ΕΛΛΑΔΑ

Αχαΐα: «Μετά τον θάνατο έκανε πως κοίμιζε το μωρό», λέει η γιαγιά των νεκρών μωρών

Αχαΐα: «Μετά τον θάνατο έκανε πως κοίμιζε το μωρό», λέει η γιαγιά των νεκρών μωρών
Pexels

Η συγκλονιστική μαρτυρία της γιαγιάς των δύο παιδιών που «έφυγαν» ξαφνικά στην Αχαΐα

Συγκλονισμένο παρακολουθεί το πανελλήνιο την υπόθεση με τα νεκρά παιδιά στην Αχαΐα. Η 23χρονη μητέρα κλήθηκε στο αστυνομικό τμήμα να καταθέσει όλα όσα γνωρίζει για τους αιφνίδιους θανάτους των δύο παιδιών της μέσα σε 15 μήνες.

«Με λένε νέα Πισπιρίγκου, με βρίζουν», είπε μεταξύ άλλων η 23χρονη μητέρα στο Mega.

Η γιαγιά των παιδιών κατά τις χθεσινές δηλώσεις της στο Mega είπε: «Ήταν νύχτα, Με παίρνει και μου λέει «μαμά, το μωρό δεν είναι καλά, κάνει έναν περίεργο ήχο σαν να μαυρίζει, είναι παγωμένο», της λέω ειδοποίησε το ασθενοφόρο γρήγορα και έρχομαι και εγώ. Πήγα στο κέντρο υγείας, το παιδάκι δεν το πρόλαβα ποτέ».

«Τα παθολογικά αίτια πώς; Ήταν τόσο καιρό στο νοσοκομείο και έλεγαν πάμε καλά, πάμε καλά, πώς γίνεται να πηγαίνει καλά και το παιδί να φεύγει;».

Οι μέρες που ακολούθησαν ήταν ιδιαίτερα δύσκολες, με την Ειρήνη να μην έχει αντιληφθεί, όπως λέει η μητέρα της, την απώλεια και του δεύτερου παιδιού της.

«Είναι στον κόσμο της. Τις πρώτες ημέρες που ήρθε εδώ χτυπούσε το κινητό της με ειδοποιήσεις για να δώσει το φάρμακο στο μωρό, έπαιρνε τα κουβερτάκια και έκανε ότι κοίμιζε το μωρό».

«Η Ειρήνη είχε φύγει, την ψάχναμε κανά δυο μέρες σχεδόν, είχα ειδοποιήσει την αστυνομία. Ήμουν έτοιμη να τη βάλω στο «Χαμόγελο του Παιδιού» και το σταμάτησα γιατί την βρήκανε», πρόσθεσε.

«Μέχρι τώρα με ταλαιπωρεί αλλά είναι παιδί μου, δεν μπορώ να κάνω κάτι, ούτε να το σκοτώσω», συμπλήρωσε.

Στη συνέχεια μίλησε για τη δική της ζωή αλλά και τις δυσκολίες που συνάντησε μεγαλώνοντας τα παιδιά της ούσα ακόμη 18 χρονών.

«Παντρεύτηκα 17,5 χρονών λίγο πριν τα 18 έκανα την Ειρήνη. Τότε ήταν νορμάλ όλα. Εγώ χώρισα, έμεινα μόνη μου, υπήρχαν θέματα, δεν υπήρχε συμπαράσταση, πήρα τα παιδιά μου και έφυγα. Πήρα τα 3 παιδιά παραμάσχαλα και έφυγα, έψαξα δουλειά σπίτι, έτρεχα για το μεροκάματο και τώρα τρέχω για το μεροκάματο. Τώρα έχω κάνει και ένα ακόμα παιδάκι, έχω 4», είπε και συνέχισε: «Ο πατέρας άφαντος, δεν έχει δώσει διατροφή δεν έχει στείλει λεφτά. Έβριζε, φώναζα στα παιδιά όταν τον έπαιρνε αυτή τηλέφωνο».

Οι αστυνομικές Αρχές ερευνούν τα στοιχεία, τα πρόσωπα «κλειδιά», τους ιατρικούς φακέλους αλλά την αλληλουχία των γεγονότων ώστε να βρουν τελικά τι ήταν αυτό που στέρησε τη ζωή από δύο βρεφάκια 19 ημερών και 2 μηνών.