ΕΝΑΣ ΝΕΚΡΟΣ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΑΓΝΟΟΥΜΕΝΟΣ - ΕΚΠΛΗΚΤΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΑΠΟ ΤΗ ΘΕΟΜΗΝΙΑ

ΕΛΛΑΔΑ

Ρεπορτάζ Newsbomb.gr - Κακοκαιρία Daniel: Υποφέρει η Θεσσαλία, εικόνες Αποκάλυψης στον Βόλο

Ρεπορτάζ Newsbomb.gr - Κακοκαιρία Daniel: Υποφέρει η Θεσσαλία, εικόνες Αποκάλυψης στον Βόλο
Eurokinissi

Πρωτοφανείς εικόνες καταστροφής σε ολόκληρη τη Θεσσαλία, με τους ορμητικούς χειμάρρους να «καταπίνουν» ότι κινείται, εξαιτίας της σφοδρής κακοκαιρίας Daniel που πλήττει τη χώρα. Τα φαινόμενα επεκτείνονται και στην Εύβοια, ενώ η χώρα θρηνεί έναν νεκρό κτηνοτρόφο.

Εικόνες που δεν θα τις βλέπαμε ούτε σε εσχατολογική ταινία, παρατηρούνται από το πρωί μέχρι και αυτήν την ώρα κυρίως στη Θεσσαλία, κι ενώ η κακοκαιρία Daniel σφυροκοπά τη χώρα. Ένας κτηνοτρόφος έχασε τη ζωή του ενώ ακόμη ένας άνθρωπος αγνοείται.

Περισσότερο επλήγη ο Βόλος και το Πήλιο, με ορμητικούς χειμάρρους να δημιουργούν ένα απόκοσμο σκηνικό, οι Αρχές να πραγματοποιούν διασώσεις με βάρκες, γέφυρες να καταρρέουν και πολλά ΙΧ να καταλήγουν στη θάλασσα.

Τα φαινόμενα είναι σε πλήρη εξέλιξη και ο κίνδυνος είναι τεράστιος, ειδικά για τη Μαγνησία.

Χαρακτηριστικό είναι ότι το ύψος της βροχής στο Πήλιο ξεπέρασε τα 700 mm, ενώ και στην υπόλοιπη Θεσσαλία σημειώθηκαν πολύ μεγάλα ύψη βροχής από το πέρασμα της κακοκαιρίας Daniel.

Συγκεκριμένα, ο μετεωρολογικός σταθμός της Ζαγοράς από τα ξημερώματα της Τρίτης (00:00) έως το μεσημέρι (15:00) της Τρίτης 05/09, κατέγραψε 780 mm βροχής, στην Πορταριά 545 mm, στον Βόλο 279 mm, στην Αιγά της Λάρισας 196 mm και στην Πεζούλα 188 mm.

Η Πυροσβεστική έδωσε στη δημοσιότητα το παρακάτω βίντεο από την Αγία Αικατερίνη, ενδεικτικό της κατάστασης που αντιμετωπίζουν οι πολίτες και οι Αρχές:

Αγωνιώδης έκκληση να παραμείνουν όλοι στα σπίτια τους

Έκκληση να παραμείνουν οι Βολιώτες στα σπίτια τους και να αποφύγουν τις μετακινήσεις απηύθυνε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Κώστας Αγοραστός μιλώντας στο Magnesianews.gr τόνισε ότι η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη σε όλο τον νομό.

Ο Κώστας Αγοραστός και σε δήλωσή του στο Magnesianews.gr έκανε λόγο για κατακλυσμό του Νώε και πως ποτέ άλλοτε δεν έχει σημειωθεί τέτοια βροχόπτωση. «Έχουμε σε επιφυλακή όλο τον μηχανισμό», τόνισε μεταξύ άλλων ενώ συνιστά στους πολίτες να μην μετακινούνται άσκοπα.

Να μείνουν στο σπίτι τους όσοι βρίσκονται στις περιοχές που πλήττονται από την κακοκαιρία Daniel προειδοποίησε και ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής, Γιάννης Αρτοποιός, λόγω επικινδυνότητας από τα φαινόμενα.

Μιλώντας στο MEGA, ο κ. Αρτοποιός είπε πως, το πιο επικίνδυνο αυτήν την ώρα δεν είναι μόνο πως έχουν φουσκώσει οι χείμαρροι, αλλά το ότι η άσφαλτος έχει διαβρωθεί.

