ΕΛΛΑΔΑ

Ανοίγει στις 17:00 η Εθνική Οδός και στα δύο ρεύματα – Κυκλοφορία σε μία λωρίδα χωρίς φορτηγά

Ανοίγει στις 17:00 η Εθνική Οδός και στα δύο ρεύματα – Κυκλοφορία σε μία λωρίδα χωρίς φορτηγά
Φωτογραφία αρχείου / INTIME

Η Εθνική Οδός που παραμένει κλειστή από την ημέρα που η κακοκαιρία Daniel προκάλεσε πλημμύρες στη Θεσσαλία, θα ανοίξει τις επόμενες ώρες σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Newsbomb.gr. Ποια οχήματα θα επιτρέπονται και πώς θα γίνεται η κυκλοφορία τους.

Μέσα στην επόμενη ώρα θα ανοίξει η Εθνική Οδός, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Newsbomb.gr. Όπως ανέφεραν αρμόδιες πηγές, θα ανοίξει από μία λωρίδα και στα δύο ρεύματα, δηλαδή και στην κατεύθυνση προς Θεσσαλονίκη και σε αυτή προς την Αθήνα.

Θα επιτρέπεται η διέλευση για οχήματα μέχρι 3,5 τόνους. Αυτό σημαίνει ότι απαγορεύεται η κυκλοφορία των φορτηγών.

Στις 16:00, εκδόθηκε και η σχετική ανακοίνωση από το υπουργείο Μεταφορών.

«Αποδίδεται σήμερα στις 17:00 στην κυκλοφορία και στις δύο κατευθύνσεις, το τμήμα του Αυτοκινητόδρομου Αιγαίου, μεταξύ Α/Κ Συκουρίου και Α/Κ Γυρτώνης, που είχε αποκλειστεί λόγω της υπερχείλισης του Πηνειού ποταμού, με τη σύμφωνη γνώμη των αρμόδιων φορέων και της Ελληνικής Αστυνομίας. Η κυκλοφορία θα διεξάγεται από την αριστερή λωρίδα και στις δύο κατευθύνσεις αποκλειστικά για Ι.Χ. αυτοκίνητα και οχήματα βάρους έως 3,5 τόνων. Για τα βαρέα οχήματα θα υπάρξει εκ νέου ανακοίνωση σε μεταγενέστερο χρόνο με βάση την εξέλιξη του φαινομένου και την δυνατότητα ολοκλήρωσης των ελέγχων στο σώμα της οδού, το οποίο παραμένει πλημμυρισμένο στην επίμαχη περιοχή», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Θυμίζουμε πως η Εθνική Οδός είχε κλείσει στο ύψος της Λάρισας, στη Νίκαια, από την προηγούμενη εβδομάδα όταν και η κακοκαιρία Daniel έπληξε τη χώρα. Ωστόσο, η κατάσταση βελτιώνεται, καθώς τα ύδατα έχουν αρχίσει να υποχωρούν τα τελευταία εικοσιτετράωρα.

Σήμερα το πρωί (15/09), ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής, Γιάννης Αρτοποιός, υπογράμμισε ότι «ίσως και εντός της ημέρας θα ανοίξει η Εθνική Οδός Αθηνών – Θεσσαλονίκης», ενώ, σε ανάλογη εκτίμηση προέβη και ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σταϊκούρας.

Παράλληλα, πάντως, εντοπίζονται προβλήματα και στο σιδηροδρομικό δίκτυο, καθώς έχει διακοπεί η διέλευση των τρένων από τη Λάρισα έως τον Δομοκό.

Επίσης, από την Περιφέρεια Θεσσαλίας δόθηκαν στην κυκλοφορία οι δρόμοι: Ε.Ο. Λάρισας – Τρικάλων, Επ.Ο. Λάρισας – Καρδίτσας, Επ.Ο. Πύλης – Μεσοχώρας και Λάρισας – Τύρναβου μέσω Δαμασίου. Τα μηχανήματα έργου της Περιφέρειας Θεσσαλίας ολοκλήρωσαν τις εργασίες αποκατάστασης και οι δρόμοι αποδόθηκαν σε κυκλοφορία.

Σχετικές ειδήσεις