ΕΛΛΑΔΑ

Πόρος: Η διακριτική παρακολούθηση των Τούρκων από την ΕΥΠ μέχρι να "πέσουν" στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ

Πόρος: Η διακριτική παρακολούθηση των Τούρκων από την ΕΥΠ μέχρι να "πέσουν" στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ

Πόρος: Πώς και γιατί η ΕΥΠ έβαλε σε εφαρμογή το δεύτερο σκέλος της επιχείρησης για τους Τούρκους υπόπτους για κατασκοπεία

Είμαστε τουρίστες, ήταν ο ισχυρισμός των δύο Τούρκων που συνελήφθησαν στη Μονεμβασιά για κατασκοπεία. Γιατί όμως δύο τουρίστες να κρύψουν επιμελώς τα όσα είχαν καταγράψει από το κέντρο εκπαίδευσης του πολεμικού Ναυτικού στον Πόρο;

Οι δύο Τούρκοι πέταξαν το drone πάνω από το κέντρο εκπαίδευσης το Σάββατο. Αφού κατέγραψαν όλα όσα τους ενδιέφεραν κατέβασαν το drone στη γη και κινήθηκαν προς τη Μονεμβασιά.

Σύμφωνα με πηγές από την ΕΛ.ΑΣ ο στρατός ενημέρωσε την αστυνομία για το συμβάν περίπου 3 ώρες αργότερα ωστόσο η ΕΥΠ φαίνεται πως γνώριζε κάθε κίνηση των δύο Τούρκων. Πληροφορίες αναφέρουν ότι τους παρακολουθούσαν διακριτικά. Έφτασαν μέχρι τη Μονεμβασιά. Βλέποντας ότι δεν θα προχωρούσαν σε άλλες κινήσεις και προφανώς φοβούμενοι μη φύγουν από τη χώρα, είτε με σκάφος, είτε αεροπορικώς αποφάσισαν να προχωρήσουν στο δεύτερο σκέλος της επιχείρησης. Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ εντοπίστηκαν στη Μονεμβασια μετά από τυχαίο έλεγχο, μόνο τυχαίος δεν ήταν όμως όπως αναφέρουν πηγές στο Newsbomb.gr.

Οι αστυνομικοί εντόπισαν στην κατοχή των Τούρκων, όλα όσα χρειάζονταν και μάλιστα τα όσα είχαν καταγραφεί από το κέντρο εκπαίδευσης χρειάστηκε να τα.... ψάξουν λίγο παραπάνω μέχρι να τα ανακαλύψουν.

Η ΕΛ. ΑΣ έχει σχηματίσει δικογραφία για κατασκοπεία και ήδη οι δύο άνδρες βρίσκονται στα χέρια της κρατικής ασφαλειας ωστόσο γίνεται παράλληλη έρευνα και από την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών.