ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Ξεσπούν οι γονείς της Εμμανουέλας- «Για να ξεφύγει έκανε όπισθεν, την ξαναχτύπησε»

Θεσσαλονίκη: Ξεσπούν οι γονείς της Εμμανουέλας- «Για να ξεφύγει έκανε όπισθεν, την ξαναχτύπησε»

Εμμανουέλα: Ξεσπούν οι γονείς της 21χρονης που σκοτώθηκε στη Θεσσαλονίκη

Στο τέλος της οδεύει η δίκη για τον θάνατο της 21χρονης φοιτήτριας από την Κρήτη που πριν από ένα περίπου χρόνο βρήκε τραγικό θάνατο όταν παρασύρθηκε θανάσιμα από διερχόμενο όχημα.

Την Τετάρτη (29/11) απολογήθηκε ενώπιων του δικαστηρίου η συνοδηγός του μοιραίου αυτοκινήτου η οποία στην κατάθεσή της ανέφερε πως είδε ένα άτομο πάνω στο παρμπρίζ από τη δική της πλευρά, και στη συνέχεια το άτομο αυτό έπεσε κάτω στο δρόμο.

Η συνοδηγός πρόσθεσε ότι αφού έφυγαν από το σημείο του τροχαίο, όπου εγκατέλειψαν αβοήθητη την 21χρονη Εμμανουέλα, πήγαν εκεί που άφησαν το αυτοκίνητο, κάπνισαν δυο – τρία τσιγάρα και μετά διανυκτέρευσαν σε ξενοδοχείο.

«Έτρεχε με ιλιγγιώδη ταχύτητα με ένα αυτοκίνητο πειραγμένο όλο, έχασε τον έλεγχο, δεν είχε δίπλωμα, πέρασε στο αντίθετο ρεύμα, χτύπησε το παιδί μου, στην προσπάθειά του να ξεφύγει έκανε όπισθεν, την ξαναχτύπησε. Προσπάθησαν να ξεφύγουν, έχασαν ξανά τον έλεγχο, άφησαν το αμάξι σε ένα απομονωμένο σημείο, μάλλον εκεί που έχασαν τον έλεγχο και δεν μπορούσαν να το επαναφέρουν στον κόμβο Ασβεστοχωρίου, στο χωριό έκρυψαν τις πινακίδες», είπε η μητέρα της Έμμας μιλώντας στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα» και πρόσθεσε:

«Έκαναν 2-3 τσιγάρα -είπε η συνοδηγός- να ηρεμήσουν, έκαναν ωτοστόπ, πήγαν να κοιμηθούν σε ξενοδοχείο, την επομένη το πρωί αυτός εξαφανίστηκε να γλιτώσει το αυτόφωρο, αυτή πήγε στη δουλειά της».

Σημειώνεται ότι αναφορικά με τον ισχυρισμό της συνοδηγού ότι και οι δύο ήταν σε κατάσταση σοκ, η μητέρα της αδικοχαμένης φοιτήτριας την αμφισβητεί. «Δεν ήταν σε κανέναν σοκ. Τόσο η ίδια, όσο και η οικογένειά της, δεν έχουν ζητήσει ακόμα συγγνώμη. Η στάση τους είναι προκλητική. Και οι δυο ήταν μια χαρά ήρεμοι, δεν ήταν σε κανένα σοκ», είπε.

Καταλήγοντας η μητέρα της Εμμας σημείωσε ότι αύριο Παρασκευή (1/12) αναμένεται να βγει η απόφαση για τον οδηγό του μοιραίου οχήματος σε μια σημαδιακή ημερομηνία για την ίδια και την οικογένειά της καθώς αύριο θα είναι και η επέτειος της κηδείας της Έμμας, με τους γονείς της κοπέλας να περιμένουν την καταδίκη του κατηγορούμενου

Δείτε το βίντεο από την εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα»:

Αύριο η απολογία του κατηγoρούμενου

Η διαδικασία, ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης, θα συνεχιστεί αύριο, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ -ΜΠΕ, με την απολογία του κατηγορούμενου και την πρόταση της εισαγγελέως της Έδρας.

Ο 27χρονος που κρατείται προσωρινά στις φυλακές Νιγρίτας κατηγορείται για το κακούργημα της επικίνδυνη οδήγησης, που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο.

Διαβάστε επίσης:

Κίνηση τώρα: «Κόλαση» στους δρόμους - Μεγάλες καθυστερήσεις σε Κηφισό και Αττική Οδό

Θεσσαλονίκη: Ουρές χιλιομέτρων στον Περιφερειακό μετά από σοβαρό τροχαίο

Xανιά: Τα δραματικά λεπτά μετά τον απεγκλωβισμό του οδηγού