ΕΛΛΑΔΑ

Απεργία: «Μύλος» με το Μετρό – Τι λέει η ΣΤΑΣΥ και τι καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι

Απεργία: «Μύλος» με το Μετρό – Τι λέει η ΣΤΑΣΥ και τι καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι

«Μύλος» με τις ανακοινώσεις και τις διαψεύσεις αναφορικά με την απεργία στο Μετρό.

Σε απεργιακό «κλοιό» θα βρεθεί αύριο, Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου, η χώρα, μετά την προκήρυξη από την ΑΔΕΔΥ 24ωρης πανεργατικής, πανελλαδικής απεργίας, ενάντια στο νέο εργασιακό νομοσχέδιο που συζητείται στη Βουλή. Δεκάδες συνδικάτα έχουν εκδώσει μαζικά καλέσματα στις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας που θα πραγματοποιηθούν σε όλη τη χώρα.

Ωστόσο, ένα αλαλούμ έχει δημιουργηθεί σχετικά με το Μετρό, αφού παρ΄ότι οι εργαζόμενοι στα Μέσα Μεταφοράς ανακοίνωσαν τη συμμετοχή τους στις κινητοποιήσεις που έχουν προγραμματισθεί με στάσεις εργασίας, η απεργία κρίθηκε παράνομη και καταχρηστική, ύστερα από προσφυγή της ΣΤΑΣΥ.

Πριν από μερικά λεπτά, η ΣΤΑΣΥ ανακοίνωσε ότι «σας ενημερώνουμε πως αύριο, Πέμπτη 21/09, οι Γραμμές 2 & 3 του Μετρό θα λειτουργήσουν από την έναρξη κυκλοφορίας ως τη 13:30. Θα ακολουθήσει ενημέρωση και για τη Γραμμή 1 του Μετρό Πειραιάς – Κηφισιά», σε πλήρη αντιδιαστολή με τη διάθεση των εργαζομένων για συμμετοχή στην απεργία, η οποία αποφασίσθηκε νωρίτερα ύστερα από πολύωρη σύσκεψη.

Μέχρι αυτή την ώρα, το τοπίο είναι «θολό», σχετικά με το εάν θα συμμετάσχουν ή όχι οι εργαζόμενοι των ΜΜΜ στις κινητοποιήσεις.

Σχετικές ειδήσεις