ΕΛΛΑΔΑ

Δυστύχημα στον ΗΣΑΠ: Οι δραματικές εκκλήσεις του 41χρονου εργοδηγού – Έμεινε τελευταίος στο όχημα

O συρμός του ΗΣΑΠ
O συρμός του ΗΣΑΠ
Intimenews

Αποκαλύψεις για όσα συνέβησαν στο δυστύχημα στον ΗΣΑΠ τα ξημερώματα της Τρίτης έκανε ο δικηγόρος του 41χρονου εργοδηγού που έχασε τη ζωή του

Για τις εκκλήσεις του 41χρονου εργοδηγού Πέτρου Γιάμαλη που έχασε τη ζωή του στο δυστύχημα στον ΗΣΑΠ το πρωί της Τρίτης μίλησε ο δικηγόρος της οικογένειας του αποκαλύπτοντας ότι άτυχος εργαζόμενος της ΣΤΑΣΥ ήταν ο τελευταίος που εγκατέλειψε το όχημα της αυστριακής εταιρείας που έτρεχε εκτός ελέγχου στις γραμμές του ηλεκτρικού πριν να σταματήσει στον συρμό που τοποθετήθηκε για το λόγο αυτό στον σταθμό του Αγίου Νικολάου.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο της οικογένειας, Δημήτρη Φούτση, που επικαλέστηκε μαρτυρίες «ο συρμός από την Κηφισιά, από όπου ξεκίνησε, δεν είχε φρένα» εκτιμώντας ότι είχε αναπτύξει ταχύτητα μεγαλύτερη των 100 χλμ./ώρα την στιγμή της πρόσκρουσης. Ο ίδιος αποκάλυψε ότι ο Πέτρος Γιάμαλης, στην ενδοεπικοινωνία έκανε εκκλήσεις «δεν έχουμε φρένα, η πορεία μας είναι ανεξέλεγκτη».

Όπως τόνισε ο άτυχος εργοδηγός ήταν εκείνος που έσωσε τις ζωές των συναδέλφων του, προτρέποντάς τους να πηδήξουν σε συγκεκριμένο σημείο, στο Νέο Ηράκλειο, αποφασίζοντας να μείνει τελευταίος πάνω στο όχημα της αυστριακής εταιρείας.

Ο δικηγόρος της οικογένειας του άτυχου 41χρονου εργοδηγού σημείωσε, τέλος, ότι υπάρχουν ερωτήματα για τα ζητήματα ασφαλείας όσον αφορά την εργολαβία που είχε αναλάβει η αυστριακή εταιρεία επικαλούμενος μαρτυρίες σύμφωνα με τις οποίες τους τελευταίους δύο μήνες υπήρχαν και άλλα αντίστοιχα συμβάντα με τον συγκεκριμένο συρμό.

«Είχε αφιερώσει τη ζωή του όλη στη δουλειά» δηλώνει η αδερφή του 41χρονου

«Ήταν ο καλύτερος εργοδηγός. Με τρεις εύφημες μνείες στην πλάτη του, ο αδερφός μου έγινε εργοδηγός κατ’ επιλογήν παρ’ όλο που δεν είχε τα χρόνια. Πάνω στην πλάτη του στηριζόταν πάρα πολύ δουλειά στη γραμμή» δήλωσε το βράδυ της Τρίτης η αδερφή του αδικοχαμένου εργοδηγού.

Χαρακτηριστικά δήλωσε στον ALPHA ότι «Η δουλειά στη γραμμή είναι πολύ δύσκολη… Γνώριζε τα πάντα για την ασφάλεια, ήταν τυπικότατος για αυτό έγινε τόσο μικρός και νέος στην ηλικία οδηγός. Έδινε τη ζωή του για τη δουλειά. Τελικά την έδωσε» είπε η αδερφή του 41χρονου στο TLIVE.

Και πρόσθεσε ότι «Ο γιατρός μου είπε ότι είχε χτυπήματα σε όλο του το κορμί, δεν ξέρουμε την αιτία θανάτου. Τον προσκομίσανε πεθαμένο, του κάνανε 30 λεπτά ανάνηψη αλλά δυστυχώς δεν επανήλθε και θα προχωρήσουμε σε νεκροψία για να δούμε ποιος ήταν ο λόγος του θανάτου».

Η ανακοίνωση της ΣΤΑ.ΣΥ.

Η ΣΤΑ.ΣΥ. προχώρησε σε ανακοίνωση αναφορικά με το τραγικό δυστήχημα:

Αναφορικά με το τραγικό δυστύχημα, που σημειώθηκε το πρωί στη Γραμμή 1 του Μετρό και ενώ είναι σε εξέλιξη έρευνα που διενεργείται από τις αρμόδιες Αρχές σε συνεργασία με τη ΣΤΑ.ΣΥ. Μον. Α.Ε., διευκρινίζεται, ότι:

  • Στο μηχάνημα λείανσης επέβαιναν 5 συνολικά εργαζόμενοι, 2 υπάλληλοι της ΣΤΑ.ΣΥ. και 3 αλλοδαποί, υπάλληλοι της Γερμανικής εταιρείας που εκτελεί το έργο. Ο εκλιπών είναι υπάλληλος της ΣΤΑ.ΣΥ., ένας υπάλληλος της Αναδόχου εταιρείας νοσηλεύεται με σοβαρά τραύματα και οι λοιποί τρεις επιβαίνοντες είναι καλά στην υγεία τους.
  • Οι υπάλληλοι της ΣΤΑ.ΣΥ. μετακίνησαν σταθμευμένο στο σταθμό «Αττική» συρμό στον τροχιόδρομο μεταξύ των σταθμών «Αττική» και «Άγιος Νικόλαος», ούτως ώστε να προκληθεί ελεγχόμενη σύγκρουση εκτός του σταθμού, με τις μικρότερες το δυνατό υλικές ζημιές.
  • Διερευνάται ο λόγος για τον οποίο δεν λειτούργησαν τα εφεδρικά συστήματα πέδησης του μηχανήματος λείανσης.
  • Το έργο λείανσης του τροχιόδρομου ανέλαβε εταιρεία, πιστοποιημένη στο εν λόγω αντικείμενο, μετά από διενέργεια διεθνούς διαγωνισμού. Στις συμβατικές υποχρεώσεις τις εταιρείας, είναι μεταξύ άλλων και η συντήρηση και ο έλεγχος των μηχανημάτων.
  • Το τραγικό συμβάν αποδίδεται σε αίτια που αφορούν στον εξοπλισμό της Αναδόχου και η ΣΤΑ.ΣΥ. θα αναζητήσει κάθε είδους ευθύνες για αυτό.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Πολυτεχνείο: Ένταση στην πύλη! Πέταξαν το στεφάνι των Ελλήνων βουλευτών

GNTM: Η Όλγα «τρέλανε» και τα άλογα με την πιο «καυτή» της φωτογράφιση (photos)

Πανδημία: Όχι σε νέα μέτρα και lockdown σε μη εμβολιασμένους – Τα πρώτα φύλλα πορείας σε γιατρούς