«Κάθε προσπάθεια να περάσει κάποιος είτε με τα πόδια είτε με αυτοκίνητο είναι επικίνδυνη. Δεν ξέρουμε τι υπάρχει κάτω. Υπάρχει απαγόρευση κυκλοφορίας σε όλη τη Μαγνησία. Μείνετε σπίτι σας. Ακόμα και 4×4 αυτοκίνητα δεν πρέπει να βγουν».

Στη συνέχεια, ο κ. Αρτοποιός επισήμανε πως στον Βόλο υπάρχει απαγόρευση κυκλοφορίας καθώς όλα τα νερά θα καταλήξουν στο παραλιακό κομμάτι του Πηλίου.

Επιπλέον, ενημέρωσε πως η Πυροσβεστική στην παραλία του Βόλου επιχείρησε για τον απεγκλωβισμό ενός ηλικιωμένου ζευγαριού.

Το μέγεθος της καταστροφής μέσα σε 45 λεπτά

Την ένταση της κακοκαιρίας Daniel καταγράφει βίντεο που ανέβασε Γάλλος χρήστης στην πλατφόρμα Χ και αποτυπώνει, πώς χρειάστηκαν μόλις 45 λεπτά για να μετατραπεί σε λίμνη κεντρικός δρόμος του Βόλου.

Οι δρόμοι στον Βόλο έχουν μετατραπεί σε απέραντες λίμνες μέσα σε μόλις τρία τέταρτα της ώρας, ενώ τεράστιες είναι οι καταστροφές σε σπίτια, καταστήματα και υποδομές που πλημμυρίζουν από τα πρωτοφανή ύψη βροχής που πέφτουν στην περιοχή.

Το βίντεο:

Λέκκας: Πρωτοφανής η μανία της βροχής - Δεν είναι σύνηθες να παρασέρνει τόσα φερτά υλικά

Μιλώντας Newsbomb.gr για την εξέλιξη του φαινομένου, o πρόεδρος του ΟΑΣΠ, Ευθύμης Λέκκας εξήγησε ότι: «Το μέγεθος της βροχόπτωσης παρ' ότι πρωτοφανές, δικαιολογείται απόλυτα με βάση τα νέα δεδομένα της κλιματικής κρίσης».

Και πρόσθεσε: «Εξαιρετικά απροσδιόριστος παράγοντας στον πλημμυρικό κίνδυνο παραμένει το ποσοστό της στερεοπαροχής, δηλαδή η ποσότητα των φερτών υλικών. Το μεγάλο χαρακτηριστικό αυτής της κακοκαιρίας είναι ότι τα νερά μεταφέρουν μεγάλο όγκο φερτών υλικών».

Τέλος επεσήμανε «ότι σημειώθηκε πλήθος περιπτώσεων μη συμμόρφωσης προς τις οδηγίες δια μέσου του 112, γεγονός το οποίο κυρίαρχα αποδίδεται στην άγνοια ή στη μειωμένη αντίληψη κινδύνου. Οι πολίτες θα πρέπει να υπακούσουν στις συστάσεις της πολιτείας».

Αντιδήμαρχος Π.Π. Νοτίου Πηλίου για κακοκαιρία Daniel: «Δεν έχω αντικρίσει ξανά τέτοιες εικόνες»

«Το νερό είναι πάρα πολύ και η βροχή δε σταματά», τόνισε ο Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας νοτίου Πηλίου, Δημήτρης Ραμματάς, αναφορικά με την επέλαση της κακοκαιρίας Daniel στον Βόλο και άλλες περιοχές της χώρας, μιλώντας στο newsbomb.gr.

Δυσκολίες εντοπίζονται και στο νότιο Πήλιο, σύμφωνα με τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο Πολιτικής Προστασίας.

«Αυτή τη στιγμή, βρίσκομαι στην Κορώπη, όπου υπάρχουν μεγάλες καταστροφές. Κατέρρευσε ένα τμήμα της γέφυρας του ποταμού Μπελεγρίνου που συνδέει την Κορώπη με τα Καλά Νερά και το υπόλοιπο νότιο Πήλιο», επεσήμανε αρχικά.

