ΕΛΛΑΔΑ

Αχαΐα: Πέπλο μυστηρίου στην υπόθεση θανάτου των δύο βρεφών – Τα νέα ντοκουμέντα

Αχαΐα: Πέπλο μυστηρίου στην υπόθεση θανάτου των δύο βρεφών – Τα νέα ντοκουμέντα
Glomex

Αχαΐα: Τι δείχνουν οι πρώτες ιστολογικές εξετάσεις για τα βρέφη της 23χρονης που πέθαναν σε διάστημα ενός έτους. Οι αποκαλύψεις από το περιβάλλον της, τα βίντεο ντοκουμέντα και οι υπόνοιες της μητέρας της.

Η μυστηριώδης υπόθεση του θανάτου δύο βρεφών στην Αχαΐα έχει αρχίσει να αποκτά νέες πτυχές, καθώς καθημερινά προκύπτουν και νέα δεδομένα. Οι αποκαλύψεις για τις συνθήκες διαβίωσης της 23χρονης αλλά και για τις σχέσεις που είχε τόσο με την οικογένειά της όσο και με πρόσωπα από το περιβάλλον της, βάζουν νέα ερωτήματα στο «τραπέζι».

Σε κάθε περίπτωση, η 23χρονη για ακόμα μία ημέρα μίλησε στον Alpha, χωρίς, ωστόσο, να προκύψει κάτι νέο από τα λεγόμενά της. Περισσότερο σημαντικά ήταν τα βίντεο που προβλήθηκαν, τα οποία είχε τραβήξει η ίδια μέσα από το νοσοκομείο, κατά τη διάρκεια της εξέτασης του δεύτερου παιδιού της.

Καθαρή η ιστοπαθολογική του 19 ημερών βρέφους

Όπως μετέδωσε το Star στο μεσημερινό δελτίο ειδήσεων, η ιστοπαθολογική εξέταση που αφορά στο 19 ημερών βρέφος παραδόθηκε ήδη στην ιατροδικαστική υπηρεσία Πατρών και στον ιατροδικαστή που έκανε τη νεκροψία - νεκροτομή στις 20 Οκτωβρίου και «φωτογραφίζει» λοίμωξη του αναπνευστικού.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες οι τοξικολογικές εξετάσεις του βρέφους βγήκαν καθαρές ενώ αναμένονται και τα αποτελέσματα του μοριακού ελέγχου ώστε να διαπιστωθεί εάν υπάρχει γενετική προδιάθεση.

Υπενθυμίζεται ότι το πρώτο παιδάκι «έφυγε» από τη ζωή τον Ιούνιο του 2022. Η μητέρα ήταν μόνη της στο σπίτι όταν και βρήκε το μωράκι χωρίς τις αισθήσεις του. Ειδοποίησε ασθενοφόρο και το παιδί έφτασε στο κέντρο υγείας. Εκεί οι γιατροί προχώρησαν σε ΚΑΡΠΑ χωρίς αποτέλεσμα.

«Στους 7,5 μήνες κατάλαβα ότι είμαι έγκυος», αναφέρει η 23χρονη μητέρα

Η 23χρονη γυναίκα αποκάλυψε ότι στους 7,5 μήνες εγκυμοσύνης κατάλαβε ότι είναι έγκυος, αναφέροντας ότι δεν έκανε προγεννητικό έλεγχο. «Η κοιλιά μου δεν είχε φουσκώσει, το κατάλαβα όταν είχα κοντά δύο μήνες να γεννήσω. Είχα μία ενόχληση, κάτι με πονούσε στην κοιλιά», μιλώντας στον ALPHA.

«Μετά τον θάνατο έκανε πως κοίμιζε το μωρό», λέει η γιαγιά των νεκρών μωρών

Η γιαγιά των παιδιών κατά τις χθεσινές δηλώσεις της στο Mega είπε: «Ήταν νύχτα, Με παίρνει και μου λέει «μαμά, το μωρό δεν είναι καλά, κάνει έναν περίεργο ήχο σαν να μαυρίζει, είναι παγωμένο», της λέω ειδοποίησε το ασθενοφόρο γρήγορα και έρχομαι και εγώ. Πήγα στο κέντρο υγείας, το παιδάκι δεν το πρόλαβα ποτέ».

«Τα παθολογικά αίτια πώς; Ήταν τόσο καιρό στο νοσοκομείο και έλεγαν πάμε καλά, πάμε καλά, πώς γίνεται να πηγαίνει καλά και το παιδί να φεύγει;».

