ΕΛΛΑΔΑ

Οι ξεχασμένοι πλημμυροπαθείς - Ηλικιωμένος έχασε το σπίτι του σε σεισμό, και τώρα το λυόμενό του!

Οι ξεχασμένοι πλημμυροπαθείς - Ηλικιωμένος έχασε το σπίτι του σε σεισμό, και τώρα το λυόμενό του!

Τριτοκοσμικές καταστάσεις και συγκλονιστικές ιστορίες καταγράφονται στα χωριά της Καρδίτσας που επλήγησαν από τις πρωτοφανείς πλημμύρες.

Στο χωριό Βλοχός, που καλύφθηκε από τα νερά, δεν κυκλοφορεί κανείς, άνθρωπος ή ζώο. Μόνο κουφάρια, τα οποία δεν έχουν περισυλλεγεί ακόμα, και η έντονη δυσοσμία κάνει την κατάσταση αφόρητη- και επίκινδυνη υγειονομικά- με τους κατοίκους να μην μπορούν, και να θέλουν, να επιστρέψουν και να σώσουν ό,τι σώζεται από τα σπίτια.

Η δημοσιογράφος Τίνα Μιχαηλίδου με ιδιωτική της πρωτοβουλία και συντονισμό, παρέδωσε τρία φορτηγά με βοήθεια σε 22 κατοίκους που είχαν τη μεγαλύτερη ανάγκη. Στρώματα ύπνου, τροφή για κατοικίδια, οικοσυσκευές, ότι ήταν πιο απαραίτητο για τον καθένα και μπορεί να αποτελέσει μια αφορμή για ένα χαμόγελο, για πρώτη φορά, εδώ και πολλούς μήνες...

Ένας ηλικιωμένος διέμενε εδώ και 4 χρόνια σε λυόμενο, διότι το σπίτι του «κιτρίνισε» από πρόσφατο σεισμό. Τα νέρα, του το πήραν και αυτό, με τον ίδιο να χάνει στην κυριολεξία ότι είχε και δεν είχε...

«Αυτοί οι άνθρωποι ακόμα δεν έχουν στον ήλιο μοίρα», σχολίασε η δημοσιογράφος, που παρουσίασε το θέμα στην εκπομπή που εργάζεται, «Αταίριαστοι» στον ΣΚΑΪ.

Δείτε το βίντεο:

Δείτε εικόνες:

Χρονοδιάγραμμα πληρωμών-αποζημιώσεων

Οι πληρωμές που έχουν ανακοινωθεί από Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης για τους πλημμυροπαθείς:

– Προκαταβολές αποζημιώσεων:

* Φυτική παραγωγή: Έως 15-20 Νοεμβρίου

* Ζωικό κεφάλαιο: Έως τέλη Οκτωβρίου

– Προϋπόθεση: Υποβολή δηλώσεων δικαιούχων

– Διασταύρωση στοιχείων καταστροφών: Μέσω δορυφόρου

Διασταύρωση στοιχείων καταστροφών: Μέσω δορυφόρου

* Αφορά: Στοιχεία που έχουν δηλώσει οι αγρότες