ΣΟΚΑΡΟΥΝ ΤΑ ΣΥΝΕΧΗ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΑ ΕΠΙΘΕΣΕΩΝ ΚΑΙ Η ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΑΜΕΛΕΙΑ ΤΩΝ ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ

ΕΛΛΑΔΑ

«Δεσποζόμενα» πίτμπουλ σκόρπισαν τον τρόμο και στη Βούλα: Βγήκαν στον δρόμο και κατασπάραξαν γάτες

«Δεσποζόμενα» πίτμπουλ σκόρπισαν τον τρόμο και στη Βούλα: Βγήκαν στον δρόμο και κατασπάραξαν γάτες

Περιστατικό φρίκης στη Βούλα, όπου τρία δεσποζόμενα σκυλιά ράτσας πίτμπουλ «ξέφυγαν» από τον ιδιοκτήτη τους και σκόρπισαν τον τρόμο, κατασπαράζοντας όσες αδέσποτες γάτες βρήκαν στο διάβα τους.

Η ανευθυνότητα σε βαθμό εγκλήματος ενός ιδιοκτήτη τριών άγριων σκυλιών ράτσας πίτμπουλ, προκάλεσε τρόμο σε μια ολόκληρη γειτονιά, ενώ τα ζώα -διότι προφανώς έτσι είχαν εκπαιδευτεί- κατακρεούργησαν όσες γάτες βρήκαν στο διάβα τους.

Το φριχτό περιστατικό σημειώθηκε τα ξημερώματα της Κυριακής 29 Οκτωβρίου και το Newsbomb.gr παρουσιάζει βίντεο από κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης, κοντά στην οδό Γεωργίου Παπανδρέου, στη Βούλα.

Προσοχή – Ακολουθούν σκληρές εικόνες

Ο ιδιοκτήτης φαρμακείου της περιοχής, Σωτήρης Κόλλιας, ο οποίος φρόντιζε τα αδέσποτα γατάκια της γειτονιάς του, όταν αντιλήφθηκε τι συνέβη, κάλεσε αμέσως την αστυνομία.

Στο Newsbomb.gr περιγράφει:

«Επρόκειτο για μια απίστευτη, όσο και ασυνείδητη, ανευθυνότητα από τον ιδιοκτήτη των σκυλιών, ο οποίος είναι πλήρως υπεύθυνος για αυτό που έγινε και φυσικά όχι τα σκυλιά. Όταν έφτασε η αστυνομία κάναμε αμέσως καταγγελία και ο ιδιοκτήτης εμφανίστηκε λέγοντας ότι του… ξέφυγαν από το σπίτι, διότι είχε αφήσει ανοιχτή την πόρτα έπειτα από απόπειρα διάρρηξης! Αυτό όμως δεν στέκει, διότι τα σκυλιά ήταν έξω επί ώρες, σε απόσταση 200 μέτρων από το σπίτι του ιδιοκτήτη, ο οποίος προφανώς δεν τα αναζήτησε εγκαίρως».

Ο ίδιος μαζί με άλλη μια γυναίκα που ήταν αυτόπτης μάρτυρας προέβησαν σε καταγγελία και κατέληξαν όλοι στο αστυνομικό τμήμα. Εκεί, βεβαιώθηκε πρόστιμο ύψους 300 ευρώ στον ιδιοκτήτη των σκυλιών, σχετικά με τη νομοθεσία για τη φύλαξη των ζώων ενώ παράλληλα σχηματίστηκε δικογραφία εις βάρος του η οποία διαβιβάστηκε στον εισαγγελέα.

«Οι νεκρές γάτες είναι τουλάχιστον 6-7, καθώς εκτός από αυτές που φαίνονται στο βίντεο, βρίσκαμε πεθαμένα ζώα και σε άλλα σημεία της γειτονιάς. Είναι τα γατάκια που φροντίζαμε και τα σκυλιά, σαν φονικά όπλα, κατασπάραζαν ότι έβρισκαν μπροστά τους. Μάλιστα, μπήκαν και στο νοσοκομείο Ασκληπιείο, ενώ μια γυναίκα από τον πανικό της με αυτό που συνέβαινε, κλείστηκε στο ΙΧ της και δεν έβγαινε».

Τα νεκρά γατιά περισυνελέγησαν από τους αστυνομικούς και παραδόθηκαν στον Δήμο για αποτέφρωση.

Ο καταγγέλων, τέλος, καταλήγει λέγοντας ότι η εγκληματική αμέλεια του ιδιοκτήτη μόνο τυχαία δεν είναι, διότι ο ίδιος στο αστυνομικό τμήμα παρουσιάστηκε σαν να μην έχει συνειδητοποιήσει το έγκλημα.

Η απάντησή του ήταν ότι για τα σκυλιά του είναι όλα σύμφωνα με τον… νόμο, καθώς «είναι εμβολιασμένα», ενώ σχολίασε με απίστευτο, εξοργιστικό, κυνισμό:

«Πώς κάνετε έτσι, δεν έχετε ξαναδεί νεκρές γάτες στον δρόμο»…

Θυμίζεται ότι ο βασανισμός και η θανάτωση ζώων σύμφωνα με τον Νόμο 4830/2021 τιμωρείται ως κακούργημα, με ποινές που επισύρουν πολυετή κάθειρξη και βαρύτατα πρόστιμα.

