ΕΛΛΑΔΑ

Κακοκαιρία Daniel: Πρωτοφανείς εικόνες από τα πλημμυρισμένα υπόγεια του νοσοκομείου Βόλου

Κακοκαιρία Daniel: Πρωτοφανείς εικόνες από τα πλημμυρισμένα υπόγεια του νοσοκομείου Βόλου
magnesianews.gr

Τα νερά μπήκαν μέσα στο τμήμα χημειοθεραπειών, στο νοσοκομείο του Βόλου, που πλημμύρισε από την κακοκαιρία Daniel

Συναγερμός έχει σημάνει στο νοσοκομείο του Βόλου εξαιτίας της κακοκαιρίας Daniel, την ώρα που η περιοχή βρίσκεται «στο μάτι» των ακραίων φαινομένων που πλήττουν τον νομό Μαγνησίας με πρωτοφανή ύψη βροχής, που έχουν προκαλέσει τεράστιες καταστροφές και προβλήματα.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συλλόγου Εργαζομένων του νοσοκομείου, τα νερά μπήκαν μέσα στο τμήμα χημειοθεραπειών, με αποτέλεσμα να μην πραγματοποιηθούν οι 18 προγραμματισμένες για σήμερα χημειοθεραπείες, που, σύμφωνα με τη διοίκηση του νοσοκομείου, θα πραγματοποιηθούν αύριο Τετάρτη (06/09/2023), με το εφεδρικό μηχάνημα που διαθέτει το ΓΝ Βόλου, από δωρεά του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης (ΔΟΜ).

«Φανταστείτε ένα νοσοκομείο γεμάτο κουβάδες, όπου στάζουν τα ταβάνια, πέφτουν ψευδοροφές και σοβάδες. Είναι μια κατάσταση πρωτόγνωρη» ανέφερε, μεταξύ άλλων ο Κωνσταντίνος Μηνδρινός στην ΕΡΤ.

«Δεν έχουμε ενημέρωση πού μπορεί να μεταφερθούν ασθενείς, ενώ το πρόβλημα εντοπίζεται σε χώρο του νοσοκομείου όπου φυλάσσονται τα φάρμακα για χημειοθεραπείες και έχει γεμίσει νερά», σημείωσε.

«Πέφτει συνεχώς νερό μέσα στο τμήμα με τις χημειοθεραπείες. Στους θαλάμους των ασθενών δεν υπάρχει πρόβλημα, ενώ οι εργαζόμενοι με προστατευτικό εξοπλισμό σκέπασαν τα μηχανήματα για να μην πάθουν ζημιά», εξήγησε.

Κλιμάκιο της Πυροσβεστικής, έσπευσε για να αντλήσει τα νερά που μαζεύτηκαν στην πίσω μεριά στο υπόγειο του νοσοκομείου.