ΕΛΛΑΔΑ

Λιβάδι Ελασσόνας: Παρέλασαν πάνω σε άλογα για την 28η Οκτωβρίου

Λιβάδι Ελασσόνας: Παρέλασαν πάνω σε άλογα για την 28η Οκτωβρίου
onlarissa

Με άλογα παρέλασαν νεαροί στο Λιβάδι Ελασσόνας για την 28η Οκτωβρίου

Έφιπποι νεαροί συμμετείχαν στην παρέλαση που έλαβε χώρα στο ορεινό Λιβάδι Ελασσόνας για να τιμηθεί η σημερινή επέτειο της 28ης Οκτωβρίου.

Την ίδια ώρα σε εξέλιξη βρίσκεται η μεγάλη στρατιωτική παρέλαση στη Λεωφόρο Μεγάλου Αλεξάνδρου της Θεσσαλονίκης για την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940, παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου. Η παρέλαση ξεκίνησε στις 11:00 το πρωί.

Με κομμένη την ανάσα και ιδιαίτερη συγκίνηση αναμένονται οι διελεύσεις των αεροσκαφών της ομάδας «Ζευς» και «Spitfire» στους ουρανούς της Θεσσαλονίκης.

Παράλληλα το πρωί τoυ Σαββάτου ξεκίνησαν σε όλη τη χώρα οι παρελάσεις των μαθητών, προσκόπων, τοπικών και αθλητικών συλλόγων, Στο σύνολό τους οι δήμοι της Αττικής τιμούν σήμερα την Εθνική Επέτειο του «ΟΧΙ». Έπειτα από δύο χρόνια περιοριστικών μέτρων που είχε επιβάλλει η πανδημία, οι δήμοι επανέρχονται στην κανονικότητα των εκδηλώσεων, με σημαιοστολισμούς, με καταθέσεις στεφάνων, με ομιλίες και με παρελάσεις

Πλήθος κόσμου είναι συγκεντρωμένο αυτήν την ώρα στο κέντρο της Αθήνας και παρακολουθεί από κοντά τη μαθητική παρέλαση, η οποία μόλις άρχισε, υπό τους ήχους της Φιλαρμονικής Μπάντας του Δήμου Αθηναίων.

Στην παρέλαση συμμετέχουν τα σχολεία της Α' Αθηνών (δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια), με τον σημαιοφόρο τους και πέντε παραστάτες το κάθε ένα.

Της έναρξης της παρέλασης προηγήθηκαν κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη από την πολιτική, στρατιωτική και πολιτειακή ηγεσία του τόπου, καθώς επίσης και η ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου.