ΕΛΛΑΔΑ

Θρίλερ στα ανοιχτά της Μυτιλήνης: Άφαντο το πλοίο με τους 14 ναυτικούς που ξεκίνησε από την Αίγυπτο

Θρίλερ στα ανοιχτά της Μυτιλήνης: Άφαντο το πλοίο με τους 14 ναυτικούς που ξεκίνησε από την Αίγυπτο
Eurokinissi

Βυθίστηκε φορτηγό πλοίο νοτιοδυτικά της Μυτιλήνης με σημαία Κομόρες - Δεκατέσσερις ναυτικοί αγνοούνται - Μεγάλη επιχείρηση του Λιμενικού για τον εντοπισμό τους.

Σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη επιχείρηση διάσωσης του Λιμενικού στα ανοικτά της Μυτιλήνης έπειτα από βύθιση του φορτηγού πλοίου RAPTOR με σημαία Κομόρες. Το περιστατικό έλαβε χώρα σε απόσταση 4-4,5 ναυτικών μιλίων νοτιοδυτικά από τις ακτές της Μυτιλήνης.

Στο πλοίο επέβαιναν 14 άτομα, εκ των οποίων λίγο μετά τις 11:30, ένας διασώθηκε σώος από ελικόπτερο του πολεμικού ναυτικού.

Στην περιοχή βρίσκονται 5 παραπλέοντα Φ/Γ, έχουν αποπλεύσει 3 σκάφη του Λιμενικού, έχουν απογειωθεί ένα ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας και ένα ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού, ενώ έχει ενεργοποιηθεί και φρεγάτα του Πολεμικού Ναυτικού.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Newsbomb.gr το πλοίο (σ.σ. που μετέφερε αλάτι) με 14 ναυτικούς ξεκίνησε από τη Δεκέλεια της Αιγύπτου με προορισμό την Κωνσταντινούπολη.

Σημειώνεται ότι στο σημείο επικρατούν ισχυροί βορειοδυτικοί άνεμοι 8 μποφόρ, γεγονός το οποίο δυσκολεύει το έργο του λιμενικού.

Μεταξύ των μελών του πληρώματος περιλαμβάνονται δύο υπήκοοι Συρίας τέσσερις ινδοί και 8 Αιγύπτιοι.

Σχετικές ειδήσεις