ΕΛΛΑΔΑ

Ναυάγιο στη Μυτιλήνη: «Εντοπίστηκε ζωντανός πάνω σε βαρέλι» - Αγωνία για 13 αγνοούμενους

Ναυάγιο στη Μυτιλήνη: «Εντοπίστηκε ζωντανός πάνω σε βαρέλι» - Αγωνία για 13 αγνοούμενους

Με «εχθρούς» τους θυελλώδεις ανέμους και την καταιγίδα, συνεχίζεται στη Μυτιλήνη η μεγάλη επιχείρηση διάσωσης από το Λιμενικό.

Συνεχίζεται η τεράστια επιχείρηση του Λιμενικού για τη διάσωση στα ανοικτά της Μυτιλήνης του πληρώματος που αγνοείται μετά τη βύθιση του φορτηγού πλοίου RAPTOR με σημαία Κομόρες.

Από τους συνολικά 14 επιβαίνοντες του φορτηγού πλοίου έχει διασωθεί ένα άτομο. Τις δραματικές συνθήκες που επικράτησαν κατά τη διάσωσή του μετέφερε μιλώντας στην τηλεόραση του ALPHA ο εκπρόσωπος Τύπου του Λιμενικού Νίκος Αλεξίου. «Εντοπίστηκε ζωντανός πάνω σε ένα βαρέλι, τον διέσωσε το ελικόπτερο και τον μετέφερε στη Μυτιλήνη. Ο διασωθέντας ήταν σε κατάσταση σύγχυσης και διακομίστηκε στο νοσοκομείο του νησιού» είπε ο εκπρόσωπος.

Σημειώνεται πως το περιστατικό έλαβε χώρα σε απόσταση 4-4,5 ναυτικών μιλίων νοτιοδυτικά από τις ακτές της Μυτιλήνης.

Όσον αφορά το πλήρωμα, πρόκειται για δύο Σύρους, έναν Ινδό και 11 Αιγύπτιους. Επισημαίνεται πως το άτομο που διασώθηκε είναι αιγυπτιακής υπηκοότητας.

Παράλληλα, ο εκπρόσωπος του Λιμενικού περιέγραψαν τις συνθήκες που επικρατούν στο σημείο όπου βυθίστηκε το φορτηγό πλοίο. Οι άνεμοι είναι 8 μποφόρ και τα κύματα φθάνουν τα 3 μέτρα, ενώ από το μεσημέρι και μετά επικρατεί καταιγίδα στην περιοχή.

Επίσης, ανέφερε ότι μεταξύ άλλων έχουν περισυνελεγεί σωσίβια στο νερό

Στην περιοχή βρίσκονται 5 παραπλέοντα Φ/Γ, έχουν αποπλεύσει 3 σκάφη του Λιμενικού, έχουν απογειωθεί ένα ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας και ένα ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού, ενώ έχει ενεργοποιηθεί και φρεγάτα του Πολεμικού Ναυτικού.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Newsbomb.gr το πλοίο (σ.σ. που μετέφερε αλάτι) με 14 ναυτικούς ξεκίνησε από τη Δεκέλεια της Αιγύπτου με προορισμό την Κωνσταντινούπολη και δήλωσε μηχανική βλάβη και ότι το πλοίο παίρνει κλίση, εκπέμποντας mayday.

Σχετικές ειδήσεις