ΕΛΛΑΔΑ

Κακοκαιρία Daniel: Έκκληση για υιοθεσία γατών που σώθηκαν από τις πλημμύρες

gata
Photo: Facebook

Όλα τα ζώα έχουν microchip, έχουν ελεγχθεί κλινικά από κτηνιάτρους, έχουν αποπαρασιτωθεί και έχουν εμβολιαστεί.

Όσα κατοικίδια σώθηκαν από το σαρωτικό πέρασμα της κακοκαιρίας Daniel στη Θεσσαλία.μεταφέρθηκαν σε ασφαλή σημεία, όπου δέχονται την φροντίδα εθελοντών και κτηνιάτρων.

Οι Αδέσποτοι Εθελοντές Λάρισας, μέσω social media, απευθύνουν έκκληση προς τον κόσμο να υιοθετήσει γατάκια από τις πληγείσες περιοχές.

Μέσω Δήμου Λάρισας οι υιοθεσίες

Μεταξύ άλλων, τονίζουν ότι τα τετράποδα έχουν ελεγχθεί κλινικά, έχουν αποπαρασιτωθεί και έχουν εμβολιαστεί ενώ διευκρινίζει ότι οι υιοθεσίες γίνονται νόμιμα μέσω του δήμου Λάρισας και υπό την αιγίδα της Ειδικής Γραμματείας για την Προστασία των Ζώων Συντροφιάς του ΥΠΕΣ.

Αναφέρουν στην ανάρτησή τους:

«Υιοθετήστε ένα γατάκι. Έχουν έρθει παρά πολλά βρεγμένα μέχρι το κόκκαλο.

Παρακαλούμε κοινοποιήστε τα «Πλημμυράκια». Αφού γλίτωσαν τον πνιγμό ας βρούν οικογένειες
Όσοι είστε στη Λάρισα μπορείτε να τα αναζητήσετε στο κυνοκομειο. Για όσους είστε εκτός επικοινωνήστε με Zero Stray Pawject ή prostasiazwwn.natural@gmail.com

Όλα τα ζώα (εφόσον δεν έφεραν ήδη σήμανση) έχουν σημανθεί ηλεκτρονικά με microchip, έχουν ελεγχθεί κλινικά από κτηνιάτρους, έχουν αποπαρασιτωθεί τόσο εσωτερικά όσο και εξωτερικά, έχουν πραγματοποιήσει εμβολιασμό ετήσιο και αντιλυσσικό ή θα πραγματοποιήσουν με την υιοθεσία τους αν δεν έχει ήδη γίνει για λόγους υγείας.

Είναι διαθέσιμα όσα δεν έχουν επανενωθεί ήδη με τους κηδεμόνες τους για ανάδοχη ή ακόμη και υιοθεσία όσα ήταν επιβεβαιωμένα αδέσποτα ή έχουν παραδοθεί οριστικά από τους ίδιους τους κηδεμόνες τους που πλέον δεν μπορούν να τα συντηρήσουν.

Όλα τα ζώα δίνονται νόμιμα μέσω του δήμου Λάρισας και υπό την αιγίδα της Ειδικής Γραμματείας για την Προστασία των Ζώων Συντροφιάς του ΥΠΕΣ».