ΕΛΛΑΔΑ

Βόλος: Είχε συλληφθεί να οδηγεί μεθυσμένος στο παρελθόν ο 33χρονος οδηγός που παρέσυρε το βρέφος

Βόλος: Είχε συλληφθεί να οδηγεί μεθυσμένος στο παρελθόν ο 33χρονος οδηγός που παρέσυρε το βρέφος

Ο 33χρονος οδηγός μηχανής που παρέσυρε το 4 μηνών βρέφος στον Βόλο αφέθηκε ελεύθερος εν αναμονή των εξετάσεων αίματος που θα δείξουν εάν είχε καταναλώσει αλκοόλ ή οδηγούσε νηφάλιος το βράδυ του δυστυχήματος 

Υπό την επήρεια αλκοόλ είχε συλληφθεί να οδηγεί πριν από μία δεκαετία ο 33χρονος οδηγός της μηχανής που το περασμένο Σάββατο παρέσυρε και σκότωσε το 4 μηνών βρέφος στον Βόλο.

Συγκεκριμένα, ήταν το 2012, όταν ο άνδρας εντοπίστηκε σε έλεγχο ανδρών της Τροχαίας να έχει καταναλώσει μεγάλη ποσότητα αλκοόλ, με αποτέλεσμα να οδηγηθεί στον εισαγγελέα.

Σήμερα ο 33χρονος απολογήθηκε στον ανακριτή και στη συνέχεια αφέθηκε ελεύθερος με τον περιοριστικό όρο της απαγόρευσης της εξόδου από τη χώρα.

Οι αστυνομικοί αναμένουν τις αιματολογικές εξετάσεις, προκειμένου να διαπιστώσουν εάν και το βράδυ του δυστυχήματος ο 33χρονος οδηγούσε έχοντας καταναλώσει αλκοόλ ή ήταν νηφάλιος.

Ο δικηγόρος του οδηγού Νίκος Παπαπέτρου μίλησε στο MEGA για την υπόθεση.

«Είναι συντετριμμένος. Έχει χτυπήσει και ο ίδιος. Ζήτησε να μην νοσηλευτεί παρά τους φριχτούς πόνους, ώστε να παρακολουθήσει τις εξελίξεις. Είναι συντετριμμένος. Θυμάται οριακά τη σκηνή. Είναι υπό κατάρρευση. Τον είδε τελευταία στιγμή. Όταν τον είδε, προσπάθησε να τον αποφύγει, αλλά δεν τα κατάφερε. Ο ίδιος λέει πως δεν έτρεχε με μεγάλη ταχύτητα. Είχε περάσει με πράσινο το προηγούμενο φανάρι. Δεν έχουν βγει οι τοξικολογικές εξετάσεις. Το ατύχημα έγινε 10 το βράδυ, το μεσημέρι ήταν με κάποιον φίλο του σε ένα ουζερί αλλά ήταν νωρίς. Δεν νομίζω πως συνδέεται με το αλκοόλ».

Σχετικά με το εάν στο παρελθόν είχε συλληφθεί, ο κ. Παπαπέτρου τόνισε: «Το ποινικό μητρώο του είναι καθαρό. Δεν ξέρω εάν είχε κάτι στο παρελθόν. Δεν προκύπτει ότι έκανε ελιγμούς πριν το ατύχημα».

Τα αποτελέσματα από τις εξετάσεις αίματος είναι αυτές που θα δώσουν τις τελικές απαντήσεις για το εάν ο οδηγός το βράδυ του Σαββάτου είχε καταναλώσει αλκοόλ. Ο 33χρονος αμέσως μετά το δυστύχημα οδηγήθηκε στο νοσοκομείο όπου υποβλήθηκε σε εξετάσεις ούρων και αίματος.