ΕΛΛΑΔΑ

Κακοκαιρία Daniel: Δραματική μαρτυρία - «Μας βρήκε στον ύπνο. Έλεγα δε θα βγω ζωντανή»

Κακοκαιρία Daniel: Δραματική μαρτυρία - «Μας βρήκε στον ύπνο. Έλεγα δε θα βγω ζωντανή»

Το χωριό Παλαμάς Καρδίτσας έχει υποστεί ανυπολόγιστες ζημιές από την κακοκαιρία Daniel

Δεν περιγράφεται με λόγια η τραγωδία που εκτυλίσσεται στις περιοχές της Θεσσαλίας που έχουν πληγεί ανεπανόρθωτα από την φονική κακοκαιρία Daniel.

Ολόκληρα χωριά βυθίστηκαν στα νερά, άνθρωποι χάθηκαν, ζώα πνίγηκαν, καλλιέργειες καταστράφηκαν ολοσχερώς. Πολλοί κάτοικοι δε θα μπορέσουν να επιστρέψουν στα σπίτια τους, καθώς οι ζημιές που έχουν υποστεί είναι ανυπολόγιστες.

Κάτοικος του Παλαμά Καρδίτσας και μητέρα τριών παιδιών μίλησε στο Mega για τις τραγικές ώρες που βίωσε εκείνη και τα παιδιά της.

Όπως ανέφερε η κα. Βαΐτσα Κατσιαμπούρη, το σπίτι της έχει καταστραφεί σχεδόν ολοκληρωτικά, καθώς ο τοίχος έχει πέσει και τα έπιπλα έχουν καταπλακωθεί από τα ερείπια.

«Είναι επικίνδυνο. Έχω τρία παιδιά, είμαι μόνη μου. Θέλω βοήθεια. Δεν έχει έρθει κανένας να με βοηθήσει. Δεν μπορώ να κάνω κάτι. Ζητάω βοήθεια από κάποιο συνεργείο, να πάρει τα πράγματα για να μπορέσω να το καθαρίσω. Θα πέσει και το ταβάνι», λέει κάνοντας έκκληση για βοήθεια.

Σε ερώτηση για το που μένει τώρα, εξήγησε ότι κοιμάται στην Καρδίτσα, ενώ περιέγραψε τις εφιαλτικές στιγμές που έζησε εκείνη και τα παιδιά της, όταν ξεκίνησαν τα ακραία φαινόμενα και πλημμύρισε το σπίτι της, με αποτέλεσμα για 12 ολόκληρες ώρες να μείνουν στο νερό. «Έζησα και τον εφιάλτη. Ήμουν μέσα στο νερό. Έλεγα δεν θα βγω ζωντανή. Μας βρήκε στον ύπνο. Ήμουν στο σπίτι του ξαδέλφου μου που ήταν πιο ψηλό. Δεν περιμέναμε αυτό που θα έγινε. Ήμουν 12 ώρες μέσα στο νερό. Μετά ήρθε ένας εθελοντής και μας έβγαλε».