ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ζάγκα στο Newsbomb.gr: Εφιαλτικές οι εκτιμήσεις για την βενζίνη - Μεγάλη η παραβατικότητα καυσίμων

Ζάγκα στο Newsbomb.gr: Εφιαλτικές οι εκτιμήσεις για την βενζίνη - Μεγάλη η παραβατικότητα καυσίμων

Στα ύψη η βενζίνη - Έχει φτάσει μέχρι και τα 2,40 ευρώ - Για την τιμή των καυσίμων αλλά και για το ζήτημα της νοθείας που έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις μίλησε στο Newsbomb.gr, η πρόεδρος των Βενζινοπωλών Αττικής, Μαρία Ζάγκα

Σε εξωφρενικά επίπεδα έχει φτάσει ξανά η τιμή της βενζίνης, με το ράλι ανόδου στην τιμή να προκαλεί φρενίτιδα στους καταναλωτές. Ειδικότερα, σύμφωνα με την Πρόεδρο των Βενζινοπωλών Αττικής, Μαρία Ζάγκα η μέση τιμή της αμόλυβδης στην Αθήνα έχει ξεπεράσει τα 2 ευρώ/λίτρο.

«Η απλή αμόλυβδη στην Αττική είναι στα 2 ευρώ, μπορεί να την δει κανείς 2,020 ή 2,040. Αυτή τη στιγμή δεν αγοράζουμε κάτω από 1,90 - 1,95 ανάλογα βέβαια και το τιμολόγιο και τη συμφωνία που υπάρχει με το πρατήριο. Το πετρέλαιο κίνησης είναι πάνω από 1,80», ανέφερε αρχικά η Πρόεδρος των Βενζινοπωλών Αττικής, Μαρία Ζάγκα.

«Με μία τόσο ακριβή παραλαβή που κάνουμε πώς πουλάνε κάποιοι τόσο χαμηλά, αυτό είναι το μεγάλο πρόβλημα που υπάρχει. Έχω πολλές καταγγελίες από καταναλωτές για πειραγμένες αντλίες για αυτοκίνητα που χάλασαν», πρόσθεσε.

«Όταν βλέπω περίεργες τιμές στεναχωριέμαι γιατί είναι ένας φαύλος κύκλος. Ευτυχώς, γίνονται έλεγχοι για την αισχροκέρδεια. Ο κλάδος έχει το πλαφόν στην “πλάτη” του, αυτό σημαίνει ότι το ποσοστό κέρδους είναι ελεγχόμενο. Άρα και 2-3 ευρώ να πάει η βενζίνη πάλι στο ίδιο ποσοστό είμαστε, χάνουμε. Ο πελάτης έρχεται παίρνει λιγότερα λίτρα και πληρώνει τα ίδια», συμπλήρωσε.

«Φοβάμαι μήπως το βαρέλι πιάσει τα 100 δολάρια. Η μείωση που έγινε στην παραγωγή των βαρελιών από τον ΟΠΕΚ+ φέρνει μικρότερη προσφορά και μεγαλύτερη ζήτηση, ανεβαίνει η τιμή», τόνισε.

«Αυτό που θα μας βοηθήσει εμάς είναι, ο κόσμος εφόσον παίρνει 2 ευρώ την βενζίνη να την παίρνει σωστά σε ποιότητα και ποσότητα, να μην εξαπατάται», υπογράμμισε.