ΕΛΛΑΔΑ

Χανιά – Παράνομες υιοθεσίες: Τα επτά βρέφη παραδόθηκαν στους βιολογικούς γονείς τους

Χανιά – Παράνομες υιοθεσίες: Τα επτά βρέφη παραδόθηκαν στους βιολογικούς γονείς τους
PIXABAY.

Νέες αποκαλύψεις για το κύκλωμα των παράνομων υιοθεσιών, από την κλινική υποβοηθούμενης αναπαραγωγής.

Σήμερα (09/09), η Εθνική Αρχή Ιατρικώς Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής εξέδωσε ανακοίνωση, μέσω της οποίας γνωστοποίησε ότι επέστρεψαν στους βιολογικούς γονείς τα επτά βρέφη που γεννήθηκαν τον τελευταίο μήνα στα Χανιά από παρένθετες μητέρες, συνεργαζόμενες με τη Μονάδα Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής, η οποία έκλεισε μετά τις αποκαλύψεις για εμπορία βρεφών.

Η ανακοίνωση υπογράφεται από την αναπληρώτρια Πρόεδρο του Εποπτικού Συμβουλίου της ΕΑΙΥΑ, καθηγήτρια Αστικού Δικαίου, Δήμητρα Παπαδοπούλου – Κλάμαρη και αναφέρει ότι το γεννητικό υλικό είναι ασφαλές και μάλιστα, πληροφορίες κάνουν λόγο ότι εντός των ημερών, αναμένεται να μεταφερθεί σε μονάδα υγείας εντός Κρήτης.

Ολόκληρη η ανακοίνωση:

«Η Εθνική Αρχή Ιατρικώς Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής, εν όψει της διεξαγόμενης προανάκρισης αναφορικά με τη δραστηριότητα Μονάδας Ιατρικώς Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής και Τράπεζας Κρυοσυντήρησης στα Χανιά και σε συνεργασία με το αρμόδιο υπουργείο και τις λοιπές Αρχές, έχει προβεί σε σειρά ενεργειών για την ασφαλή διαφύλαξη του κρυοσυντηρημένου γεννητικού υλικού της εν λόγω Μονάδας και με σκοπό την απόδοσή του στους δικαιούχους.

Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, την ερχόμενη εβδομάδα, ενδεχομένως και τη Δευτέρα, θα υπάρξουν ανακοινώσεις για μεταφορά του γεννητικού υλικού σε άλλη μονάδα υγείας του νησιού, πιθανότητα δημόσια. Στόχος είναι όχι μόνο να διαφυλαχτεί το γεννητικό υλικό, αλλά και μελλοντικές διαδικασίες εξωσωματικής γονιμοποίησης ή άλλων μεθόδων απόκτησης παιδιού, ανεξάρτητα από τη δικαστική εξέλιξη της υπόθεσης, που τον περασμένο Αύγουστο συγκλόνισε το πανελλήνιο και αποτέλεσε είδηση και σε διεθνή Μέσα.

Τον τελευταίο μήνα παραδόθηκαν στους βιολογικούς τους γονείς επτά βρέφη, τα οποία γεννήθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Χανίων από παρένθετες μητέρες, συνεργαζόμενες με τη Μονάδα Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής. Προκειμένου δε να προχωρήσει ομαλά η διαδικασία της ταυτοποίησης του DNA, υπήρξε συνεργασία με την Εισαγγελία Χανίων.

Δύο ζευγάρια Αυστραλών παρέλαβαν τα παιδιά τους και αναχώρησαν για τη χώρα τους, ζευγάρι Ελλήνων παρέλαβε ένα βρέφος, ενώ δίδυμα βρέφη παρέλαβαν ένα ζευγάρι από τη Μεγάλη Βρετανία και ένα από την Ιταλία. Δεν είναι τα μοναδικά, καθώς το επόμενο διάστημα και με τη φυσιολογική εξέλιξη της εγκυμοσύνης παρένθετων μητέρων, άγνωστος αριθμός ζευγαριών αναμένεται στα Χανιά για να προχωρήσει σε ανάλογη διαδικασία», τονίσθηκε στην ανακοίνωση.

Σχετικές ειδήσεις