ΕΛΛΑΔΑ

Οπαδικό επεισόδιο στη Θεσσαλονίκη: Ελεύθεροι υπό όρο οι 3 κατηγορούμενοι

Οπαδικό επεισόδιο στη Θεσσαλονίκη: Ελεύθεροι υπό όρο οι 3 κατηγορούμενοι
Eurokinissi

Θεσσαλονίκη: Ελεύθεροι με τη σύμφωνη γνώμη ανακρίτριας και Εισαγγελέα αφέθηκαν οι τρεις κατηγορούμενοι οπαδοί που απολογήθηκαν σήμερα για συμμετοχή στη συμπλοκή με οπαδικά κίνητρα

Οι νεαρής ηλικίας κατηγορούμενοι απολογήθηκαν το πρωί της Τρίτης στην 5η τακτική ανακρίτρια Θεσσαλονίκης, αρνούμενοι το σύνολο των πράξεων που τους καταλογίζονται και είναι όλες σε βαθμό πλημμελήματος, με τις επιβαρυντικές όμως διατάξεις του Αθλητικού Νόμου (όπως συμπλοκή, αδικήματα οπαδικής βίας, διατάραξη κοινής ειρήνης κ.ά.).

«Ελεύθεροι» με τη σύμφωνη γνώμη ανακρίτριας και Εισαγγελέα αφέθηκαν οι τρεις κατηγορούμενοι οπαδοί. Κατά την συμπλοκή υπέστησαν κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις δύο οπαδοί της ομάδας τους.

Συγκεκριμένα, οι νεαρής ηλικίας κατηγορούμενοι απολογήθηκαν το πρωί στην 5η τακτική ανακρίτρια Θεσσαλονίκης, αρνούμενοι το σύνολο των πράξεων που τους καταλογίζονται και είναι όλες σε βαθμό πλημμελήματος, με τις επιβαρυντικές όμως διατάξεις του Αθλητικού Νόμου.

Εις βάρος τους έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για διατάραξη κοινής ειρήνης, συμπλοκή, παράβαση του αθλητικού νόμου κ.α.

Κατά πληροφορίες που επικαλείται το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ισχυρίστηκαν ότι δεν συμμετείχαν στη συμπλοκή κι ότι δέχθηκαν απρόκλητη επίθεση την ώρα που επέστρεφαν με δίκυκλες μηχανές στα σπίτια τους, ύστερα από την παρακολούθηση ερασιτεχνικού αγώνα ποδοσφαίρου στην Μίκρα (ποδόσφαιρο σάλας). «Δεν φέραμε όπλα πάνω μας ούτε διακρίναμε ποιοι προκάλεσαν τους τραυματισμούς επειδή ήμασταν αρκετά μέτρα πιο μακριά» φαίνεται να απολογήθηκαν.

Ο περιοριστικός όρος που τους επιβλήθηκε

Με σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα αποφασίστηκε να αφεθούν ελεύθεροι με τον περιοριστικό όρο της απαγόρευσης παρακολούθησης πάσης φύσεως αγώνων της ομάδας τους (για όλα τα αθλήματα). Ο όρος αυτός ισχύει μέχρι τη διεξαγωγή της δίκης.

Την Πέμπτη οι απολογίες των 9 αντίπαλων οπαδών

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, την Πέμπτη θα απολογηθούν στην ίδια ανακρίτρια οι εννέα κατηγορούμενοι οπαδοί της αντίπαλης ομάδας, στους οποίους καταλογίζεται -μεταξύ άλλων- το κακούργημα της βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης, από κοινού. Η ίδια πράξη καταλογίζεται και σε έναν 16χρονο που λόγω ανηλικότητας αφέθηκε ελεύθερος και θα κληθεί το επόμενο διάστημα να απολογηθεί στο πλαίσιο της κύριας ανάκρισης.

Κατηγορούμενοι για πλημμεληματικές πράξεις κατέστησαν επίσης οι δύο τραυματίες που νοσηλεύονται στην Νευροχειρουργική Κλινική του Νοσοκομείου «Γ. Παπανικολάου». Η κατάστασή τους, σύμφωνα με χθεσινή ενημέρωση του Νοσοκομείου, χαρακτηρίζεται σοβαρή, χωρίς να διατρέχει κίνδυνο η ζωή τους.