«Όλα τα χωριά είναι αποκλεισμένα από κατολισθήσεις»

«Όλα τα χωριά είναι αποκλεισμένα από κατολισθήσεις, ενώ, πραγματοποιούνται συνεχείς απεγκλωβισμοί κατοίκων από τα σπίτια τους», προσέθεσε ο κ. Ραμματάς.

«Το νερό είναι πάρα πολύ και η βροχή δε σταματά. Βρέχει καταρρακτωδώς από χθες το πρωί, με αστραπές και κεραυνούς. Η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη. Δεν έχω αντικρίσει ξανά τέτοια πράγματα στο παρελθόν, είναι εικόνες Αποκάλυψης», επεσήμανε εν συνεχεία ο κ. Αντιδήμαρχος.

«Το φαινόμενο είναι εξαιρετικά δύσκολο να αντιμετωπισθεί»

«Ο μηχανισμός λειτουργεί, όλοι οι υπάλληλοι βρίσκονται έξω, όπως και τα μηχανήματα της Περιφέρειας Θεσσαλίας. Ο όγκος του νερού είναι πάρα πολύ μεγάλος και το φαινόμενο είναι εξαιρετικά δύσκολο να αντιμετωπισθεί. Πρώτη φορά βλέπω τέτοια πράγματα και δεν ξέρω αν τα ξαναδώ ποτέ, δηλαδή τόσο πολύ νερό σε ελάχιστη ώρα. Τα νερά πέρασαν ολόκληρες γέφυρες», ολοκλήρωσε ο Δημήτρης Ραμματάς, σε επικοινωνία με το newsbomb.gr.

Πρωτοφανείς εικόνες από τα πλημμυρισμένα υπόγεια του νοσοκομείου Βόλου

Συναγερμός έχει σημάνει στο νοσοκομείο του Βόλου εξαιτίας της κακοκαιρίας Daniel, την ώρα που η περιοχή βρίσκεται «στο μάτι» των ακραίων φαινομένων που πλήττουν τον νομό Μαγνησίας με πρωτοφανή ύψη βροχής, που έχουν προκαλέσει τεράστιες καταστροφές και προβλήματα.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συλλόγου Εργαζομένων του νοσοκομείου, τα νερά μπήκαν μέσα στο τμήμα χημειοθεραπειών, με αποτέλεσμα να μην πραγματοποιηθούν οι 18 προγραμματισμένες για σήμερα χημειοθεραπείες, που, σύμφωνα με τη διοίκηση του νοσοκομείου, θα πραγματοποιηθούν αύριο Τετάρτη (06/09/2023), με το εφεδρικό μηχάνημα που διαθέτει το ΓΝ Βόλου, από δωρεά του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης (ΔΟΜ).

690 κλήσεις η Πυροσβεστική

Η Πυροσβεστική έλαβε 690 κλήσεις, κυρίως για αντλήσεις υδάτων, κοπές δέντρων και απομακρύνσεις ατόμων προς ασφαλή σημεία.

Συγκεκριμένα:

  • Στην Περιφέρεια Θεσσαλίας 670 κλήσεις, εκ των οποίων:
  • στη Μαγνησία, 500 κλήσεις, ενώ μέχρι στιγμής έχουν πραγματοποιηθεί 80 αντλήσεις υδάτων, και έχουν μεταφερθεί σε ασφαλή σημεία 100 άτομα
  • στην παραλιακή ζώνη της Λάρισας 70 κλήσεις, ενώ μέχρι στιγμής έχουν πραγματοποιηθεί 12 αντλήσεις υδάτων και
  • στη Σκιάθο 100 κλήσεις, ενώ μέχρι στιγμής έχουν πραγματοποιηθεί 30 αντλήσεις υδάτων και έχουν μεταφερθεί σε ασφαλή σημεία 7 άτομα
  • Στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας 20 κλήσεις, εκ των οποίων:
  • στη Θεσσαλονίκη πραγματοποιήθηκαν για 3 κοπές δέντρων και 2 αφαιρέσεις αντικειμένων
  • στη Χαλκιδική πραγματοποιήθηκαν 8 κοπές δέντρων και
  • στις Σέρρες πραγματοποιήθηκε 1 κοπή δέντρου

Πνίγεται και η Εύβοια - Εγκλωβισμένοι οδηγοί

Από νωρίς το πρωί της Τρίτης 5/9 η κακοκαιρία Daniel σφυροκοπά και την Εύβοια, σημειώνοντας σοβαρά προβλήματα στο Αλιβέρι.

