ΕΛΛΑΔΑ

Προαστιακός: Τρένο ξεκίνησε με προορισμό το Αεροδρόμιο και πήγε στα… Άνω Λιόσια

Προαστιακός: Τρένο ξεκίνησε με προορισμό το Αεροδρόμιο και πήγε στα… Άνω Λιόσια
EUROKINISSI.

Αδιανόητο «αλαλούμ» σε χθεσινό (23/11) δρομολόγιο του Προαστιακού.

Ακραίο… μπέρδεμα προέκυψε εχθές (23/11), κατά το δρομολόγιο του Προαστιακού Πειραιάς – Αεροδρόμιο, αφού η αμαξοστοιχία μπορεί να αναχώρησε από τον Πειραιά, αλλά αντί να φθάσει στο Αεροδρόμιο, κατέληξε στα… Άνω Λιόσια, με αποτέλεσμα την ταλαιπωρία δεκάδων επιβατών.

Συγκεκριμένα, παρ’ ότι η αμαξοστοιχία επρόκειτο να αναχωρήσει από τον Πειραιά με προορισμό τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος» σύμφωνα με το πρόγραμμα δρομολογίων, ξαφνικά άλλαξε διαδρομή και πήγε στον σταθμό των Άνω Λιοσίων, σύμφωνα με τον ΑΝΤ1.

«Αλαλούμ» και στην ενημέρωση από την εταιρεία

Η εταιρεία δεν προέβη σε ενημέρωση των –έκπληκτων και ομολογουμένως δυσαρεστημένων– επιβατών, οι οποίοι δεν γνώριζαν τι ακριβώς έχει συμβεί, ενώ και ο φύλακας στον σταθμό των Άνω Λιοσίων δεν είχε την απαραίτητη πληροφόρηση για να απαντήσει στα ερωτήματα των επιβατών, σύμφωνα με το ρεπορτάζ.

Μάλιστα, η ταλαιπωρία των επιβατών είχε και συνέχεια, καθώς η εταιρεία αρχικά εξέδωσε ηχητική ανακοίνωση ότι το ίδιο τρένο θα αναχωρήσει εκ νέου ώστε να μεταβεί όπως εξαρχής έπρεπε, στο Αεροδρόμιο, ωστόσο, παρ’ ότι ο κόσμος επιβιβάσθηκε, ο συρμός δεν ξεκινούσε.

Τελικώς, υπήρξε νέα ανακοίνωση, σύμφωνα με την οποία οι επιβάτες έπρεπε να αποβιβασθούν από τον συρμό και να μεταβούν στην απέναντι αποβάθρα, από όπου θα τούς παραλάμβανε άλλη αμαξοστοιχία.

Υπενθυμίζεται ότι προχθές, Τετάρτη 22 Νοεμβρίου, υπήρξε μεγάλη αναστάτωση στους 72 επιβάτες του Προαστιακού της Πάτρας, όταν εκτροχιάσθηκε ο συρμός στη διασταύρωση της Γούναρη με την Όθωνος Αμαλίας. Δεν σημειώθηκε τραυματισμός από το περιστατικό, με τους επιβάτες να αποβιβάζονται ασφαλείς από το τρένο, με τη βοήθεια ανδρών της ΕΛΑΣ.