ΕΛΛΑΔΑ

Δέκα σημεία SOS στον Κηφισό και τους παραποτάμους του

Κηφισός, ποτάμι
Intime News

Σε κατάσταση ειδικής κινητοποίησης η Περιφέρεια Αττικής και αρκετοί δήμοι, προκειμένου να αποκατασταθεί η κοίτη των ρεμάτων 

Με πρόσφατες τις εικόνες από τις καταστροφές εξαιτίας της κακοκαιρίας Daniel στη Θεσσαλία, το ενδεχόμενο μιας μεγάλων διαστάσεων πλημμύρας στο λεκανοπέδιο προκαλεί τρόμο, σύμφωνα με δημοσίευμα της Καθημερινής.

Είναι χαρακτηριστικό ότι το υπουργείο Πολιτικής Προστασίας κήρυξε την Περιφέρεια Αττικής και τους δήμους περί τον Κηφισό, τον Ποδονίφτη και το ρέμα Εσχατιάς, σε «κατάσταση ειδικής κινητοποίησης», ένα ειδικό καθεστώς ώστε να προχωρήσουν με απευθείας αναθέσεις σε καθαρισμούς ρεμάτων.

Σύμφωνα μάλιστα με το δημοσίευμα της Καθημερινής, έγινε αυτοψία στον Κηφισό με αποτέλεσμα να εντοπιστούν διάσπαρτα φερτά υλικά όπως οικιακά απόβλητα, οικοδομικά απορρίμματα και μεγάλοι όγκοι μπάζων.

Μέσα στις επόμενες ημέρες η Περιφέρεια Αττικής θα προχωρήσει στην πρόσληψη ειδικού εμπειρογνώμονα για τον έλεγχο της υπόγειας κοίτης του Κηφισού. Ο εμπειρογνώμονας θα προσεγγίσει διαφορετικά σημεία μέσα από φρεάτια, καθώς είναι επικίνδυνο να εισέλθει πεζή σε τόσο μεγάλη απόσταση.