Στην περιοχή παρουσιάστηκαν προβλήματα λόγω της έντονης βροχής, καθώς από την ένταση του νερού οδηγοί εγκλωβίστηκαν στον περιφερειακό του Αλιβερίου.

Σύμφωνα με το eviathema, στην οδό Ιερολοχιτών κόσμος έχει καταφύγει σε ανώτερους ορόφους κατοικιών αφού τα ισόγεια έχουν πλημμυρίσει και ζητούν βοήθεια από την Πυροσβεστική. Στην οδό Κωνσταντινουπόλεως στη Νέα Ιωνία μεγάλο δένδρο έπεσε και κατέστρεψε σταθμευμένα αυτοκίνητα.

Εξαιτίας των ορμητικών νερών στους παρόχθιους του Κραυσίδωνα το έδαφος υποχώρησε και λεωφορείου το οποίο ήταν σταθμευμένο δίπλα στο πεζοδρόμιο βουλιάξε σχεδόν ολόκληρο.

Την ίδια ώρα χωρίς ρεύμα έχει μείνει το κέντρο του Αλιβερίου μετά την ισχυρή βροχόπτωση που έπληξε την περιοχή.

Νωρίτερα σήμερα νέο μήνυμα από το 112 ήχησε λίγο μετά τις 2 το μεσημέρι για τους κατοίκους περιοχών σε Κεντρική και Βόρεια Ελλάδα, απευθύνοντας έκκληση για περιορισμό των μετακινήσεων, καθώς η κακοκαιρία «Daniel» βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, έχοντας δημιουργήσει μεγάλα προβλήματα λόγω του μεγάλου όγκου νερού.

Ποτάμια οι δρόμοι στους Κρινιάνους

Η ασταμάτητη νεροποντή στους Κρινιάνους είχε ως αποτέλεσμα να “φουσκώσουν” ποτάμια και η στάθμη του νερού να έχει ανέβει ψηλά.

Το ύψος του νερού στον χείμαρρο που βλέπετε συγκεντρώνει νερά από το χωριό, και διασχίζει συνοικίες του με αποτέλεσμα να είναι εγκλωβισμένοι οι κάτοικοι στα σπίτια τους.

Στο μεταξύ νέο μήνυμα 112 σήμανε πριν λίγο στους κατοίκους της περιοχής της Εύβοιας για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα.

Το προειδοποιητικό μήνυμα αναφέρει τα εξής:

«Επείγουσα ειδοποίηση Προειδοποιητικό μήνυμα για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα (ισχυρές καταιγίδες- κεραυνοί-χαλαζοπτώσεις) από τις βραδινές ώρες σήμερα και για το επόμενο 24ωρο στην περιοχή σας.

Περιορίστε τις μετακινήσεις κατά τη διάρκεια των φαινομένων και ακολουθήστε τις οδηγίες των αρχών».

Σοβαρά προβλήματα στο οδικό δίκτυο

Από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλίας ανακοινώνεται ότι, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών, η κατάσταση στο οδικό δίκτυο της Περιφέρειας Θεσσαλίας, έχει ως εξής:

Α. ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΛΑΡΙΣΑΣ

- Έχει διακοπεί προσωρινά η κυκλοφορία των οχημάτων και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας:

  • στην επαρχιακή οδό Βελίκας – Αγιοκάμπου,
  • στην επαρχιακή οδό Κουτσουπιάς – Καρίτσας, εντός του οικισμού του Κόκκινου Νερού,
  • στην επαρχιακή οδό Παλαιόπυργου – Ομολίου,
  • στην επαρχιακή οδό Στομίου – Αλεξανδρινής – Παλαιόπυργου &
  • στην επαρχιακή οδό Γόννων – Ελιάς.

