ΕΛΛΑΔΑ

Αθήνα: Νέα «εκτόξευση» στην τιμή της βενζίνης, έφθασε τα 2,44 ευρώ το λίτρο

Αθήνα: Νέα «εκτόξευση» στην τιμή της βενζίνης, έφθασε τα 2,44 ευρώ το λίτρο
EUROKINISSI, φωτογραφία αρχείου.

Νέες αυξήσεις στις τιμές της βενζίνης.

Σε… εξωφρενικά επίπεδα έχει φθάσει ξανά η τιμή της βενζίνης, με το «ράλι» ανόδου στην τιμή να προκαλεί εκ νέου ανησυχία στους καταναλωτές. Μάλιστα, το κόστος της αμόλυβδης «εκτοξεύθηκε», αφού ανέρχεται στα 2,449 ευρώ το λίτρο, όπως μετέδωσε ο ΣΚΑΪ από το Μεταξουργείο.

Η συγκεκριμένη τιμή αποτελεί την υψηλότερη στην περιοχή. Αν και τις τελευταίες ημέρες υπήρξε αποκλιμάκωση (περίπου στα τέσσερα – πέντε λεπτά του ευρώ), το κόστος επανήλθε σε… απαγορευτικά επίπεδα.

Οι εφιαλτικές εκτιμήσεις για τη βενζίνη και η μεγάλη παραβατικότητα

«Όταν βλέπω περίεργες τιμές, στεναχωριέμαι γιατί είναι ένας φαύλος κύκλος. Ευτυχώς, γίνονται έλεγχοι για την αισχροκέρδεια. Ο κλάδος έχει το πλαφόν στην “πλάτη” του, αυτό σημαίνει ότι το ποσοστό κέρδους είναι ελεγχόμενο. Άρα και 2 – 3 ευρώ να πάει η βενζίνη πάλι στο ίδιο ποσοστό είμαστε, χάνουμε.

Ο πελάτης έρχεται, παίρνει λιγότερα λίτρα και πληρώνει τα ίδια. Αυτό που θα μας βοηθήσει είναι, ο κόσμος εφόσον παίρνει 2 ευρώ τη βενζίνη, να την παίρνει σωστά σε ποιότητα και ποσότητα, να μην εξαπατάται», υπογράμμισε την 27η Σεπτεμβρίου η Πρόεδρος των Βενζινοπωλών Αττικής, Μαρία Ζάγκα, μιλώντας στο Newsbomb.gr.

Σχετικές ειδήσεις