ΕΛΛΑΔΑ

Γιάννης Βουράκης: Θλίψη στην κηδεία του γνωστού κοσμηματοπώλη

Γιάννης Βουράκης: Θλίψη στην κηδεία του γνωστού κοσμηματοπώλη

Φίλοι και οικογένεια «αποχαιρέτησαν» τον άλλοτε ισχυρό και κοσμικό κοσμηματοπώλη

Στις 10 το πρωί του Σαββάτου πραγματοποιήθηκε η κηδεία του γνωστού κοσμηματοπώλη, Γιάννη Βουράκη.

Συγγενείς και ελάχιστοι φίλοι βρέθηκαν στο Α’ Νεκροταφείο προκειμένου να αποχαιρετήσουν για τελευταία φορά τον Γιάννη Βουράκη. Ανάμεσά τους και ο Κώστας Καίσαρης.

Η είδηση του θανάτου του Γιάννη Βουράκη στις 7/9 από την αδερφή του Λιάνα, η οποία έγραψε στο Facebook: «Αναπαύσου εν ειρήνη Γιάννη μου».

Ποιος ήταν ο Γιάννης Βουράκης

Μαζί με την αδελφή του Λιάνα και τον εξάδελφό του, Λεωνίδα συνέχιζαν την οικογενειακή παράδοση που δημιούργησε ο παππούς του, Ιωάννης. Ασχολούνταν με την πώληση κοσμημάτων και συγκαταλέγονταν στους κορυφαίους του χώρου, αξιοποιώντας και τη σημαντική ιστορία που είχε το brand.

Ο πρωτότοκος γιος του Χρήστου Βουράκη και της Μαρίας Κολυμπάδη, αποτελούσε επίσης εκλεκτό μέλος της αθηναϊκής υψηλής κοινωνίας. Είναι χαρακτηριστικό ότι όλη η αφρόκρεμα της πρωτεύουσας έδωσε το «παρών» στα εγκαίνια του τελευταίου πολυτελούς καταστήματός του, που πραγματοποιήθηκαν στις αρχές της δεκαετίας του 1990.

Δίπλα στον Βουράκη βρισκόταν, με ένα πλατύ χαμόγελο, η σύζυγός του, Τζένη (Ζενεβιέβ Μπαλτάσαρ). Γνωρίστηκαν στην Αϊτή όταν ο πρώτος ταξίδεψε στη χώρα για επαγγελματικούς λόγους.