ΕΛΛΑΔΑ

Κακοκαιρία Elias: Ήχησε το 112 στο Ξυλόκαστρο

Κακοκαιρία Elias: Ήχησε το 112 στο Ξυλόκαστρο

Χαλαζοπτώσεις, καταιγίδες και κεραυνοί είναι τα κύρια χαρακτηριστικά της κακοκαιρίας Elias

Σοβαρά προβλήματα έχει προκαλέσει μέχρι στιγμής η κακοκαιρία Elias η οποία χτυπάει τις τελευταίες ώρες Αίγιο, Καλάβρυτα και Κόρινθο.

Ήδη ήχησε προειδοποιητικά το 112 στο Ξυλόκαστρο για χαλαζοπτώσεις και καταιγίδες, ενώ ήδη δρόμοι στην περιοχή έχουν πλημμυρίσει.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία, δέχθηκε πάνω από 15 τηλεφωνικές κλήσεις για παροχή βοήθειας και άντλησης υδάτων.

Τουλάχιστον δύο πυρκαγιές προκλήθηκαν από κεραυνούς.

Σύμφωνα με το Συντονιστικό της Πυροσβεστικής, κάηκαν 3 φοίνικες, σε αύλειο χώρο οικίας, στο Κιάτο του δήμου Σικυωνίων. Πυρκαγιά – κατά πάσα πιθανότητα από κεραυνό – εκδηλώθηκε, κοντά στον κόμβο της Αρχαίας Κορίνθου, χωρίς δυσάρεστες εξελίξεις.

Κλειστή η Εθνική Οδός

Το απόγευμα της Δευτέρας σημειώθηκε κατολίσθηση λόγω της σφοδρής βροχόπτωσης στην Εθνική Οδό με αποτέλεσμα εκατοντάδες οδηγοί να μένουν ακινητοποιημένοι αρκετοί στα οχήματά τους.

Συγκεκριμένα, η σφοδρή βροχόπτωση προκάλεσε κατολίσθηση στο 162ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Πάτρας - Αθήνας, στο ύψος του Αιγίου με αποτέλεσμα να κλείσει η παλαιά, αλλά και τμήμα της νέας Ε.Ο.

Σύμφωνα με την Ολυμπία Οδό η κυκλοφορία έχει διακοπεί από τα διόδια Ελαιώνα έως τον κόμβο Καλαβρύτων στην κατεύθυνση προς Ελευσίνα.