Β. ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ

  • Απαγορεύεται η κυκλοφορία των οχημάτων:
  • στην ευρύτερη περιοχή της πόλης του Βόλου,
  • στον ορεινό όγκο του Πηλίου,
  • στην επαρχιακή οδό Ριζόμυλου – Καναλίων (από τη διασταύρωσή της με την ΠΕΟ Λάρισας – Βόλου έως το χωριό Κανάλια),
  • στην επαρχιακή οδό Βόλου – Καναλίων, από το χωριό Κερασιά έως το χωριό Κανάλια,
  • σε ολόκληρο οδικό δίκτυο της νήσου Σκιάθου &
  • στην επαρχιακή οδό Αγιάς – Βόλου, από το χωριό Κανάλια έως τα όρια του νομού Μαγνησίας προς το χωριό Καλαμάκι του νομού Λάρισας.
  • Έχει διακοπεί προσωρινά η κυκλοφορία των οχημάτων:
  • στον Περιφερειακό (κόμβος Φυτόκου), εκτροπή οχημάτων,
  • στην Παραλιακή Αγριάς, Περιφερειακός προς Αγριά, εκτροπή οχημάτων &
  • στον κόμβο Διμηνίου.
  • Εξαιρούνται τα οχήματα οδικής βοήθειας και εκτάκτου ανάγκης

Απίστευτες εικόνες

Απίστευτες είναι οι εικόνες που έρχονται στη δημοσιότητα από τη νεροποντή που προκάλεσε στο Βόλο η κακοκαιρία Daniel. Οι σφοδρές βροχοπτώσεις δημιούργησαν μεγάλα προβλήματα στην πόλη ενώ οι δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια.

Όπως φαίνεται και στις παρακάτω φωτογραφίες, ο όγκος του νερού που συγκεντρώθηκε ήταν τόσο μεγαλος που ολόκληρα αυτοκίνητα βρέθηκαν κάτω από τα νερά

Ο ποταμός Κραυσίδωνας «καταπίνει» λεωφορείο

Ο χείμαρρος Κραυσίδωνας σε πολλές περιοχές έχει ξεχειλίσει και τα νερά πλημμυρίζουν δρόμους, καταστήματα και ισόγεια κατοικιών στη Χιλιαδού, το Οινόπνευμα, στους Αγίους Αναργύρους, την Νεάπολη και τα Παλαιά.

Στην οδό Ιερολοχιτών κόσμος έχει καταφύγει σε ανώτερους ορόφους κατοικιών αφού τα ισόγεια έχουν πλημμυρίσει και ζητούν βοήθεια από την Πυροσβεστική. Στην οδό Κωνσταντινουπόλεως στη Νέα Ιωνία μεγάλο δένδρο έπεσε και κατέστρεψε σταθμευμένα αυτοκίνητα.

Τα ορμητικά νερά στους παρόχθιους του Κραυσίδωνα είχαν σαν αποτέλεσμα να υποχωρήσει το έδαφος και η γη να «καταπιεί» ολόκληρο λεωφορείο το οποίο ήταν σταθμευμένο δίπλα στο πεζοδρόμιο.

Στον Άη Γιάννη η θάλασσα «κατάπιε» αυτοκίνητα

Ο όγκος του νερού που έχει δεχθεί ολόκληρη η περιφέρεια Θεσσαλίας είναι πρωτόγνωρος, ενώ η Πυροσβεστική μέχρι τη μία το μεσημέρι είχε δεχθεί 400 κλήσεις από κατοίκους του Βόλου.

Μάλιστα, απαγορεύτηκε η κυκλοφορία σε Βόλο, ορεινή Μαγνησία και Σκιάθο έπειτα από σχετικά μηνύματα που έλαβαν οι κάτοικοι από το 112.

Ενώ λίγο μετά τις 2 το μεσημέρι της Τρίτης, το 112 ήχησε ξανά σε Πιερία, Θεσσαλία, Σποράδες, Εύβοια και Φθιώτιδα, καλώντας τους κατοίκους να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους λόγω της επικινδυνότητας των φαινομένων.

Ήδη σχεδόν στο σύνολό τους περιοχές του Βόλου, της Νέας Ιωνίας και πολλών προαστίων αντιμετωπίζουν διακοπή της ηλεκτροδότησης και τα προβλήματα έχουν γίνει πάρα πολλά τόσο σε κατοικίες, όσο και σε βιομηχανικούς χώρους και επιχειρήσεις.

Απόκοσμες εικόνες και στον Άγιο Ιωάννη Πηλίου, με αυτοκίνητα να έχουν παρασυρθεί στη θάλασσα και να χάνονται μέσα στα κύματα.

