ΕΛΛΑΔΑ

Πολυτεχνείο: Ένταση στην πύλη! Πέταξαν το στεφάνι των Ελλήνων βουλευτών

Πολυτεχνείο: Ένταση στην πύλη! Πέταξαν το στεφάνι των Ελλήνων βουλευτών

«Μπλόκο» στην πύλη του Ιδρύματος από αριστερές οργανώσεις - Εκνευρισμένος ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης, Χαράλαμπος Αθανασίου, που βρέθηκε στο σημείο. 

Ρεπορτάζ: Παναγιώτης Βλαχουτσάκος

Από νωρίς ξεκίνησε η ένταση στο Πολυτεχνείο, με φοιτητές να μην επιτρέπουν την είσοδο σε αντιπροσωπεία Ελλήνων βουλευτών.

Η Διακοινοβουλευτική Επιτροπή έσπευσε νωρίς το πρωί της Τετάρτης (17/11) να καταθέσει στεφάνι στο κτήριο του Πολυτεχνείου, με τον Β' Αντιπρόεδρο της Βουλής, Χαράλαμπο Αθανασίου και τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της ΝΔ, Χάρη Θεοχάρη να βρίσκουν ωστόσο μπροστά τους «μπλόκο» από ομάδα φοιτητών οι οποίοι τους απέτρεψαν την είσοδο.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ:

Μάλιστα, οι φοιτητές άρπαξαν από τα χέρια των βουλευτών το στεφάνι που έγραφε Διακοινοβουλευτική Επιτροπή.

«Κανένα κόμμα, κανένας πολιτικός σχεδιασμός δεν οργάνωσε την εξέγερση του Πολυτεχνείου. Η ατομική ευθύνη που χαρακτηρίζει τις δημοκρατίες στα κράτη δικαίου, είναι αυτή που διήγειρε τη συλλογικότητα και ένωσε τις φωνές όλων. Συνεπώς, όποιοι προσπαθούν να οικειοποιηθούν τους αγώνες του ελληνικού λαού, προσβάλουν την ιστορία. Τα παιδιά αυτά, όταν εμείς κάναμε τον αγώνα αυτό, ήταν αγέννητα ή ήταν στις κούνιες. Η μέρα είναι ιερή και πρέπει να τους το συγχωρήσουμε. Ζήτω το Πολυτεχνείο», δήλωσε ο Χαράλαμπος Αθανασίου μετά το “μπλόκο” στην πύλη του Πολυτεχνείου.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Έξαλλος ο Γκλέτσος στο Περιφερειακό: «Φεύγουν τα εκατομμύρια όπου γουστάρετε και ο κόσμος πεινάει»

Βόλος: Κατέρρευσε ο δικηγόρος μπροστά στους αστυνομικούς - Ένα φλιτζάνι τσάι πρόδωσε τον δολοφόνο

Άγριο έγκλημα στην Ιταλία: Δολοφόνησε το παιδί του αφού δραπέτευσε από νοσοκομείο