ΕΛΛΑΔΑ

Πάτρα: Κίνδυνος ατυχήματος σε σημεία «τρύπες» του Προαστιακού - Πεζοί και δίκυκλα μέσα από γραμμές

Πάτρα: Κίνδυνος ατυχήματος σε σημεία «τρύπες» του Προαστιακού - Πεζοί και δίκυκλα μέσα από γραμμές
pelop.gr

Δεν είναι η πρώτη φορά που καταγράφονται τεχνικά στον Προαστιακό της Πάτρας, με μπάρες να κολλάνε και να έχουν αποτελέσει κίνδυνο για διερχόμενους οδηγούς. Παράπονα, όμως, υπάρχουν και από την πλευρά των πολιτών.

Οπως καταγγέλλουν στην «Πελοπόννησο» περίοικοι, σε γραμμές του τοπικού σιδηρόδρομου, ειδικά τους τελευταίους μήνες, σημειώνονται συχνά περιστατικά, όπου πεζοί ή οδηγοί δικύκλων δεν περνούν από τις διαβάσεις, αλλά από κάποια σημεία της γραμμής του τρένου, τα οποία είναι χωρίς κάγκελα κι αυτό παρότι υπάρχει το ενδεχόμενο πρόκλησης σοβαρού ατυχήματος.

Σε μία από τις πολλές περιπτώσεις, ένας οδηγός μηχανής πέρασε από τη γραμμή στην οδό Λευκωσίας και μάλιστα «κόλλησε» για 2-3 λεπτά, με αποτέλεσμα να χρειαστεί να κατέβει και να σπρώξει το δίκυκλό του για να φύγει από τις γραμμές.

Αυτόπτης μάρτυρας περιέγραψε στην «Π»: «Είδα τον οδηγό δικύκλου να περνά μέσα από τις γραμμές και κάποια στιγμή να κολλάει. Αν τη στιγμή εκείνη περνούσε το τρένο τι θα συνέβαινε; Για να μην τα ρίχνουμε όλα στη διαχειρίστρια εταιρεία του Προαστιακού, θα πρέπει κι εμείς να δείχνουμε την απαραίτητη οδηγική παιδεία και να πηγαίνουμε από τις διαβάσεις. Το φαινόμενο είναι πολύ συχνό, ειδικά στην Αγυιά, όπου αρκετοί, για λόγους εξοικονόμησης χρόνου, διασχίζουν τα σημεία… τρύπες. Κάποιος πρέπει να κάνει κάτι πριν να είναι αργά».

Πληροφορίες της «Π» αναφέρουν ότι γίνονται σκέψεις από τους αρμόδιους να εντοπιστούν αυτά τα σημεία και να θωρακιστούν, είτε με τοποθέτηση κάγκελων είτε με άλλους τρόπους, ώστε να μη δίνεται η δυνατότητα σε πεζούς και οδηγούς να διασχίζουν τα σημεία.