Βάρκες στο κέντρο του Βόλου για απεγλωβισμούς

Ακόμα και βάρκες επιστρατεύθηκαν από τις Δυνάμεις της Πολιτικής Προστασίας προκειμένου να απεγκλωβιστούν πολίτες και εργαζόμενοι από το κέντρο του Βόλου, καθώς οι δρόμοι έχουν μετατραπεί σε ποτάμια.

Ο απεγκλωβισμός εργαζομένων και πολιτών που βρίσκονταν στο κτίριο του ΔΕΔΔΗΕ και της ΔΕΗ στην οδό Λαρίσης έγινε με βάρκες, προκειμένου να μεταφερθούν με ασφάλεια και να επιστρέψουν στα σπίτια τους.

Πήλιο: Χείμαρροι «καταπίνουν» αυτοκίνητα στο κεντρικό πάρκινγκ Μακρινίτσας

Από το πέρασμα της κακοκαιρίας δεν γλύτωσε ούτε η Μακρινίτσας Πηλίου.

Βίντεο που δημοσιεύθηκε στα social media δείχνει το μέγεθος της καταστροφής, με τα ορμητικά νερά κυριολεκτικά να «καταπίνουν» το κεντρικό πάρκινγκ στη Μακρινίτσα.

Σε Πιερία και Χαλκιδική αναμένεται η κακοκαιρία τις επόμενες ώρες

Τις ακτές της Πιερίας, την Παραλία Κατερίνης ως τα παράλια του Πλαταμώνα, την Ημαθία και το νότιο τμήμα της Χαλκιδικής (χερσόνησοι Κασσάνδρας-Σιθωνίας) αναμένεται να πλήξει τις επόμενες ώρες το έντονο κύμα κακοκαιρίας . Σ αυτές τις περιοχές έχουν επικεντρωθεί και οι προσπάθειες πρόληψης της γενικής γραμματείας Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Στο μεταξύ για τους κατοίκους σε Ημαθία, Πιερία και Χαλκιδική, ήταν το μήνυμα 112 που έλαβαν σήμερα το πρωί αρκετοί και στην Θεσσαλονίκη. “Λόγω του εύρους του σήματος των κεραιών στην Θεσσαλονίκη το έλαβαν εκ παραδρομής”, διευκρίνισε στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ-ΜΠΕ «Πρακτορείο FM 104,9», o προϊστάμενος της διευθυνσης Πολιτικής Προστασίας της περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας Χαρ. Στεργιάδης.

Η πολύ ισχυρή βροχόπτωση που είχαμε σε όλη την Κεντρική Μακεδονία, δεν δημιούργησε ιδιαίτερα προβλήματα, εκτός από πτώσεις 6 δένδρων που είχαμε στην Κασσάνδρα Χαλκιδικής, ανέφερε.

«Στην περιοχή που θα χτυπήσει το φαινόμενο βρισκόμαστε σε επιφυλακή. Έχουν ήδη γίνει καθαρισμοί ρεμάτων. Υπάρχουν και σκαπτικά μηχανήματα για κάθε ενδεχόμενο. Έχουμε ενημερώσει τους κατοίκους, τους τουρίστες, τους κατασκηνωτές να μην κάνουν άσκοπες μετακινήσεις. Είναι ένα πρόσκαιρο φαινόμενο και από την Πέμπτη σταματούν και οι βροχές”, πρόσθεσε ο προϊστάμενος της διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας Κεντρικής Μακεδονίας.

Νεκρός κτηνοτρόφος από κατολίσθηση - Καταπλακώθηκε από τοίχο

Νεκρός εντοπίστηκε σύμφωνα με πληροφορίες οδηγός που το αυτοκίνητό του παρασύρθηκε από το ρέμα της Αγίας Αικατερίνης, στον Άγιο Γεώργιο Βόλου.

Σύμφωνα με το gegonota.news, τον αναζητούσαν επί δύο ώρες και δεν μπορούσε να τον εντοπίσει κανείς και όπως έγινε γνωστό πήγαινε τα ταϊσει τα ζώα του.

Τα πρώτα στοιχεία αναφέρουν ότι καταπλακώθηκε από τοίχο που έπεσε από κατολίσθηση.

Για τον απεγκλωβισμό κινητοποιήθηκε η ΕΜΑΚ.

Αγνοείται 42χρονος στον Άγιο Γεώργιο

Ενας 42χρονος άνδρας αγνοείται στην περιοχή του Αγίου Γεωργίου στο Βόλο κι ενώ η κακοκαιρία Daniel συνεχίζει να «σφυροκοπά» την περιοχή.

