ΕΛΛΑΔΑ

Βόλος: «Αν είχε φρενάρει από όταν είδε τον παππού, θα είχε προλάβει» – Τι εξηγεί πραγματογνώμονας

Βόλος: «Αν είχε φρενάρει από όταν είδε τον παππού, θα είχε προλάβει» – Τι εξηγεί πραγματογνώμονας
GLOMEX.

Η ανάλυση του δικαστικού πραγματογνώμονα τροχαίων ατυχημάτων, Παναγιώτη Μαδιά, για το τραγικό δυστύχημα στον Βόλο.

Συγκλονισμένη παραμένει η ελληνική κοινωνία για το σοκαριστικό τροχαίο δυστύχημα στον Βόλο, που στοίχισε τη ζωή σε ένα βρέφος τεσσάρων μηνών, την ώρα που έρχεται στο φως της δημοσιότητας νέο βίντεο ντοκουμέντο. Σε αυτό, μπορείτε να δείτε από καλύτερη κάμερα το πώς ο οδηγός της μηχανής τρέχει και παρασύρει τον παππού που εκείνη την ώρα προσπαθεί να διασχίσει τον δρόμο, με το εγγονάκι στην αγκαλιά του.

Στο μεταξύ, όσο αποκαλύπτονται νέα στοιχεία για την τραγική υπόθεση, με την ελληνική κοινωνία να μη μπορεί να πιστέψει ακόμη πώς το βρέφος έφυγε τόσο αδόκητα από τη ζωή. Σήμερα (07/11) τελέστηκε η κηδεία του μωρού, με τους γονείς του και τους υπόλοιπους συγγενείς και φίλους να είναι συντετριμμένοι.

Ο πραγματογνώμονας τροχαίων ατυχημάτων, Παναγιώτης Μαδιάς, στάθηκε στο τραγικό γεγονός, εκφράζοντας την εξειδικευμένη του άποψη, μιλώντας στον ALPHA.

«Αν ο οδηγός είχε φρενάρει από όταν είδε τον παππού, θα είχε προλάβει»

Ο κ. Μαδιάς υπογράμμισε ότι «ακριβώς στη στιγμή της σύγκρουσης, βλέπουμε ότι κατά την πρώτη επαφή της μοτοσυκλέτας με τον πεζό, εκείνος είναι όρθιος. Ο πεζός παγώνει, έχει ήδη αντιληφθεί την αρχική κατεύθυνση της μηχανής και παγώνει, με το σκεπτικό ότι η μοτοσυκλέτα θα έκανε έναν ελιγμό είτε δεξιά, είτε αριστερά».

«Το πρώτο λάθος του παππού: Πάει από τη δεξιά πλευρά να παραλάβει το μωρό, μέσα από το οδόστρωμα, δηλαδή. Δεν έπρεπε να το κάνει από αυτό το σημείο. Βλέποντας το βίντεο, δεν το χρονομέτρησα αλλά είναι τρία δευτερόλεπτα από τη στιγμή που παραλαμβάνει το μωρό. Ακόμη και αν η μηχανή κινείτο με το ανώτατο επιτρεπόμενο όριο ταχύτητας μέσα σε πόλη, των 50 χιλιομέτρων / ώρα, σε 1 δευτερόλεπτο διανύει 14 μέτρα.

Στα 3 δευτερόλεπτα που παίρνει ο παππούς το μωρό, η μοτοσυκλέτα ήταν πίσω στα 45 μέτρα, που σημαίνει ότι η απαιτούμενη απόσταση ακινητοποίησης ενός οχήματος, λαμβάνοντας υπόψη τον οποιονδήποτε αιφνιδιασμό, είναι τα 28 μέτρα. Αν ο οδηγός είχε φρενάρει από όταν είδε τον παππού, θα είχε προλάβει. Ή να είχε φρενάρει, ή να είχε κάνει ελιγμό», προσέθεσε.

Νέο βίντεο ντοκουμέντο από την πάρασυρση του παππού με το 4 μηνών βρέφος

Στα χέρια του ανακριτή και του εισαγγελέος βρίσκεται από το πρωί, νέο βιντεοληπτικό υλικό, το οποίο δείχνει καρέ-καρέ ότι συνέβη το μοιραίο βράδυ του Σαββάτου στον Βόλο, όπου ένας παππούς με το 4 μηνών εγγονάκι του παρασύρθηκαν από διερχόμενη μηχανή, στη συμβολή των οδών Ιάσονος με Αντωνοπούλου.

Στο νέο βίντεο ντοκουμέντο που παρουσιάζσει το gegonota.news φαίνεται καθαρά ο 54χρονος παππούς την ώρα που επιχειρεί να διασχίσει τον δρόμο, σε σημείο όπου δεν υπάρχει διάβαση πεζών.

