ΕΛΛΑΔΑ

Blue Horizon: Αλλάζει το χρώμα και το όνομα του πλοίου που δολοφονήθηκε ο 36χρονος Αντώνης Καργιώτης

Blue Horizon: Αλλάζει το χρώμα και το όνομα του πλοίου που δολοφονήθηκε ο 36χρονος Αντώνης Καργιώτης
ellinikiaktoploia.net

Blue Horizon: Σε εξέλιξη οι εργασίες επισκευής στο πλοίο που βρήκε τραγικό θάνατο ο 36χρονος Αντώνης Καργιώτης στην προσπάθειά του να επιβιβαστεί

Δεμένο στην Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη του Περάματος παραμένει το Blue Horizon της Blue Star Ferries καθώς συνεχίζονται οι εργασίες επισκευής που πραγματοποιούνται.

Όπως μπορείτε να διακρίνεται στις παρακάτω φωτογραφίες που δημοσιεύει το ellinikiaktoploia.net, το Blue Horizon έχει αρχίσει να βάφεται σε λευκό χρώμα που ενισχύει τις φήμες που θέλουν το πλοίο να φοράει τα σινιάλα της ANEK LINES και όταν επιστρέψει στις θάλασσες να ταξιδεύει για λογαριασμό της κρητικής εταιρείας στις γραμμές της μεγαλονήσου.

Δείτε τις φωτογραφίες:

Τα ντοκουμέντα πριν και μετά τον φόνο του Αντώνη

Στο βίντεο-ντοκουμέντο του Newsbomb.gr, που ξεκινάει στις 21:07, φαίνεται η διαδικασία της φόρτωσης των οχημάτων και τα δραματικά γεγονότα πέντε λεπτά πριν το μοιραίο συμβάν και πριν τα μέλη του πληρώματος αρνηθούν την είσοδο στον Αντώνη με τον βίαιο αυτόν τρόπο που οδήγησε στον θάνατό του.

Όπως φαίνεται, ο άτυχος Αντώνης Καργιώτης, ο οποίος όπως προέκυψε από ανακοίνωση του Λιμενικού, διέθετε κανονικά το εισιτήριο του, επιλέγει να μην επιβιβαστεί ακόμα, καθώς η διαδικασία της φόρτωσης είναι σε εξέλιξη.

Ο Αντώνης σκέφτεται ότι έχει λίγο χρόνο ακόμα, πριν επιβιβαστεί και πραγματοποιήσει το τόσο γνώριμο ταξίδι για αυτόν, από την Αθήνα στην πατρίδα του την Κρήτη. Παρατηρεί όσα συμβαίνουν γύρω του στο λιμάνι, τα οχήματα να εισέρχονται στο Blue Horizon, αλλάζει θέσεις στον ντόκο, μέχρι που πηγαίνει και κάθεται για λίγο στις δέστρες των πλοίων.

Ακριβώς δίπλα από τη δέστρα του πλοίου «Έλυρος», και μάρτυρας του φόνου, βρίσκεται κι ένας άνδρας με μηχανάκι και διακριτικά για τη νύχτα, πιθανότατα εργαζόμενος στο λιμάνι. Πιθανότατα επίσης, ο 36χρονος να αντάλλαξε λίγο νωρίτερα κάποια λόγια και μαζί του, όπως φαίνεται στο βίντεο.

Αυτό που προκαλεί εντύπωση, είναι το γεγονός ότι όπως φαίνεται στο βίντεο, ο Αντώνης έχει μια σύντομη συνομιλία με το ένα μέλος του πληρώματος. Τον ακολουθεί μάλιστα μέχρι τη δέστρα του Blue Horizon, από όπου το μέλος του πληρώματος έλυσε τον κάβο για να ξεκινήσει το ταξίδι.

Αφού ο Αντώνης πέθανε το άψυχο σώμα του επιπλέει για 20 λεπτά στο λιμάνι του Πειραιά. Στις 21:25 γράφουν ότι το πλοίο βρίσκεται εκτός λιμένα Πειραιά και 20 λεπτά αργότερα (21:45) γίνεται αναφορά για κράτη στις μηχανές μετά από εντολή του λιμενικού. Ο καπετάνιος και ο ύπαρχος μιλούν με στελέχη του λιμενικού και προσπαθούν να δώσουν εξηγήσεις.

Το πλοίο παίρνει εντολή να επιστρέψει και ακολουθούν οι συλλήψεις στις 23:05 τη νύχτα, με το έγκλημα στο λιμάνι του Πειραιά να αποκαλύπτεται και μια σειρά από ντοκουμέντα να δείχνουν όλα όσα έγιναν και την προσπάθεια που έγινε ώστε οι συνθήκες της τραγωδίας να συσκοτιστούν ακόμα περισσότερο.

Διαβάστε επίσης:

Χανιά: Αυτός είναι ο ιμάμης που καλούσε σε πράξεις βίας κατά του Ισραήλ

Θεσσαλονίκη: Ξεκίνησε η δίκη για τον θάνατο της 21χρονης Έμμας – Τι κατέθεσε ο πατέρας της

Ξανά στους δρόμους οι δικηγόροι - Αποχή από δίκες συμφερόντων του Ελληνικού Δημοσίου και πορείες