ΕΛΛΑΔΑ

Κακοκαιρία Daniel: Χιλιάδες νεκρά ζώα στη Θεσσαλία – Οδηγούνται για αποτέφρωση σε άλλες περιοχές

Κακοκαιρία Daniel: Χιλιάδες νεκρά ζώα στη Θεσσαλία – Οδηγούνται για αποτέφρωση σε άλλες περιοχές

Κακοκαιρία Daniel: Χιλιάδες ζώα έχουν «θαφτεί» κάτω από τόνους λάσπης μετά τις φονικές πλημμύρες. Τεράστια καταστροφή για τους κτηνοτρόφους στη Θεσσαλία.

Η Διεύθυνση Κτηνιατρικής της Περιφέρειας Θεσσαλίας έχει ήδη ξεκινήσει τη διαδικασία στο πλαίσιο του «Προγράμματος Περισυλλογής Νεκρών Ζώων», για να προχωρήσει η αποκομιδή των νεκρών ζώων από τις περιοχές όπου υπήρξαν φονικές πλημμύρες. Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία ο απολογισμός είναι σοκαριστικός και καταδεικνύει το μέγεθος της καταστροφής που έχουν υποστεί οι κτηνοτρόφοι σε όλο τον νομό.

Συγκεκριμένα με 13 οχήματα ξεκινά η περισυλλογή 1.500 χοίρων και 1.150 προβάτων στην περιφερειακή ενότητα της Καρδίτσας, ενώ στην περιφερειακή ενότητα Μαγνησίας επιχειρείται περισυλλογή 1.000 προβάτων από το Στεφανοβίκι και τον Ριζόμυλο. Οι εγκαταστάσεις της Διαχείρισης Νεκρών Ζώων είναι στη Βιομηχανική Περιοχή Λάρισας, όπου όμως η πρόσβαση δεν είναι εφικτή λόγω των πλημμυρικών φαινομένων. Οι εικόνες που έχουν καταγραφεί στην ευρύτερη περιοχή αποτελούν γροθιά στο στομάχι.

Προσοχή, σκληρές εικόνες από τα νεκρά ζώα:

Έτσι, τα ζώα θα οδηγηθούν για αποτέφρωση σε αντίστοιχες μονάδες στη Ημαθία, την Κοζάνη και την Αρκαδία.

Το Συντονιστικό Όργανο που έχει συσταθεί στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, υπό τον Αντιπεριφερειάρχη Πρωτογενούς Τομέα Απόστολο Μπίλλη και υπηρεσιακά στελέχη της Κτηνιατρικής θα ενημερώνει διαρκώς για την εξέλιξη της διαδικασίας και για τις ενέργειες στις οποίες καλούνται να προβούν οι κτηνοτρόφοι, σύμφωνα με τις επικαιροποιημένες οδηγίες ΥΠΑΑΤ και ΕΛΓΑ.