Ο παππούς κρατά αγκαλιά το 4 μηνών βρέφος και στέκεται σχεδόν στην μέση του δρόμου, αναζητώντας την κατάλληλη στιγμή για να περάσει απέναντι, ενώ τον προσπερνούν αυτοκίνητα και δίκυκλα, καθώς το φανάρι ελάχιστα μέτρα μακριά από το σημείο του τροχαίου, είναι πράσινο. Για 10 δευτερόλεπτα μένει ακίνητος στον δρόμο κάνοντας μικρές κινήσεις μπρος-πίσω.

Την ώρα που ο 54χρονος ξεκινάει, πλησιάζει ο 33χρονος με τη μηχανή, κορνάρει και τον χτυπά στην πλάτη με τον καθρέφτη, κάνοντας ελιγμό για να τον αποφύγει.

«Ηταν τα μοιραία δέκα δευτερόλεπτα της αναποφασιστικότητας, με τις μικρές κινήσεις μπρός -πίσω και το μωρό στα χέρια. Η μηχανή δεν τον εμβόλισε, αλλά τον χτύπησε από πίσω με τον καθρέφτη. Νωρίτερα, είχε προσπεράσει τον 54χρονο ένας ντελιβεράς. Μόλις τον προσπέρασε, ο παππούς ακινητοποιήθηκε στη μέση του δρόμου», αναφέρουν πηγές της τοπικής ιστοσελίδας που εξέτασαν το βίντεο αναλυτικά.

Είχε συλληφθεί να οδηγεί μεθυσμένος στο παρελθόν ο 33χρονος οδηγός που παρέσυρε το βρέφος

Υπό την επήρεια αλκοόλ είχε συλληφθεί να οδηγεί πριν από μία δεκαετία ο 33χρονος οδηγός της μηχανής που το περασμένο Σάββατο παρέσυρε και σκότωσε το 4 μηνών βρέφος στον Βόλο.

Συγκεκριμένα, ήταν το 2012, όταν ο άνδρας εντοπίστηκε σε έλεγχο ανδρών της Τροχαίας να έχει καταναλώσει μεγάλη ποσότητα αλκοόλ, με αποτέλεσμα να οδηγηθεί στον εισαγγελέα.

Σήμερα ο 33χρονος απολογήθηκε στον ανακριτή και στη συνέχεια αφέθηκε ελεύθερος με τον περιοριστικό όρο της απαγόρευσης της εξόδου από τη χώρα.

Οι αστυνομικοί αναμένουν τις αιματολογικές εξετάσεις, προκειμένου να διαπιστώσουν εάν και το βράδυ του δυστυχήματος ο 33χρονος οδηγούσε έχοντας καταναλώσει αλκοόλ ή ήταν νηφάλιος.

Ο δικηγόρος του οδηγού Νίκος Παπαπέτρου μίλησε στο MEGA για την υπόθεση.

«Είναι συντετριμμένος. Έχει χτυπήσει και ο ίδιος. Ζήτησε να μην νοσηλευτεί παρά τους φριχτούς πόνους, ώστε να παρακολουθήσει τις εξελίξεις. Είναι συντετριμμένος. Θυμάται οριακά τη σκηνή. Είναι υπό κατάρρευση.

Τον είδε τελευταία στιγμή. Όταν τον είδε, προσπάθησε να τον αποφύγει, αλλά δεν τα κατάφερε. Ο ίδιος λέει πως δεν έτρεχε με μεγάλη ταχύτητα. Είχε περάσει με πράσινο το προηγούμενο φανάρι. Δεν έχουν βγει οι τοξικολογικές εξετάσεις. Το ατύχημα έγινε 10 το βράδυ, το μεσημέρι ήταν με κάποιον φίλο του σε ένα ουζερί αλλά ήταν νωρίς. Δεν νομίζω πως συνδέεται με το αλκοόλ».

Σχετικά με το εάν στο παρελθόν είχε συλληφθεί, ο κ. Παπαπέτρου τόνισε: «Το ποινικό μητρώο του είναι καθαρό. Δεν ξέρω εάν είχε κάτι στο παρελθόν. Δεν προκύπτει ότι έκανε ελιγμούς πριν το ατύχημα».

Τα αποτελέσματα από τις εξετάσεις αίματος είναι αυτές που θα δώσουν τις τελικές απαντήσεις για το εάν ο οδηγός το βράδυ του Σαββάτου είχε καταναλώσει αλκοόλ. Ο 33χρονος αμέσως μετά το δυστύχημα οδηγήθηκε στο νοσοκομείο όπου υποβλήθηκε σε εξετάσεις ούρων και αίματος.

Σχετικές ειδήσεις