομα έχουν μεταφερθεί στον τρίτο όροφο και παραμένουν εκεί μέχρι νεοτέρας.

«Παναγιά μου, βοήθεια. Πού θα πάμε; Η στάθμη ανεβαίνει» ακούγεται να λέει η ιδιοκτήτρια του ξενοδοχείου στο συγκλονιστικό βίντεο που έδειξε το Mega.

Στο βίντεο διάρκειας περίπου 2 λεπτών αποτυπώνονται το μέγεθος της καταστροφής αλλά και οι στιγμές αγωνίας που βίωσαν η ιδιοκτήτρια οι εργαζόμενοι και οι τουρίστες. Το νερό πλημμύρισε τα υπόγεια του ξενοδοχείου, ενώ στο ισόγειο η στάθμη των νερών ξεπέρασε τους είκοσι πόντους. Και όλα αυτά ενώ στους δρόμους όσο περνούσε η ώρα η στάθμη ανέβαινε εφιαλτικά, φτάνοντας κάποια στιγμή το 1 μέτρο.

Όπως φαίνεται στο βίντεο-ντοκουμέντο, η ιδιοκτήτρια ζητά βοήθεια και συνομιλώντας με έναν συντοπίτη της φοβάται μήπως δεν σωθούν. Ο διάλογος είναι συγκλονιστικός. Η ξενοδόχος που βλέπει το βιός της να καταστρέφεται μιλά με ένα άλλον άνθρωπο που και εκείνος βλέπει την περιουσία του να έχει γίνει ένα με το ποτάμι που έχει δημιουργηθεί σε κεντρικό σημείο του Αγίου Ιωάννη Πηλίου.

«Το χωριό είναι σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης»

H ιδιοκτήτρια του ξενοδοχείου μίλησε στην εκπομπή LIVE NEWS.

«Είμαστε σε πάρα πολύ δύσκολη κατάσταση, το χωριό είναι όλο σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Το νερό έχει φθάσει πια στα δύο μέτρα στο υπόγειο του ξενοδοχείου, το επίπεδο του νερού ανεβαίνει με τρελούς ρυθμούς».

Για του ενοίκους του ξενοδοχείου, ανάμεσα στους οποίους είναι και μία έγκυος, περιέγραψε ότι όλοι θέλουν να φύγουν, αλλά κανείς δεν μπορεί με την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί.

Δρόμοι έχουν «κλείσει» από τις ρίψεις δέντρων και αποκόλληση βράχων με αποτέλεσμα ο κόσμος να έχει αποκλειστεί.