ΕΛΛΑΔΑ

Απεργία [21/9]: Παράνομες οι κινητοποιήσεις στα ΜΜΜ - Πώς θα κινηθούν Μετρό, ηλεκτρικός, λεωφορεία

Απεργία [21/9]: Παράνομες οι κινητοποιήσεις στα ΜΜΜ - Πώς θα κινηθούν Μετρό, ηλεκτρικός, λεωφορεία

Αλαλούμ με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, μετά την απόφαση να κριθεί παράνομη και καταχρηστική η αυριανή κινητοποίηση των εργαζομένων

Παράνομη και καταχρηστική κρίθηκε η 24ωρη απεργία που είχαν προκηρύξει για αύριο Πέμπτη οι εργαζόμενοι του Μετρό, του ηλεκτρικού σιδηροδρόμου αλλά και οι στάσεις εργασίας των εργαζομένων σε λεωφορεία και τρόλεϊ.

Όπως έγινε γνωστό αμέσως μετά την απόφαση, οι Γραμμές 2 & 3 του Μετρό θα λειτουργήσουν από την έναρξη κυκλοφορίας ως τις 13:30.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό των κινητοποιήσεων οι οποίες είναι μέχρι στιγμής στον «αέρα».

Τα τρόλεϊ θα κινούνταν μεταξύ 9:00-21:00 λόγω στάσεων εργασίας των εργαζομένων από την έναρξη της βάρδιας 5.00 π.μ. ως τις 9:00 π.μ. και από τις 21:00 έως τη λήξη της βάρδιας (00:00).

Οι προγραμματισμένες στάσεις εργασίας στα λεωφορεία ήταν τις εξής ώρες:

Από την έναρξη της βάρδιας στις 5 π.μ. έως τις 9 π.μ. και από τις 9 το βράδυ έως τη λήξη της βάρδιας στις 12 τα μεσάνυχτα
Δηλαδή, τα λεωφορεία θα κινούνται κανονικά, από τις 9 το πρωί έως τις 9 το βράδυ της Πέμπτης, 21 Σεπτεμβρίου.

Κανονικά οι πτήσεις

Στην 24ωρη πανελλαδική απεργία είχαν ανακοινώσει ότι θα λάβουν μέρος, επίσης, και οι Ελεγκτές Εναέριας Κυκλοφορίας. Ωστόσο η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας και το υπουργείο Μεταφορών προσέφυγαν στη Δικαιοσύνη και η απεργία κηρύχθηκε παράνομη και καταχρηστική. Ως εκ τούτου οι πτήσεις θα γίνουν κανονικά.

Στην 24ωρη απεργία λαμβάνουν μέρος και οι ναυτεργάτες, οι οποίοι θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση στις 10 το πρωί έξω από το εργατικό κέντρο Πειραιά.

Στην απεργία έχουν δηλώσει συμμετοχή ΟΛΜΕ και ΔΟΕ, τα συνδικαλιστικά σωματεία καθηγητών γυμνασίων-λυκείων και δασκάλων. Στις κινητοποιήσεις και οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία αλλά και οι νοσοκομειακοί γιατροί.