ΕΛΛΑΔΑ

Δυστύχημα στον ΗΣΑΠ: Αποκαλύψεις για λάθη και παραλείψεις που οδήγησαν στον θάνατο του 41χρονου

Δυστύχημα στον ΗΣΑΠ: Αποκαλύψεις για λάθη και παραλείψεις που οδήγησαν στον θάνατο του 41χρονου

Στο προσκήνιο έρχεται ξανά η υπόθεση του 41χρονου εργαζόμενου στον ΗΣΑΠ που πριν από περίπου δύο χρόνια βρήκε τραγικό θάνατο όταν πήδηξε από το μηχάνημα λείανσης που εκτελούσε εργασίες στις γραμμές του ΗΣΑΠ καθώς είχαν χαλάσει τα φρένα του.

Σήμερα, η μητέρα και οι αδελφές του αδικοχαμένου μηχανοδηγού μίλησαν στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα» και ζητούν δικαίωση για τη μνήμη του ενώ παράλληλα κάνουν έκκληση να τους παραχωρηθεί ο τάφος του Πέτρου ώστε η μητέρα του να μπορεί να πηγαίνει καθημερινά στο παιδί της.

«Θέλω να μου πει κάποιος γιατί ο αδερφός μου δεν γύρισε σπίτι στις 16 Νοεμβρίου του 2021», διερωτάται μία από τις αδερφές του.

«Ήτανε μιάμιση ώρα ζωντανός και δεν τον βοήθησε κανείς», είπε με σπασμένη φωνή η άλλη του αδελφή με τη μητέρα του να δηλώνει:

«Κάθε πρωί είμαι εδώ, του μιλάω, τον ρωτάω γιατί να γίνει αυτό το πράγμα και να μου πει ποιος φταίει για αυτό που πάθαμε. Τέσσερα σπίτια κλείσανε», λέει η μητέρα του με δάκρυα στα μάτια.

Όπως αποκάλυψε η αδελφή του θύματος τον Αύγουστο του 2021 ο μηχανοδηγός είχε ξανά ατύχημα με το ίδιο μηχάνημα και τότε της είχε πει να του «ανάψει καμία λαμπάδα».

Αναφορικά με το δυστύχημα, η αδελφή του θύματος ανέφερε: «Λίγο μετά το ΚΑΤ συνειδητοποίησε ότι δεν πιάνανε τα φρένα. Αμέσως ενημέρωσε το κέντρο ότι έχουν πρόβλημα και ότι το μηχάνημα που ήτανε γύρω στους 18 τόνους δεν σταματούσε. Ένα μηχάνημα το οποίο έπρεπε να κινείται με ταχύτητα το πολύ 20χλμ». Συνεχίζοντας η αδελφή του θύματος ανέφερε ότι στο όχημα επέβαιναν συνολικά 5 άτομα και πως παρά τις προσπάθειες του αδερφού της κανείς δεν τον ενημέρωσε τι έπρεπε να κάνει και κάπως έτσι πήραν την απόφαση να πηδήξουν από το μηχάνημα για να σωθούν.

«Σας παρακαλώ πολύ, πονάω, βοηθήστε με», ήταν τα τελευταία λόγια του 41χρονου προτού καταλήξει όπως αποκαλύπτει η αδερφή του.

Η τραγική μητέρα που ακόμα δεν μπορεί να συνειδητοποιήσει το χαμό του γιού της λέει πως ακόμα τον περιμένει να γυρίσει και να του φτιάξει το καφεδάκι του.

Η μητέρα και οι αδελφές του μηχανοδηγού ζητούν επίσης να τους παραχωρηθεί ο τάφος του σαν φόρος τιμής προς το πρόσωπό του καθώς η επιλογή του να πηδήξει τελευταίος από το μηχάνημα για να σωθούν οι άλλοι επιβαίνοντες, του στοίχισε τη ζωή του αλλά και γαι το λόγο αυτό θα έπρεπε να τον αντιμετωπίζουν σαν ήρωα.

Μάλιστα η τραγική μητέρα έχει σκεφτεί μέχρι και να πουλήσει το σπίτι της για να καταφέρει να πληρώσει τον τάφο του παιδιού της μιας και ξημεροβραδιάζεται στο νεκροταφείο.

Τόσο η μητέρα, όσο και οι αδελφές του άτυχου μηχανοδηγού ζητούν Δικαιοσύνη.

Δείτε το βίντεο από την εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα»:

Διαβάστε επίσης:

Ρούλα Πισπιρίγκου: Με ποια κρατούμενη κάνει παρέα στη φυλακή

Μάριος Παπαγεωργίου: Έφεση από τον δικηγόρο της οικογένειας στο απαλλακτικό βούλευμα

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Αττική Οδό λόγω έργων: Ποια έξοδος κλείνει - Οι εναλλακτικές των οδηγών