ΕΛΛΑΔΑ

Σύλληψη αρχιδιακινητή μεταναστών on camera - Ο ρόλος της ΕΥΠ και η απόβαση στο... Πόρτο Ράφτη

Σύλληψη αρχιδιακινητή μεταναστών on camera - Ο ρόλος της ΕΥΠ και η απόβαση στο... Πόρτο Ράφτη

Ένας 36χρονος Σύρος διακινητής, ο οποίος λειτουργούσε ως σύνδεσμος με τουρκικό κύκλωμα δουεμπόρων, το οποίο ενημέρωνε για την εξέλιξη της επιχείρησης, συνελήφθη το βράδυ του Σαββάτου στη Ραφήνα. Στις έρευνες για το μεγάλο κύκλωμα, το οποίο συνεισφέρει στην αύξηση των ροών, εμπλέκεται και η ΕΥΠ.

Ο 36χρονος Σύρος που συνελήφθη είναι ο αρχιδιακινητής ο οποίος μετέφερε μετανάστες με θαλαμηγό στο Πόρτο Ράφτη. Ο Σύρος, ο οποίος φέρεται να λειτουργούσε κατάστημα - βιτρίνα επί της Λιοσίων και μέσω αυτού να αναλάμβανε την «τακτοποίηση» αυτών των ανθρώπων στην Αττική.

Ο ίδιος φέρεται να ήταν, επίσης, επιφορτισμένος με την ενημέρωση των ηγετικών μελών του κυκλώματος στην Τουρκία για την άφιξη των ανθρώπων αυτών στη χώρα μας, προκειμένου έτσι να ολοκληρωθεί η πληρωμή τους με το ποσό ανά μετανάστη να ανέρχεται στις 5.000 δολάρια.

Με βάση τις ίδιες πληροφορίες, ο 36χρονος συλληφθείς ενδεχομένως να αναλάμβανε και την περαιτέρω διακίνηση των ανθρώπων αυτών από την Αθήνα σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, ενώ μετά τις συλλήψεις των δύο Αιγυπτίων διακινητών φαίνεται πώς λίγες ώρες αργότερα φρόντισε να στείλει στο εξωτερικό με πτήση από το Ελευθέριος Βενιζέλος την γυναίκα και το παιδί του.

Δείτε το βίντεο-ντοκουμέντο του OPEN με τη σύλληψή του:

Η αποβίβαση των μεταναστών στο Πόρτο Ράφτη

Στις 17 Νοεμβρίου, η Λιμενική Αρχή Ραφήνας, ενημερώθηκε για αποβίβαση αλλοδαπών από μηχανοκίνητο θαλαμηγό σκάφος σε παραλία στο Πόρτο Ράφτη.

Άμεσα στην περιοχή μετέβησαν στελέχη του Λιμενικού όπου εντόπισαν τους 12 αλλοδαπούς και στη συνέχεια, μετά από συντονισμένες ενέργειες του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, ενεργοποιήθηκαν έξι περιπολικά σκάφη και ένα ελικόπτερο με αποτέλεσμα τον εντοπισμό και την ακινητοποίηση του θαλαμηγού σκάφους, με δύο επιβαίνοντες στη νήσο Κέα.

Εμπλοκή της ΕΥΠ για την «υπόγεια» δράση των διακινητών – Ταξίδια με «ταρίφα» 5.000 ευρώ κατά κεφαλήν

Τις τελευταίες ώρες, κλιμάκιο της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών έχει εμπλακεί στη συγκεκριμένη υπόθεση και εξετάζει όλα τα στοιχεία, δίδοντας αρχικά σημασία στο δρομολόγιο, τη μεθοδολογία του κυκλώματος και τον βαθμό εμπλοκής της Τουρκίας, σύμφωνα με το ρεπορτάζ.

Ακόμη, τα στελέχη της ΕΥΠ κοιτάζουν αν μέσα σε αυτούς τους ανθρώπους υπάρχει ένα ακραίο στοιχείο που προσπάθησε να παρεισφρήσει στη χώρα. Υπενθυμίζεται ότι στον απόηχο του πολέμου στο Ισραήλ, οι μυστικές υπηρεσίες βρίσκονται σε ύψιστο συναγερμό, το τελευταίο διάστημα.

Σχετικές ειδήσεις