ΕΛΛΑΔΑ

Αγώνας αποκατάστασης σε Λάρισα και Βόλο – «Μάχη» με το χρόνο για την επαναλειτουργία των σχολείων

Αγώνας αποκατάστασης σε Λάρισα και Βόλο – «Μάχη» με το χρόνο για την επαναλειτουργία των σχολείων

Σε αγώνα δρόμου έχουν επιδοθεί τα συνεργεία και οι εθελοντές προσπαθώντας να καθαρίσουν τα λασπόνερα από τα σχολεία που παραμένουν κλειστά για δεύτερη εβδομάδα.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, στο 3ο Νηπιαγωγείο Γιάννουλης, το οποίο φιλοξενούσε 45 παιδιά, τα συνεργεία προσπαθούν να απομακρύνουν τις λάσπες μέχρι και με μεγάλες επιφάνειες ξύλου, ωστόσο παραμένει άγνωστο το πότε θα λειτουργήσει ξανά.

Παράλληλα η άντληση των υδάτων στις εργατικές κατοικίες της Γιάννουλης δεν σταματά, ενώ στα σκουπίδια καταλήγουν ολόκληρα νοικοκυριά.… πλέον σκουπίδια. «Βγάζουμε, βγάζουμε και δεν τελειώνουμε μένουμε στο υπόγειο με τα παιδιά», λέει κάτοικος της Γιάννουλης στην ΕΡΤ.

Ζημίες στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας

Και στον Βόλο συνεχίζονται οι προσπάθειες επαναφοράς της ζωής των ανθρώπων σε κανονικούς ρυθμούς.

Κλειστές είναι πολλές σχολές του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας μετά την θεομηνία που έπληξε την περιοχή του Βόλου. Στην κεντρική βιβλιοθήκη οι ζημιές είναι πάρα πολλές και ακόμα γίνεται άντληση υδάτων.

Σε ειδική σύσκεψη ζητήθηκε εξειδίκευση των εξαγγελιών για αποζημιώσεις στον νομό Μαγνησίας, αφού όπως αναφέρθηκε, υπάρχουν επαγγελματίες που δεν καλύπτονται από τις μέχρι στιγμής ρυθμίσεις.

Στο μεταξύ, συνεχίζονται οι αυτοψίες στις πληγείσες περιοχές από μικρά κλιμάκια μηχανικών για την καταγραφή των ζημιών και την καταβολή των αποζημιώσεων.