ΕΛΛΑΔΑ

Κιβωτός του Κόσμου: Η μια ανατροπή διαδέχεται την άλλη με την επιστολή στον πατέρα Αντώνιο

Κιβωτός του Κόσμου: Η μια ανατροπή διαδέχεται την άλλη με την επιστολή στον πατέρα Αντώνιο

Κιβωτός του Κόσμου: Δεν έχουν τέλος οι ανατροπές στην υπόθεση των καταγγελιών σε βάρος του πατέρα Αντωνίου για κατάχρηση σε ασέλγεια ενός νυν και ενός πρώην φιλοξενούμενου σε δομές της «Κιβωτού του Κόσμου».

Μερικές ημέρες μετά την πρόταση του εισαγγελέα για παραπομπή σε δίκη του πατέρα Αντωνίου, ο ένας εκ των δύο καταγγελλόντων 16 ετών, με επιστολή του, η οποία κατατέθηκε στο δικαστικό συμβούλιο και βιντεοληπτικό υλικό, φέρεται να παίρνει πίσω τις καταγγελίες του.

Δημοσίευμα του TheNewspaper.gr το πρωί της Τρίτης ανέφερε ότι το ένα από τα δύο παιδιά που καταγγέλλουν τον πατέρα Αντώνιο παίρνει πίσω τις κατηγορίες, λέγοντας ότι είναι αθώος και δεν τον άγγιξε ποτέ.

Το TheNewspaper.gr επικοινώνησε με τη μητέρα του 15χρονου (σήμερα του 16χρονου) προκειμένου να επιβεβαιώσει εάν όντως ισχύει ότι ανασκεύασαν τους ισχυρισμούς τους. Ωστόσο, η μητέρα διέψευσε το έγγραφο, που περιλαμβάνει το συμπληρωματικό υπόμνημα που κατέθεσε ο Πάτερ Αντώνιος, λέγοντας ότι ούτε η ίδια, ούτε το παιδί της ανασκεύασαν τίποτα και έκανε λόγο για πλαστογραφία.

Μάλιστα, ο δικηγόρος της οικογένειας δρομολογεί ήδη μηνύσεις.

Αυτό είναι το επικυρωμένο από ΚΕΠ της Λάρισας έγγραφο που αποδίδεται στη μητέρα του 15χρονου και φέρεται επικαλείται ο Πάτερ Αντώνιος προσκομίζοντας το στην ανακρίτρια.

«Γράφω αυτό το κείμενο γιατί θέλω να πω την αλήθεια και νιώθω τύψεις για όλον αυτό τον πανικό που έχω δημιουργήσει και το κακό που έχω δημιουργήσει στο πάτερ Αντώνιο και στην Κιβωτό. Ίσα ίσα ο πάτερ ποτέ δεν με έχει πειράξει και μου έχει φερθεί σαν πατέρας μου και θέλω να ζητήσω ένα τεράστιο συγνώμη…», αναφέρει ο 16χρονος σε επιστολή του.

Ανάλογη επιστολή φέρεται να έχει στείλει και η μητέρα του 16χρονου σήμερα αγοριού, λέγοντας ότι έχει πειστεί για την αθωότητα του ιερέα και δε θέλει να τιμωρηθεί.

«Σε μία επίσκεψη που πήγα να τον δω μου εμπιστεύτηκε πως ουδέποτε δε άπλωσε χέρι ο πάτερ Αντώνιος και όλα αυτά για βιασμούς που με βάλανε και είπα ήτανε ψέμα που οργανώσανε κάτι παιδιά από τη κιβωτό και μου τάξανε ότι με αυτό τον τρόπο θα πάω πίσω στη μητέρα μου…».

Από την πλευρά, ωστόσο, του δικηγόρου της οικογένειας του 16χρονου δίνεται μία άλλη εκδοχή των γεγονότων, διαψεύδεται η αναίρεση των καταγγελιών και υποστηρίζεται ότι η επιστολή της μητέρας είναι πλαστογραφημένη.

«Δεν υπάρχει καμία υπογραφή της, είναι πλαστογραφημένη, και όσοι προσπαθούν να ξεπλύνουν τον πατέρα Αντώνιο, στο δικαστήριο, θα καταπέσουν και θα αποτραπούν από τη Δικαιοσύνη, ένα είναι το μόνο σίγουρο ότι η αλήθεια θα λάμψει», δήλωσε ο Ανδρέας Θεοδωρόπουλος, δικηγόρος της οικογένειας του 16χρονου.

Το επόμενο διάστημα αναμένεται το βούλευμα του συμβουλίου Πλημμελειοδικών της Αθήνας για τη παραπομπή ή μη του πατέρα Αντώνιου στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου, τη στιγμή που ο ιδρυτής της «Κιβωτού του Κόσμου» και η πρεσβυτέρα ερευνώνται από τις εισαγγελικές αρχές και για τα οικονομικά της οργάνωσης.