Οι μέρες που ακολούθησαν ήταν ιδιαίτερα δύσκολες, με την Ειρήνη να μην έχει αντιληφθεί, όπως λέει η μητέρα της, την απώλεια και του δεύτερου παιδιού της.

«Είναι στον κόσμο της. Τις πρώτες ημέρες που ήρθε εδώ χτυπούσε το κινητό της με ειδοποιήσεις για να δώσει το φάρμακο στο μωρό, έπαιρνε τα κουβερτάκια και έκανε ότι κοίμιζε το μωρό».

«Η Ειρήνη είχε φύγει, την ψάχναμε κανά δυο μέρες σχεδόν, είχα ειδοποιήσει την αστυνομία. Ήμουν έτοιμη να τη βάλω στο «Χαμόγελο του Παιδιού» και το σταμάτησα γιατί την βρήκανε», πρόσθεσε.

«Μέχρι τώρα με ταλαιπωρεί αλλά είναι παιδί μου, δεν μπορώ να κάνω κάτι, ούτε να το σκοτώσω», συμπλήρωσε.

Στη συνέχεια μίλησε για τη δική της ζωή αλλά και τις δυσκολίες που συνάντησε μεγαλώνοντας τα παιδιά της ούσα ακόμη 18 χρονών.

«Παντρεύτηκα 17,5 χρονών λίγο πριν τα 18 έκανα την Ειρήνη. Τότε ήταν νορμάλ όλα. Εγώ χώρισα, έμεινα μόνη μου, υπήρχαν θέματα, δεν υπήρχε συμπαράσταση, πήρα τα παιδιά μου και έφυγα. Πήρα τα 3 παιδιά παραμάσχαλα και έφυγα, έψαξα δουλειά σπίτι, έτρεχα για το μεροκάματο και τώρα τρέχω για το μεροκάματο. Τώρα έχω κάνει και ένα ακόμα παιδάκι, έχω 4», είπε και συνέχισε: «Ο πατέρας άφαντος, δεν έχει δώσει διατροφή δεν έχει στείλει λεφτά. Έβριζε, φώναζα στα παιδιά όταν τον έπαιρνε αυτή τηλέφωνο».

Οι αστυνομικές Αρχές ερευνούν τα στοιχεία, τα πρόσωπα «κλειδιά», τους ιατρικούς φακέλους αλλά την αλληλουχία των γεγονότων ώστε να βρουν τελικά τι ήταν αυτό που στέρησε τη ζωή από δύο βρεφάκια 19 ημερών και 2 μηνών.

«Το μωρό είχε μελανιάσει» - Αποκαλυπτική μαρτυρία του συντρόφου της 23χρονης μητέρας

Μιλώντας στο MEGA, ο σύντροφος της 23χρονης μητέρας βρισκόταν μαζί της τη στιγμή που διαπιστώθηκε ότι το μωράκι, σε ηλικία μόλις 20 ημερών έχασε τη ζωή του, το καλοκαίρι του 2022.

Ήταν μάλιστα το πρώτο άτομο που κλήθηκε από την Αστυνομία να δώσει κατάθεση για το θλιβερό συμβάν.

Όπως αποκάλυψε ο άνδρας, το παιδί ήταν κουκουλωμένο με κουβέρτα κι όταν ζήτησε να το δει, τότε η 23χρονη μητέρα του είπε όχι.

«Ήρθα 12 η ώρα να δω το παιδί. Μου είπε ότι κοιμάται. Ήθελα να δω το παιδί, μου είπε όχι. Πήρε το καρότσι μέσα και ξάπλωσε. Χτύπησα την πόρτα, της είπα εάν θέλει να φάει, να κοιμηθεί. Δεν μίλαγε. Ετοίμασα άλλη κουβέρτα και κοιμήθηκα».

«Μία ώρα μετά την άκουσα να μιλάει και να κλαίει, δεν ήξερα με ποιον μιλούσε. Χτύπησα την πόρτα. ''Ειρήνη, τι πρόβλημα υπάρχει;'', την ρώτησα, δεν μίλαγε. Άνοιξα πόρτα και την είδα να μιλάει».

«Την ρώτησα τι έγινε με το μωρό, μου είπε δεν μιλάει το μωρό. «Το μωρό μαύρισε, τι έπαθε;», της είπα. Μου λέει δεν ξέρω».

Στη συνέχεια φώναξαν τη γειτόνισσά τους, η οποία τους είπε ότι το μωρό ήταν νεκρό.

Όπως είπε ο ίδιος, όσα είδε εκείνο το βράδυ που χάθηκε το παιδί τα κατέθεσε στις Αρχές.

Σχετικές ειδήσεις