ΕΛΛΑΔΑ

Ηράκλειο: Συνελήφθησαν 2 διακινητές μεταναστών - Διερευνάται η εμπλοκή τους σε οργανωμένα κυκλώματα

Ηράκλειο: Συνελήφθησαν 2 διακινητές μεταναστών - Διερευνάται η εμπλοκή τους σε οργανωμένα κυκλώματα

Ηράκλειο: Εξετάζεται, η συνεργασία τους με μέλη οργανωμένων κυκλωμάτων με ίδιες ή παρόμοιες εγκληματικές δραστηριότητες

Η Λιμενική Αρχή Ηρακλείου, ενημερώθηκε χθες κατά τις πρώτες πρωινές ώρες από την αστυνομία Φαιστού, για τον εντοπισμό τριάντα δύο αλλοδαπών στον οικισμό “Πιτσίδια” του Δήμου Φαιστού Ηρακλείου.

Η λιμενική αρχή μετέβη στο σημείο όπου εντόπισε τους μετανάστες και, με μέριμνα της ΕΛ.ΑΣ. και του δήμου, τους μετέφερε με ασφάλεια στο λιμάνι του Ηρακλείου.

Παράλληλα, περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., μετέβη στη θαλάσσια περιοχή των Ματάλων, όπου εντόπισε σε κοντινή απόσταση από την ακτή, μία ακυβέρνητη ξύλινη λέμβο.

Οι 32 μετανάστες, φαίνεται πως είχαν αποπλεύσει από τις ακτές του Τομπρούκ Λιβύης.

Μετά από συντονισμένη έρευνα της λιμενικής Αρχής Ηρακλείου, συνελήφθησαν δύο αλλοδαποί, ηλικίας 42 και 27 ετών, φερόμενοι ως διακινητές των υπολοίπων, με κατηγορίες για παράβαση του άρθρου 83 του Ν.3386/05 (Παράνομη είσοδος στη χώρα), του άρθρου 30 του Ν. 4251/2014 (Διευκόλυνση), σε συνδυασμό με το άρθρο 45 του Π.Κ. (Συναυτουργία), του άρθρου 306 του Π.Κ. (Έκθεση σε κίνδυνο) και της παρ.2 του άρθρου 187 του Π.Κ. (Σύσταση συμμορίας).

Με τα δεδομένα που έχει συγκεντρώσει η Διεύθυνση Ασφαλείας και Προστασίας Θαλασσίων Συνόρων, σε συνεργασία με την Λιμενική Αρχή Ηρακλείου και από προηγούμενες υποθέσεις παράνομης διακίνησης μεταναστών, προκύπτει η πιθανότητα για ενδεχόμενη συμμετοχή των δύο συλληφθέντων και σε άλλες υποθέσεις, όπως επίσης και την συνεργασία τους με μέλη οργανωμένων κυκλωμάτων με ίδιες ή παρόμοιες εγκληματικές δραστηριότητες.

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου, το οποίο αναλύει και επεξεργάζεται εις βάθος όλα τα στοιχεία που έχουν προκύψει, ενώ η ανωτέρω λέμβος κατασχέθηκε.

Διαβάστε επίσης:

Θεσσαλονίκη: Πώς ακινητοποίησαν τον ληστή - Σοκάρει η περιγραφή του χρυσοχόου

Λαμία: Στο νοσοκομείο μαθητής - Έπεσε από ύψος 5 μέτρων, όταν υποχώρησε κάγκελο

Σοβαρό τροχαίο στην Αχαΐα: Αγροτικό «καρφώθηκε» σε SUV, δύο τραυματίες