ΕΛΛΑΔΑ

Χανιά: Ανάκληση άδειας στην κλινική που εμπλέκεται στο κύκλωμα εμπορίας βρεφών

Χανιά: Ανάκληση άδειας στην κλινική που εμπλέκεται στο κύκλωμα εμπορίας βρεφών

Η κλινική υποβοηθούμενης αναπαραγωγής στα Χανιά είναι στο επίκεντρο δικαστικής έρευνας και της επιβλήθηκε εξάμηνη ανάκληση της άδειας.

Στην προσωρινή, εξάμηνη ανάκληση της άδειας λειτουργίας της κλινικής υποβοηθούμενης αναπαραγωγής στα Χανιά που βρίσκεται στο επίκεντρο δικαστικής έρευνας για υπόθεση εμπορίας βρεφών και παράνομων υιοθεσιών, προχώρησε η Εθνική Αρχή Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής. Στην σχετική απόφαση, η οποία δημοσιεύτηκε σε ΦΕΚ στις 14 Σεπτεμβρίου, με αριθμό φύλλου 5466, ορίζεται ακόμα η άμεση μεταφορά του γενετικού υλικού της κλινικής σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο στο γενικό νοσοκομείο Χανίων.

Παράλληλα, προχωρά και η μεταφορά στο νοσοκομείο Χανίων, των αρχείων της κλινικής και όσων συνδέονται με το εργαστήριο αλλά και όσων είχαν προσφύγει στις υπηρεσίες της κλινικής είτε για κρυοσυντήρηση γενετικού υλικού είτε για υποβοηθούμενη αναπαραγωγή. Η φύλαξή τους θα γίνει σε ασφαλή χώρο του νοσοκομείου σε συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας και τους εποπτευόμενους φορείς.

Το σχετικό ΦΕΚ, έδωσε στην δημοσιότητα η δικηγόρος Χανίων, Μαρία Παπαδάκη, η οποία εκπροσωπεί ζευγάρια που θίγονται από τις καταγγελλόμενες πράξεις.

Υπενθυμίζεται ότι για την υπόθεση κατηγορούνται οκτώ άτομα ενώ έχουν προφυλακιστεί τέσσερις, ανάμεσά τους ο 73χρονος γυναικολόγος, ιδιοκτήτης της κλινικής και φερόμενος ως αρχηγός του κυκλώματος και ο 44χρονος εμβρυολόγος, φερόμενος ως υπαρχηγός.

Πηγή: zarpanews.gr