ΕΛΛΑΔΑ

Λέκκας: Πρωτοφανής η μανία της βροχής - Δεν είναι σύνηθες να παρασέρνει τόσα φερτά υλικά

Λέκκας: Πρωτοφανής η μανία της βροχής - Δεν είναι σύνηθες να παρασέρνει τόσα φερτά υλικά

Κακοκαιρίας Daniel: Για την κακοκαιρία στη Μαγνησία μίλησε στο Newsbomb.gr o πρόεδρος του ΟΑΣΠ, Ευθύμης Λέκκας - Ο λόγος που βλέπουμε αυτές τις πρωτοφανείς εικόνες καταστροφής 

Σαρωτικό είναι το πέρασμα της κακοκαιρίας «Daniel» από την Κεντρική Ελλάδα, με επίκεντρο κυρίως τον νομό Μαγνησίας και τις Σποράδες.

Ένας άνδρας ανασύρθηκε νεκρός στον Βόλο, ενώ μεγάλες είναι οι καταστροφές που έχουν προκαλέσει οι πλημμύρες τόσο στην πόλη, όπου έχει επιβληθεί απαγόρευση κυκλοφορίας όσο και στο Πήλιο, αλλά και τη Σκιάθο.

Μιλώντας Newsbomb.gr για την εξέλιξη του φαινομένου, o πρόεδρος του ΟΑΣΠ, Ευθύμης Λέκκας εξήγησε ότι: «Το μέγεθος της βροχόπτωσης παρ' ότι πρωτοφανές, δικαιολογείται απόλυτα με βάση τα νέα δεδομένα της κλιματικής κρίσης».

Και πρόσθεσε: «εξαιρετικά απροσδιόριστος παράγοντας στον πλημμυρικό κίνδυνο παραμένει το ποσοστό της στερεοπαροχής, δηλαδή η ποσότητα των φερτών υλικών. Το μεγάλο χαρακτηριστικό αυτής της κακοκαιρίας είναι ότι τα νερά μεταφέρουν μεγάλο όγκο φερτών υλικών».

Τέλος επεσήμανε «ότι σημειώθηκε πλήθος περιπτώσεων μη συμμόρφωσης προς τις οδηγίες δια μέσου του 112, γεγονός το οποίο κυρίαρχα αποδίδεται στην άγνοια ή στη μειωμένη αντίληψη κινδύνου. Οι πολίτες θα πρέπει να υπακούσουν στις συστάσεις της πολιτείας».

Χείμαρροι «καταπίνουν» αυτοκίνητα στο κεντρικό πάρκινγκ Μακρινίτσας

Εικόνες αποκάλυψης στο νομό Μαγνησίας από την επέλαση της κακοκαιρίας «Daniel».

Από το πέρασμα της κακοκαιρίας δεν γλύτωσε ούτε η Μακρινίτσας Πηλίου.

Βίντεο που δημοσιεύθηκε στα social media δείχνει το μέγεθος της καταστροφής, με τα ορμητικά νερά κυριολεκτικά να «καταπίνουν» το κεντρικό πάρκινγκ στη Μακρινίτσα.

Δείτε το βίντεο:

Ποιοι δρόμοι έκλεισαν στη Θεσσαλία

Από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλίας ανακοινώνεται ότι, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών, η κατάσταση στο οδικό δίκτυο της Περιφέρειας Θεσσαλίας, έχει ως εξής:

Α. ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΛΑΡΙΣΑΣ

– Έχει διακοπεί προσωρινά η κυκλοφορία των οχημάτων και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας:

στην επαρχιακή οδό Αγιοκάμπου – Κόκκινου Νερού, από το ύψος της γέφυρας «ΚΑΛΑΤΡΑΒΑ» έως τον οικισμό Κουτσουπιά.

Β. ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ

Απαγορεύεται η κυκλοφορία των οχημάτων στην ευρύτερη περιοχή της πόλης του Βόλου.

Απαγορεύεται η κυκλοφορία των οχημάτων στο ορεινό δίκτυο
του νομού Μαγνησίας (Πήλιο).

Έχει διακοπεί προσωρινά η κυκλοφορία των οχημάτων σε όλο το οδικό δίκτυο της νήσου Σκιάθου.