Αρτέμιδα: «Μάστιγα» οι επιθέσεις σκύλων - Τι καταγγέλλουν κάτοικοι μετά τον τραυματισμό του 11χρονου

Συχνό φαινόμενο αποτελούν οι επιθέσεις σκύλων και στην Αρτέμιδα όπως καταγγέλλουν κάτοικοι της περιοχής στο Newsbomb.gr. Χαρακτηριστικά λένε ότι αν δεν επιληφθεί ο δήμος επί του ζητήματος, ο 11χρονος που δαγκώθηκε από πιτ μπουλ στο κεφάλι δεν θα είναι το τελευταίο θύμα.

Οι κάτοικοι δηλώνουν σοκαρισμένοι από το περιστατικό και την αγριότητα με την οποία το πιτ μπουλ επιτέθηκε στο παιδί με αποτέλεσμα να καταλήξει στο νοσοκομείο και να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση.

«Είναι ένα τραγικό περιστατικό. Αυτά τα σκυλιά είναι δολοφόνοι», αναφέρει χαρακτηριστικά κάτοικος της περιοχής στο Newsbomb.gr τονίζοντας ότι χρειάζεται προσοχή καθώς κυκλοφορούν πολλά αδέσποτα στους δρόμους της περιοχής.

Μάλιστα και ο ίδιος όπως λέει έχει πέσει θύμα επίθεσης από έναν διαφορετικό σκύλο, ο οποίος τον είχε δαγκώσει στο πόδι ενώ οδηγούσε τη μηχανή του.

Προσθέτει ότι έπειτα από το περιστατικό προχώρησε σε καταγγελία αλλά δεν υπήρξε κάποια αντίδραση από τον δήμο. «Μου είπαν ότι δεν έχουν τα απαραίτητα κονδύλια για να δημιουργήσουν ένα μέρος ώστε να μαζέψουν τα σκυλιά».

«Σήμερα δάγκωσε αυτό το παιδάκι, αύριο θα είναι κάποιο άλλο»

Οι κάτοικοι ζουν με τον τρόμο και όπως λένε θα υπάρξουν κι άλλα θύματα αν δεν γίνει κάποια παρέμβαση από τη δημοτική αρχή.

«Υπάρχει πόλυ μεγάλο πρόβλημα. Κυκλοφορούν πάρα πολλά αδέσποτα και δεν τα μαζεύει κανείς. Σήμερα δάγκωσε αυτό το παιδάκι, αύριο θα είναι κάποιο άλλο», δήλωσε από την πλευρά της μια άλλη κάτοικος τη περιοχής.

Πατέρας 11χρονου: «Το παιδί μου ήταν μέσα στα αίματα, τον δάγκωσε παντού το πιτ μπουλ»

Το παιδί έκανε αμέριμνο ποδήλατο στην περιοχή του Αγίου Σεραφείμ όπου βρίσκεται το σπίτι του, όταν ξαφνικά του όρμηξε ένα πιτ μπουλ. «Το σκυλί τριγυρνούσε έξω από μια μάντρα και όπως περνούσε το παιδί από το σημείο, το άρπαξε», αναφέρει χαρακτηριστικά ο πατέρας του στο Newsbomb.gr

Αλγεινή εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι το πιτ μπουλ κυκλοφορούσε ελεύθερο έξω από τη μάντρα επί πέντε ημέρες, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες, ο ιδιοκτήτης του φοβόταν επιθέσεις κλοπών.

Οι στιγμές που ακολούθησαν ήταν εφιαλτικές καθώς το παιδί πάλεψε με τα ίδια του τα χέρια με το πιτ μπουλ το οποίο τον δάγκωσε πολλές φορές, αλλά ο μικρός κατάφερε να ξεφύγει κλείνοντας του το στόμα.

«Ήταν δαγκωμένο παντού το παιδί μου, μέσα στα αίματα», δήλωσε ο πατέρας του 11χρονου στο Newsbomb.gr και συμπλήρωσε ότι αμέσως μετά την επίθεση το παιδί πήγε τραυματισμένο στη μητέρα του.

Η γυναίκα εκείνη την ώρα είχε ήδη ανησυχήσει και βγήκε να ψάξει το αγοράκι το οποίο όταν την είδε έτρεξε κατά πάνω της γεμάτος αίματα.

Οι γονείς του μικρού τον μετέφεραν αμέσων στο Κέντρο Υγείας Σπατών ωστόσο οι γιατροί τους συμβούλεψαν να σπεύσουν στο Παίδων, οπού νοσηλεύτηκε και χειρουργήθηκε.

Σημειώνεται ότι η οικογένεια του 11χρονου προχώρησε σε καταγγελία για το περιστατικό και αναμένεται να κινηθεί νομικά.

Σχετικές ειδήσεις