ΕΛΛΑΔΑ

Κάτοικοι Αγίου Θεοδώρου Καρδίτσας: Μας έπνιξαν οι κακοτεχνίες στην εθνική οδό και σε μια γέφυρα

Κάτοικοι Αγίου Θεοδώρου Καρδίτσας: Μας έπνιξαν οι κακοτεχνίες στην εθνική οδό και σε μια γέφυρα
Eurokinissi

Στο ίδιο έργο… θεατές βρίσκονται οι κάτοικοι των χωριών που βρίσκονται λίγο έξω από την πόλη της Καρδίτσας.

Οι κάτοικοι του Αγίου Θεοδώρου και του Καρποχωρίου, για τρίτη φορά μέσα σε τρία χρόνια, ήρθαν αντιμέτωποι με πλημμυρικά φαινόμενα.

Συγκεκριμένα, το Σεπτέμβριο του 2020 ο μεσογειακός κυκλώνας «Ιανός» έφερε την πρώτη καταστροφή. Τον Ιανουάριο του 2022 ήρθε ο «Διομήδης» και ανέδειξε για άλλη μια φορά τους κινδύνους που διατρέχουν τα χωριά από τις πλημμύρες.

Με την έλευση της κακοκαιρίας «Ντάνιελ», οι κάτοικοι ήξεραν για μια ακόμη φορά θα πλημμυρίσουν. Όμως δεν περίμεναν την σφοδρότητα του φαινομένου με αποτέλεσμα πολλές οικίες έχουν υποστεί ανεπανόρθωτες ζημιές.

«Φώναζαν» για τους κινδύνους

Οι κάτοικοι προειδοποιούσαν με ψήφισμα το 2022 για τους κίνδυνους από την κατάσταση του ποταμού Λείψιμου, καθώς το πλάτους του είναι στα 24 μέτρα, ενώ υπάρχει μια γέφυρα που έχει πλάτος τα 4 μέτρα, με αποτέλεσμα η παραμικρή βροχή, να προκαλεί πλημμυρικά φαινόμενα.

Ο πρόεδρος της κοινότητας του Αγίου Θεοδώρου, δήλωσε πως οι κάτοικοι δεν πήραν απάντηση από αρμοδίους για το πρόβλημα που υπάρχει με το ποτάμι. Σύμφωνα με τον κ. Νταρακλίτση, τα νερά μέσα στο χωρίο έφτασαν τα 2 και τα 3 μέτρα. Αν είχαν γίνει οι παρεμβάσεις που ζητούσαν, δεν θα είχαν πλημμυρίσει σπίτια και δεν θα είχαν καταστραφεί καλλιέργειες.

Κλείνοντας, ο πρόεδρος της κοινότητας του Αγίου Θεοδώρου ανέφερε πως έλαβε αρνητική απάντηση, όταν ζήτησε παράλληλα με τα έργα διαπλάτυνσης του δρόμου, να γίνει και έργο διαπλάτυνσης της γέφυρας του ποταμού Λείψιμου.