ΕΛΛΑΔΑ

Ναυάγιο στο Βόρειο Αιγαίο: Εντοπίστηκε η σόρος ενός αγνοούμενου

Ναυάγιο στο Βόρειο Αιγαίο: Εντοπίστηκε η σόρος ενός αγνοούμενου

Ένας νεκρός από το ναυάγιο φορτηγού πλοίου ανοιχτά της Μυτιλήνης - Συνεχίζουν να αγνοούνται 12 άτομα

Εντοπίστηκε από το Λιμενικό η σορός ενός άνδρα ο οποίος αγνοούνταν έπειτα από το ναυάγιο φορτηγού πλοίου που βυθίστηκε ανοιχτά της Μυτιλήνης, το πρωί της Κυριακής (26/11).

Σύμφωνα με σχετική ενημέρωση του Λιμενικού Σώματος η σορός μεταφέρεται στο λιμάνι της Μυτιλήνης, ενώ σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες για τους 12 ναυτικούς που εξακολουθούν να αγνοούνται.

Υπενθυμίζεται ότι στο πλοίο με σημαία Κομόρες επέβαιναν 14 άτομα (Ένας Ινδός, έντεκα Αιγύπτιοι και δύο Σύροι), εκ των οποίων λίγο μετά τις 11:30, ένα διασώθηκε από ελικόπτερο του πολεμικού ναυτικού. Το περιστατικό έλαβε χώρα σε απόσταση 4-4,5 ναυτικών μιλίων νοτιοδυτικά από τις ακτές της Μυτιλήνης.

nayagio-aigyptios.jpg
Καλά στην υγεία του ο Αιγύπτιος που διασώθηκεEurokinissi

Σύμφωνα με το Λιμενικό Σώμα οι δυνάμεις έχουν ενισχυθεί καθώς στην περιοχή επιχειρούν 9 παραπλέοντα σκάφη, φρεγάτα του Πολεμικού Ναυτικού, ένα ελικόπτερο και το Πλοίο Ανοικτής Θαλάσσης του Λιμενικού.

Δείτε εικόνες από το σημείο των ερευνών:

Στο σημείο πνέουν θυελλώδεις άνεμοι, εντάσεως 8 έως και 10 μποφόρ:

Η δραματική περιγραφή του περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου στο Newsbomb.gr

Ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, Κωνσταντίνος Μουτζούρης μιλώντας στο Newsbomb.gr αναφέρθηκε στην μεγάλη επιχείρηση του Λιμενικού Σώματος

«Η θάλασσα είναι ταραγμένη με αποτέλεσμα να δυσχεραίνει το έργο του λιμενικού. Παρά τους ισχυρούς ανέμους των 8 μποφόρ που πνέουν στην περιοχή το λιμενικό περνάει συνεχώς από το σημείο. Το πλοίο βυθίστηκε 4 μίλια μακριά από την Μυτιλήνη και συγκεκριμένα στα ανοιχτά της Ερεσού», πρόσθεσε.

Ερωτηθείς για το αν είναι αισιόδοξος σχετικά με τα αποτελέσματα της έρευνας απάντησε: «Πιστεύουμε στο θεό».

Ενισχύθηκαν οι δυνάμεις του Λιμενικού Σώματος

, έχουν αποπλεύσει 3 σκάφη του Λιμενικού, έχουν απογειωθεί 2 ελικόπτερα της Πολεμικής Αεροπορίας και του Πολεμικού Ναυτικού, ενώ έχει ενεργοποιηθεί και φρεγάτα του Πολεμικού Ναυτικού.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Newsbomb.gr το πλοίο (σ.σ. που μετέφερε αλάτι) με 14 ναυτικούς ξεκίνησε από τη Δεκέλεια της Αιγύπτου με προορισμό την Κωνσταντινούπολη.

Το μοιραίο ταξίδι πλοίου που «κατάπιε» η θάλασσα ανοιχτά της Μυτιλήνης

Υπενθυμίζεται ότι το RAPTOR , εξέπεμψε «MAYDAY» στα ανοιχτά της Μυτιλήνης πριν εξαφανιστεί.

Το RAPTOR είχε σαλπάρει από το λιμάνι Al Dekheila της Αιγύπτου. Το φορτηγό πλοίο μετέφερε αλάτι ενώ είχε κατασκευαστεί το 1984, ενώ είχε μήκος 106 μέτρα.

Σχετικές ειδήσεις