ΕΛΛΑΔΑ

Ισχυρός σεισμός στην Εύβοια: Οι πρώτες εικόνες από το Μαντούδι

Ισχυρός σεισμός στην Εύβοια: Οι πρώτες εικόνες από το Μαντούδι

Σεισμός: Κόσμος στους δρόμους και προϊόντα πεσμένα από τα ράφια των σούπερ μάρκετ.

Πανικός επικράτησε το πρωί της Παρασκευής στο Μαντούδι της Εύβοιας, από τον ισχυρό σεισμό των 5,1 Ρίχτερ που ταρακούνησε την πόλη. Μάλιστα ο σεισμός ήταν τόσο ισχυρός που έγινε αισθητός ακόμα και στην Αττική.

Οι πρώτες εικόνες που δημοσίευσε το www.evima.gr δείχνουν μαθητές να έχουν βγει στα προαύλια των σχολείων, αλλά και προϊόντα να έχουν πέσει από τα ράφια των σούπερ μάρκετ.

Σύμφωνα με την Αναθεωρημένη Λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, ο σεισμός ήταν μεγέθους 5,1 Ρίχτερ, το επίκεντρο εντοπίζεται στα 6 χιλιόμετρα ανατολικά του Προκοπίου Ευβοίας. Το εστιακό βάθος υπολογίζεται στα 14,2 χιλιόμετρα.

Μιλώντας στο newsbomb.gr ο σεισμολόγος, Γεράσιμος Παπαδόπουλος τόνισε «ο σεισμός έγινε έντονα αισθητός στην Εύβοια, την Αττική και την κεντρική Ελλάδα, πράγμα φυσιολογικό και αναμενόμενο. Προς το παρόν, δεν μπορούμε να ξέρουμε εάν είναι ο κύριος σεισμός, θα χρειαστούμε περισσότερα στοιχεία.

Το επόμενο 48ωρο είναι κρίσιμο όπως τόνισε μιλώντας στο Newsbomb.gr ο προϊστάμενος πολιτικής προστασίας του δήμου Μαντουδίου - Λίμνης και Αγίας Άννας, ο Νίκος Σκουμπρής. «Δεν υπάρχουν αναφοράς για κτίρια που έχουν καταρρεύσει» είπε και συμπλήρωσε όσο αφορά τα σχολεία: «Εκρεμμεί απόφαση για διακοπή μαθημάτων».