ΕΛΛΑΔΑ

Ξαφνική εξάπλωση του κορονοϊού – Αύξηση θανάτων και εισαγωγών

Ξαφνική εξάπλωση του κορονοϊού – Αύξηση θανάτων και εισαγωγών

Για έξαρση του κορονοϊού που φαίνεται ότι έχει ξεκινήσει από τα μέσα του Σεπτεμβρίου κάνουν λόγο οι ειδικοί, καθώς κρούσματα, νοσηλείες και θάνατοι παρουσιάζουν αύξηση.

Ο κορονοϊός εξαπλώνεται και πάλι καθώς καταγράφονται περισσότερες εισαγωγές ασθενών στα νοσοκομεία αλλά και αύξηση των θανάτων οι οποίοι έφτασαν τους 53 την τελευταία εβδομάδα.

«Η επιδημία του κορονοϊού αυτή τη στιγμή εξελίσσεται στην ηπειρωτική χώρα με επίκεντρο και ενδεχομένως τη Θεσσαλονίκη, επομένως αναμένεται ποσοτική αύξηση των κρουσμάτων ενώ ήδη διαπιστώνεται και περίπου διπλασιασμός των θανάτων σε σχέση με το καλοκαίρι», ανέφερε μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του OPEN, o καθηγητής πνευμονολογίας Νίκος Τζανάκης.

Οι ειδικοί πάντως προβλέπουν περαιτέρω αύξηση των κρουσμάτων ενώ δεν αποκλείουν να πιεστεί και το σύστημα υγείας το επόμενο διάστημα με τη συνύπαρξη κορονοϊού, γρίπης και συγκτυτιακού ιού.

«Μας περιμένει ένας δύσκολος χειμώνας. Κάθε μέρα εισάγονται περίπου 150 ασθενείς στα νοσοκομεία της χώρας εξαιτίας του κορονοϊού. Επομένως υπάρχει ένα πρόβλημα. Αν αυτός ο αριθμός φτάσει τις 400/500 εισαγωγές θα έχουμε μεγάλη πίεση στα νοσοκομεία», συνέχισε ο κ. Τζανάκης.

Το ανάχωμα που θα συγκρατήσει τον κορονοϊό και θα προστατεύσει συγκεκριμένες ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού είναι τα επικαιροποιημένα εμβόλια, επισημαίνουν οι επιστήμονες. Προς το παρόν πάντως η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμού δεν έχει δώσει οδηγίες για το πότε και ποιους θα αφορά.

Σε κάθε περίπτωση πάντως πολύ σημαντική θα είναι η έγκαιρη χορήγηση αντιικών φαρμάκων σε ασθενείς με χρόνια προβλήματα υγείας καθώς αυτό μεταφράζεται σε νοσηλείες που έχουν αποφευχθεί.

Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί το ρεπορτάζ του OPEN από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων:

Διαβάστε επίσης:

Νέα Φιλαδέλφεια: Ασυνείδητος οδηγός παρέσυρε και εγκατέλειψε αιμόφυρτο ανήλικο

Νέο αιματηρό επεισόδιο με πυροβολισμούς μεταξύ κτηνοτρόφων στο Ηράκλειο

Ιδιοκτήτης ΚΤΕΟ: Έτσι με εκβίασαν για να πάρουν μίζα - Ζητούσαν 30.000 ευρώ