Ο 42χρονο αρχικά είχε εξαφανιστεί μαζί με τον γιο του, ο οποίος έχει εντοπιστεί και είναι καλά στην υγεία του.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο 42χρονος παρασύρθηκε από ρέμα καθώς οι δρόμοι στην περιοχή έχουν μετατραπεί σε ποτάμια.

Πλημμύρισαν σπίτια και καταστήματα στα παράλια του Δήμου Αγιάς Λάρισας

Δύσκολη είναι η κατάσταση από την κακοκαιρία στα παράλια του Δήμου Αγιάς της Λάρισας, όπου υπάρχει υπερχείλιση των ρεμάτων, με τα προβλήματα να αυξάνονται όσο συνεχίζεται η βροχόπτωση.

Κάποια σπίτια και καταστήματα στην περιοχή έχουν πλημμυρίσει με την Πυροσβεστική να επιχειρεί για την άντληση υδάτων.

Ο δήμαρχος Αγιάς Αντώνης Γκουντάρας κάνει έκκληση να περιοριστούν οι άσκοπες μετακινήσεις όσο βρίσκεται σε εξέλιξη το καιρικό φαινόμενο.

Νέο έκτακτο δελτίο από την ΕΜΥ - Πότε φτάνουν τα φαινόμενα στην Αττική

Επικαιροποιήθηκε το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ σχετικά με την κακοκαιρία Daniel που από χθες, Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου, επηρεάζει τη χώρα μας.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία η κακοκαιρία που προκαλεί ισχυρές βροχές και καταιγίδες οι οποίες συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις, μεγάλη συχνότητα κεραυνών, ενισχυμένους ανέμους στο Αιγαίο και αισθητή πτώση της θερμοκρασίας, θα προκαλέσει μεγάλα ύψη βροχής στη Θεσσαλία, τις Σποράδες, την κεντρική και ανατολική Στερεά, τη βόρεια Εύβοια και την ανατολική και νότια Πελοπόννησο.

Πιο αναλυτικά:

Σήμερα Τρίτη 5-9-2023 τα φαινόμενα θα είναι ιδιαίτερα έντονα. Ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται:

α. στην κεντρική Μακεδονία (κυρίως στους νομούς Πιερίας, Ημαθίας και Χαλκιδικής), τη Θεσσαλία, τις Σποράδες, την κεντρική και ανατολική Στερεά (κυρίως στους νομούς Ευρυτανίας, Φθιώτιδας και Βοιωτίας), την Εύβοια (κυρίως τη βόρεια) και την ανατολική και νότια Πελοπόννησο

β. κατά περιόδους στη δυτική Κρήτη, τα δυτικά τμήματα των Κυκλάδων και στα νησιά του βορείου Αιγαίου.

Επιπλέον μέχρι το απόγευμα θα επηρεαστεί η Ήπειρος, τα νησιά του Ιονίου, η δυτική Στερεά, η δυτική Πελοπόννησος και πιθανώς τα δυτικά και βόρεια τμήματα της Αττικής.

Αύριο Τετάρτη 6-9-2023 ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται:

Στην κεντρική Μακεδονία (κυρίως στους νομούς Πιερίας, Ημαθίας και Χαλκιδικής), τη Θεσσαλία τις Σποράδες, την κεντρική και ανατολική Στερεά (κυρίως στους νομούς Ευρυτανίας, Φθιώτιδας και Βοιωτίας), την Εύβοια (κυρίως στη βόρεια), την ανατολική και νότια Πελοπόννησο και κατά περιόδους στη δυτική και νότια Κρήτη. Συγκεκριμένα στην Αττική θα επηρεαστούν κατά περιόδους τα νότια θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματά της.

Ενισχυμένοι βορειοανατολικοί άνεμοι εντάσεως 7 με 8 μποφόρ θα πνέουν στο βόρειο Αιγαίο έως τις βραδινές ώρες σήμερα Τρίτη 5-9-2023, ενώ η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε χαμηλά επίπεδα κυρίως στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά.

Ο καιρός, μέσα από το WINDY που χρησιμοποιεί τα προγνωστικά μοντέλα GFS, ECMWF και NEMS

Σχετικές ειδήσεις