ΕΛΛΑΔΑ

Επεισόδια και ένταση στα Εξάρχεια μετά από καταγγελία για άγριο ξυλοδαρμό 17χρονης από αστυνομικούς

exarxia
Open

H ανήλικη που διακομίστηκε στο νοσοκομείο «Γεώργιος Γεννηματάς» από το Νέο Ηράκλειο,  είναι σε σοβαρή κατάσταση με τραυματισμό στο κεφάλι

Σκηνικό έντασης σημειώθηκε το βράδυ στα Εξάρχεια, μετά από αντιφασιστική συναυλία που πραγματοποιήθηκε στο Νέο Ηράκλειο, όπως αναφέρει το ΟΡΕΝ.

Κατά τα επεισόδιά που έγιναν μετά τις 2:30 τα ξημερώματα του Σαββάτου στα Εξάρχεια, οι αντιεξουσιαστές επιτέθηκαν με μολότοφ και πέτρες ενώ η Αστυνομία έκανε χρήση χημικών.

Άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου απηύθυναν κάλεσμα για συγκέντρωση στο μνημείο του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου μετά την καταγγελία για άγριο ξυλοδαρμό 17χρονης που συμμετείχε σε αντιφασιστική συναυλία στο Νέο Ηράκλειο από άνδρες της ΟΠΚΕ.

Η νεαρή ξυλοκοπήθηκε, σύμφωνα με τις καταγγελίες βάναυσα και νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση στο νοσοκομείο.

Στο κάλεσμα ανταποκρίθηκαν πολλοί αντιεξουσιαστές και προκλήθηκε ένταση με τις ισχυρές δυνάμεις των ΜΑΤ που συγκεντρώθηκαν στους γύρω δρόμους της πλατείας Εξαρχείων. Πολλοί από τους διαδηλωτές αναγκάστηκαν να καταφύγουν στα γύρω μαγαζιά με την ατμόσφαιρα από τα χημικά να γίνεται αποπνικτική.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, η ανήλικη που διακομίστηκε στο νοσοκομείο «Γεώργιος Γεννηματάς» από το Νέο Ηράκλειο, είναι σε σοβαρή κατάσταση με τραυματισμό στο κεφάλι λόγω του ξυλοδαρμού από άνδρες της ΟΠΚΕ