ΕΛΛΑΔΑ

Σάμος: Εξιχνιάστηκε η δολοφονία 75χρονου που εκτελέστηκε εν ψυχρώ με δίκαννο

Σάμος: Εξιχνιάστηκε η δολοφονία 75χρονου που εκτελέστηκε εν ψυχρώ με δίκαννο

Σάμος: Οι κόρες του θύματος πάντως πριν ένα χρόνο είχαν αποκαλύψει πως το τελευταίο διάστημα ο πατέρας τους δεχόταν απειλές

Σχεδόν δύο χρόνια μετά την δολοφονία του 75χρονου Λεωνίδα Χατζημιχάλη, ένας 47χρονος άνδρας συνελήφθη ως ύποπτος για το άγριο έγκλημα στη Σάμο.

Η κόρη του 75χρονου μίλησε στο Mega λίγες ώρες μετά την σύλληψη του φερόμενου ως δράστη. «Δεν ξέρουμε για ποιο λόγο. Ποιος είναι ο λόγος πραγματικά δεν ξέρουμε και δεν έχει ομολογήσει κιόλας. Δεν υπάρχει ομολογία. Από τα στοιχεία που μάζεψε η αστυνομία βρέθηκε», δήλωσε στην κάμερα του Mega.

Ο 47χρονος κατηγορείται για τη δολοφονία του πατέρα της στις 5 Αυγούστου του 2022. Όπως αναφέρει η κόρη του είναι άνθρωπος υπεράνω υποψίας και ακόμα και σήμερα αδυνατεί να κατανοήσει το κίνητρο πίσω από την ανθρωποκτονία.

«Τον ξέρουμε (τον δράστη). Απλά δεν είχε άμεση επαφή με τον μπαμπά μου. Δεν ήταν ότι είχανε κοινούς γνωστούς ή κοινούς φίλους. Από την περιοχή είναι. Είναι δύο χρόνια μεγαλύτερός μου, είναι νεαρός, οικογενειάρχης».

Υπενθυμίζεται ότι ο Λεωνίδας Χατζημιχάλης βρέθηκε νεκρός τον Αύγουστο του 2022 σε μια ερημική τοποθεσία κοντά στην περιοχή της Ψιλής Άμμου. Το αποτρόπαιο θέαμα αντίκρυσε πρώτος ο γιος του, που τον αναζητούσε μέσα στη νύχτα καθώς είχε αργήσει να επιστρέψει σπίτι.

Ο πατέρας τριών παιδιών εκτελέστηκε εν ψυχρώ με δίκαννο. Φαίνεται πως κάποιος του είχε στήσει καρτέρι θανάτου την ώρα που άδειαζε τα λύματα από το φορτηγό – βυτίο του. Μάλιστα το φορτηγό έφερε και σημάδι πυροβολισμού στο παρμπρίζ.

Παρά τα πυρά που δέχτηκε στο παρμπρίζ στη θέση του ο οδηγού, ο 75χρονος βρήκε τη δύναμη να ανοίξει την πόρτα, αλλά λίγα μέτρα πιο κάτω, δέχτηκε έναν πισώπλατο πυροβολισμό.

«Ποιος είναι ο λόγος; Δεν μπορούμε να φανταστούμε ποιος είναι ο λόγος δεν είχε κάτι να διεκδικήσει από τον πατέρα μου. (Ο μπαμπάς μου) Ήταν ένας άνθρωπος που πάλευε όλα του τα χρόνια με το μεροκάματο», δήλωσε η κόρη του θύματος.

Οι κόρες του θύματος πάντως πριν ένα χρόνο είχαν αποκαλύψει πως το τελευταίο διάστημα ο πατέρας τους δεχόταν απειλές και σκόπευε να προσλάβει κάποιον τσιλιαδόρο.

Ο 47χρονος οδηγήθηκε στην αρμόδια Εισαγγελική Αρχή και μέχρι στιγμής αρνείται τις κατηγορίες.